Nota de premsa

CaixaBank i la plataforma internacional Plug and Play creen un programa per potenciar la innovació en serveis "fintech” en col·laboració amb “start-ups”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Primer programa “fintech” a Espanya d’una de les xarxes globals de “start-ups” més importants del món

• La iniciativa “Barcelona Engagement Program” impulsarà projectes disruptius en serveis “fintech” i mitjans de pagament mitjançant la co-creació amb empreses innovadores.

• Els equips de CaixaBank Payments and Consumer, imaginBank i Plug and Play treballaran al costat de “start-ups” per resoldre reptes reals de negoci.

• Plug and Play col·laborarà amb els diversos programes que CaixaBank impulsa per a empreses innovadores, com els Premis EmprendedorXXI, el programa zone2boost o el Payment Innovation Hub.

•Amb seu a Silicon Valley, Plug and Play és la principal plataforma d'innovació mundial i el “venture capital” més actiu, amb més de 220 inversions anuals.

CaixaBank i la plataforma global de start-ups Plug and Play s'alien per impulsar la innovació en el sector fintech. Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i Saeed Amidi, fundador i CEO de Plug and Play, han signat un acord per impulsar conjuntament nous serveis per al sector bancari i assegurador a través d'un programa de col·laboració amb start-ups, a les quals s'acompanyarà en el seu procés de creixement. Es tracta del primer programa fintech a Espanya en el qual participa Plug and Play, considerada com la principal plataforma d'innovació mundial i el venture capital més actiu.

Per Juan Antonio Alcaraz, “l'objectiu del projecte és potenciar la innovació en àrees clau per al sector financer avui, com l'experiència d'usuari o l'impuls a nous models de negoci. Gràcies a una molt primerenca aposta per innovació, CaixaBank ha aconseguit situar-se com a referència internacional en tecnologia gràcies a un model de co-creació amb tercers. Aquest acord contribuirà a enfortir el model mitjançant l'aportació de noves idees d'empreses en fases incipients i també a través de la connexió amb la xarxa internacional de Plug and Play, amb start-ups del sector fintech amb propostes disruptives tant en l'àmbit mobile com en els serveis de pagament i que ja hagin demostrat el seu èxit en el mercat”.

Per part seva, Saeed Amidi ha declarat: “Estem molt orgullosos de poder formar part d'aquest projecte al costat de CaixaBank. CaixaBank és una entitat financera que ha apostat clarament per la innovació i estan oberts a les idees i aportacions de tercers, amb el clar objectiu de créixer i de millorar l'experiència dels seus usuaris. Aquesta col·laboració servirà per mostrar la qualitat dels nostres serveis i continuar amb la nostra senda de creixement a Espanya. A Plug and Play, tenim una àmplia experiència en innovació corporativa, amb més de 400 socis a nivell global. Dia a dia, aquestes grans corporacions confien en nosaltres perquè els ajudem en la seva estratègia d'innovació, especialment en la implantació de noves tecnologies provinents de start-ups”.

Un nou programa per a les start-ups: Barcelona Engagement Program

L'acord es materialitza principalment a través de la creació del “Barcelona Engagement Program”, el primer programa d'innovació en el qual Plug and Play participa a Barcelona. Un comitè d'especialistes vinculats al programa identificarà i seleccionarà a empreses innovadores en fases inicials amb projectes de les àrees fintech i insurtech. Aquestes companyies disposaran de l'acompanyament d'experts per al desenvolupament d'una prova de concepte i treballaran conjuntament amb els equips de CaixaBank Payments and Consumer, imaginBank i Plug and Play per resoldre reptes reals de negoci.

Així mateix, l'acord amb Plug and Play estableix la col·laboració per localitzar projectes innovadors del sector fintech que estiguin implantant-se en altres llocs del món i estudiar possibles aliances.

Plug and Play té una gran experiència en potenciar la col·laboració entre start-ups i grans empreses. Des dels seus inicis el 2009, ha treballat per crear la principal plataforma d'innovació en obert del món, en la qual 400 corporacions i més de 25.000 start-ups col·laboren per dissenyar el futur de fins a 17 sectors diferents, com el fintech, el mobility o el retail.

CaixaBank: un model de co-creació per impulsar serveis innovadors

D'altra banda, l'aliança amb Plug and Play implica que la plataforma col·laborarà també amb les diverses línies d'innovació oberta de CaixaBank. En la seva estratègia de desenvolupament de nous serveis i experiència d'usuari, l'entitat fomenta el treball conjunt amb tercers per a la detecció de tendències i oportunitats, mitjançant iniciatives com el Payment Innovation Hub, una aliança multisectorial d'empreses integrada per CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval, o el programa zone2boost.

En aquest sentit, cal destacar les sinergies del “Barcelona Engagement Program” amb zone2boost, creat per CaixaBank en col·laboració amb Global Payments i Ingenico. Aquest programa, que va iniciar la seva activitat el 2019, està especialitzat en la identificació de noves iniciatives empresarials en l'àmbit de la tecnologia per a comerços i l'acompanyament en el seu creixement per oferir als emprenedors l'oportunitat d'accedir amb els seus projectes a alts volums de clients.

Activitat en suport de les start-ups i del teixit emprenedor

CaixaBank té un profund coneixement del sector emprenedor. L'entitat ha plasmat aquesta experiència en DayOne, una divisió específica per a start-ups i scale-ups globals amb alt potencial de creixement. A més d'assessorar les empreses innovadores en serveis financers i en tot el que requereixen per al desenvolupament del seu negoci, DayOne impulsa un intens programa d'activitats de formació i networking.

Igualment, CaixaBank, a través de DayOne, convoca cada any els Premis Emprenedor XXI, co-atorgats amb el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’ Enisa. Es tracta de la convocatòria per a emprenedors més consolidada d'Espanya: el 2020 la iniciativa ha aconseguit la seva tretzena edició. Els Premis EmprendedorXXI busquen reconèixer el treball de les start-ups més innovadores i amb major impacte en el seu territori. Els guanyadors obtenen, a més de premis en metàl·lic, l'accés a programes de formació internacional en ubicacions clau per a l'ecosistema emprenedor, com Silicon Valley o la Universitat de Cambridge.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer és la companyia resultat de la fusió de les filials de mitjans de pagament i finançament al consum de CaixaBank. La companyia gestiona un crèdit viu de prop de 8.300 milions d'euros i és l'entitat líder en pagament amb targeta, amb un parc de 17,8 milions d'unitats comercialitzades i una quota per facturació del 23% en compres i del 28% a través dels TPV en els comerços. CaixaBank també ocupa una posició de lideratge en el mercat nacional de pagament mòbil, on la quota s'eleva per sobre del 30%.

La creació de CaixaBank Payments & Consumer permet gestionar de forma integrada tot el negoci de finançament al consum, marketplace i mitjans de pagament per donar resposta a les necessitats de l'entorn de manera global, alhora que s'acceleren les capacitats tecnològiques.

Sobre imaginBank

imaginBank és el banc mobile only de CaixaBank, dirigit al segment jove. Amb més de 1,5 milions de clients, suposa un pas endavant en l'estratègia d'innovació de l'entitat, reconeguda com una de les entitats líders en l'aplicació de les noves tecnologies als serveis financers. Així mateix, imaginBank incorpora tota l'experiència de CaixaBank en el desenvolupament de nous mitjans de pagament.

imaginBank ha rebut reconeixements internacionals destacats. El 2017, va obtenir el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, pel llançament del chatbot, un servei d'ajuda al client basat en intel·ligència artificial. The Banker també va premiar el 2016 a imaginBank com a Millor Projecte Tecnològic de l'Any.

Sobre Plug and Play

Des del 2006, Plug and Play ha creat la principal plataforma d'innovació a nivell mundial. Per a això, ha posat en contacte a start-ups, inversors i a les grans corporacions que estan canviant el món. Plug and Play té seu principal en Silicon Valley i presència en 28 localitzacions, que inclouen els Estats Units, la Xina, França, Alemanya, Holanda, Singapur, el Brasil o Indonèsia.

Són experts a fomentar la innovació corporativa, així com en inversió en startups. Entre les seves principals inversions, es troben Dropbox, PayPal i Rappi, entre altres. La companyia és, a més, el venture capital més actiu a nivell mundial, amb més de 220 inversions anuals.

 

NOTÍCIES RELACIONADES