Nota de premsa

CaixaBank i Manzanilla Olive signen un conveni de col·laboració que facilitarà finançament i serveis a les seves cooperatives

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Antonio Candil (president de Camamilla Olive) i María Jesús Catalá (directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental)

• A través d'aquest acord de col·laboració es beneficien 10 cooperatives de la província de Sevilla.

• El conveni recull, a més de la tramitació de les ajudes PAC, productes i serveis financers en condicions avantatjoses.

 

La directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental, María Jesús Catalá, i el president de Manzanilla Olive, Antonio Candil, han signat un conveni de col·laboració per impulsar l'activitat i el desenvolupament del sector agrari de la província de Sevilla.

El conveni estableix una col·laboració en la tramitació de la PAC 2019 a més del disseny d'una oferta de productes i serveis en condicions preferencials per a tots els socis de les cooperatives integrades a Manzanilla Olive com són el compte AgroBank i línies de finançament per al dia a dia com (bestreta PAC, préstec campanya, compte de crèdit campanya, finançament de l’agroassegurança) i per a les seves inversions com (agroinversió per finançar maquinària, instal·lacions, finques rústiques, etc.).

Dins de la gamma de productes específics per als clients del sector agrari i agroalimentari destaquen dos d'ells dissenyats específicament per als socis de les cooperatives, l’AgroBestreta i l’AgroTargeta, que suposen un avantatge específic per a l'associat. D'una banda l’AgroBestreta és un producte que permet anticipar les collites dels socis de les cooperatives des del moment en què lliuren la seva collita d'una forma molt fàcil i àgil tant per a la cooperativa com per als socis i, d'altra banda, l’AgroTargeta, que facilita als socis realitzar les compres de béns a la cooperativa. D'aquesta forma el soci pot fer coincidir els pagaments amb els seus ingressos.

Amb aquest conveni CaixaBank, amb la seva proposta de valor d’AgroBank per al sector agroalimentari, reforça la seva presència en el món del cooperativisme andalús.

Sobre Manzanilla Olive

Manzanilla Olive és una societat cooperativa andalusa productora, i comercialitzadora d'oliva de taula, oli d'oliva, i cereal, a més de transformadora i envasadora d'oliva de taula. Amb només 8 anys d'activitat, compta amb 10 cooperatives de base associades situades a les províncies de Sevilla i Huelva, i una xifra de facturació agregada en clar creixement cada any, sent a l'exercici 2018 superior als 75 milions d'euros.

Agrupa més de 6.500 agricultors i compta amb una producció mitjana de 30 M de quilos d'oliva de les principals varietats que es conreen a la província de Sevilla, això és, camamilla, gordal, verdial, morona i hojiblanca. A més, produeix per sobre dels 10 M de quilos d'oli, i uns 60 M de quilos de cereal. En conseqüència, es gestionen uns 100 M de quilos de producte.

El grup Manzanilla Olive treballa per a la millor comercialització de cada producte de forma segura, i participa de tantes prestacions de serveis com té al seu abast i són generadores de valor. Exemples d'això són la constitució d'una Secció de Compres de tota mena de productes buscant l'eficiència per la negociació de majors volums, d'una Secció de Crèdit compatible amb les entitats financeres que ens presten serveis perquè el soci tingui servei de qualitat i ràpid en matèria financera, i negociacions com aquestes de PAC en la qual s'aconsegueixen millores en condicions preferents per a tota la massa social que s'empara.

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank per al sector agrari

CaixaBank va crear fa quatre anys Agrobank, una línia de negoci dirigida al sector agrari, amb la qual l'entitat financera ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i ja té com a clients 1 de cada 4 agricultors espanyols.

AgroBank ha superat els 18.400 milions d'euros de volum de negoci, amb més de 350.000 clients, una quota PAC del 15% i una quota d'autònoms agraris del 27,5%.

La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis per al sector, juntament amb un assessorament pròxim que CaixaBank ofereix en les seves prop de 1.000 oficines especialitzades i amb més de 3.000 gestors formats en el negoci agrari. Lògicament, aquestes oficines estan situades en els nuclis de població rural, l'activitat de la qual se sustenta en bona mesura sobre el primer sector.

 

NOTÍCIES RELACIONADES