Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft Ibérica premien les millors estudiants STEM d'Espanya

Per impulsar l'excel·lència femenina en els àmbits de la ciència i la tecnologia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya

• Les dues entitats impulsen per quart any consecutiu els Premis WONNOW, que s'han convertit en un guardó consolidat i de referència en l'àmbit universitari.

• Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank: “Necessitem fomentar amb urgència la presència de dones en l'àmbit de la ciència i de la tecnologia perquè la diversitat en els equips és essencial per desenvolupar solucions davant els reptes del món actual”.

• Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya: “Reimaginar Espanya passa per una aposta clara per la digitalització i l'educació. Existeix una demanda urgent de talent qualificat amb capacitats digitals, la formació en STEM és una prioritat on no tenen cabuda les distincions de gènere. La diversitat afavoreix la innovació i el creixement”.

• Les alumnes de 80 universitats espanyoles amb 180 crèdits superats de graus universitaris tècnics poden presentar la seva candidatura per optar a aquests guardons fins el 13 de juny a través de la pàgina web www.wonnowawards.com.


CaixaBank i Microsoft Ibérica llancen una nova convocatòria per premiar les millors estudiants STEM (àrea de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) d'Espanya amb els Premis WONNOW. Aquests guardons es dirigeixen a alumnes de 80 universitats espanyoles amb 180 crèdits superats de graus universitaris tècnics.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha indicat que l'objectiu dels Premis WONNOW consisteix en “donar suport a les dones amb molt de talent, i que es troben en els inicis de la seva carrera professional, perquè apostin per les professions del futur”. 

Gonzalo Gortázar ha insistit que “necessitem fomentar amb urgència la presència de dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia si volem que la innovació sigui realment disruptiva i faciliti la cerca de nous punts de vista davant els reptes del món actual”. “El que només aconseguirem -ha afegit Gortázar- si treballem amb equips amb un alt grau de diversitat”.

Per a la presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, “és moment de reimaginar Espanya, a través de la digitalització i per a això, les empreses necessiten incorporar talent qualificat amb habilitats digitals. Hem de treballar en la formació i impulsar el talent tècnic femení. Els Premis WONNOW són un bon exemple d'això. Es tracta d'una iniciativa que busca impulsar la presència femenina en el sector tecnològic, per aconseguir una digitalització sense exclusió. Estem compromesos amb ajudar a reduir el gap existent i incorporar al major nombre de dones possible a un sector que serà clau per a la recuperació d'Espanya”.

A Espanya, LinkedIn preveu la creació de dos milions d'ocupacions en els pròxims cinc anys entorn de la tecnologia. I no només en el sector tecnològic, sinó que qualsevol sector necessita ja de la digitalització. Segons dades de l'Organització de Nacions Unides (ONU), menys del 30% d'investigadors científics són dones. A Espanya, en els graus i màsters universitaris hi ha poques dones matriculades en carreres relacionades amb Enginyeria, indústria i construcció (28,5%) o en Informàtica (12,9%), segons l'última publicació del Ministeri d'Educació i Formació Professional, Igualtat en Xifres MEPF 2020.

Per reduir aquesta bretxa de gènere i amb l'objectiu d'impulsar la presència femenina en els àmbits tecnològic i científic i conscienciar sobre la necessitat de comptar amb habilitats digitals per tenir èxit en el mercat laboral, totes dues entitats llancen per quart any consecutiu aquests premis, que s'han convertit en un guardó consolidat i de referència en l'àmbit universitari. Al llarg de les tres edicions celebrades fins al moment han participat més de 1.000 alumnes d'universitats de tota Espanya.

Reconeixement al talent

Els Premis WONNOW 2021 premiaran amb 10.000 euros a l'estudiant amb millor expedient acadèmic d'un grau universitari tècnic en alguna de les 80 universitats espanyoles que col·laboren amb la convocatòria. D'altra banda, altres 10 estudiants tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i totes participaran en un programa de mentoring amb Microsoft Ibérica.

Per participar, és necessari haver superat els 180 primers crèdits d'un grau universitari STEM i seguir matriculada i cursant aquest grau o un màster que dóna continuïtat als estudis. Les interessades poden presentar la seva candidatura en la web www.wonnowawards.com fins el 13 de juny de 2021, a través d'un formulari que inclou algunes preguntes per conèixer els seus mèrits i el seu perfil. Es valora tant l'expedient acadèmic com els seus mèrits personals, professionals i socials. A més, han d'adjuntar el seu currículum, una carta o vídeo motivacional i la nota mitjana dels 180 primers crèdits superats.

Sobre CaixaBank

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són part de la cultura corporativa de CaixaBank. L'entitat compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb el compromís d'aconseguir el 43% el 2021, i amb un 42,8% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. L'entitat compta amb un programa específic d'actuació per fomentar la diversitat de gènere: el programa Wengage, amb el qual impulsar la igualtat d'oportunitats entre tots dos gèneres i reforçar el rol de les dones en l'empresa i en la societat.

A més, CaixaBank ha signat, al gener de 2020, un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank ha estat reconeguda com la millor entitat del món en igualtat de gènere segons l'índex internacional de Bloomberg 2021. A més, s'ha convertit en la primera entitat financera espanyola en aconseguir el nivell d'Excel·lència A en la certificació efr (Empresa Familiarment Responsable) que atorga Fundación Másfamilia. L'entitat també compta amb altres distincions com el Distintiu d'Igualtat en l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona. Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). A més, CaixaBank ocupa la primera posició a nivell espanyol en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB. Per la seva part, la Fundació per a la Diversitat ha concedit a CaixaBank el 2020 la distinció a la millor pràctica d'una gran empresa pel seu programa de diversitat Wengage. D'altra banda, el 2020, CaixaBank Asset Management ha estat reconeguda com a “Líder europeu en diversitat (categoria 20-50 gestors)” per la revista Citywire.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l’Intelligent Edge. La seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització en el planeta a fer més en el seu dia a dia. Microsoft promou una cultura que permet als seus empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió. I per això, la diversitat és clau: un entorn divers i inclusiu condueix a millors idees, millors productes i millors resultats per als clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES