Nota de premsa

CaixaBank i la Peña Ciclista El Gesto presenten la XXIV edició del Dia de la Bicicleta de Pamplona

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
D'esquerra a dreta: el president de la penya ciclista El Gest, José Miguel Echávarri; la directora territorial de CaixaBank a Navarra, Ana Díez Fontana; el president de la Mancomunitat Comarca de Pamplona, Aritz Ayesa i el president de la Fundació ELA de Navarra, Montxo Iriarte.

• Les inscripcions podran realitzar-se entre el 3 i el 9 de juny en un estand situat a l'avinguda Carles III amb Roncesvalles, al costat de l'oficina Store Carles III de CaixaBank.

• Els diners recaptats es destinaràn a l'Associació Navarresa d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ANELA).

CaixaBank i la Peña Ciclista El Gesto han presentat avui les novetats de la XXIV edició del Dia de la Bicicleta de Pamplona, que se celebrarà diumenge vinent 9 de juny a partir de les 10.30 hores i que preveu reunir a més de 4.000 participants.

A l'acte de presentació, que ha tingut lloc a les 10:00h a l'oficina Store Carles III de CaixaBank, han acudit la directora territorial de CaixaBank a Navarra, Ana Díez Fontana; el president de la Peña Ciclista El Gesto, José Miguel Echávarri; el president de la Mancomunitat Comarca de Pamplona, Aritz Ayesa, el director de l'Institut Navarrès d'Esport i Joventut, Rubén Goñi; la regidora de l'Ajuntament de Pamplona, Esther Cremaes; el director de Carrefour Navarra, Antonio López; i la presidenta d’ASVONA, Elena Acaz.

CaixaBank, a través de l'Obra Social “la Caixa”, renova la seva col·laboració amb aquest esdeveniment per XXIV any consecutiu amb l'objectiu de promoure la mobilitat ciclista a la ciutat. Aquesta edició del Dia de la Bicicleta tindrà caràcter solidari, ja que com en anteriors edicions, els diners recaptats a través de les inscripcions es destinarà a un programa solidari, en aquest cas, a l'Associació Navarresa d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ANELA).

Respecte a l'itinerari, l'organització de l'esdeveniment ha decidit mantenir el recorregut de les últimes edicions que compta amb al voltant de 17 km i una durada estimada de 2 hores i mitja. La sortida es produirà a les 10:00h. a la Plaça del Castell, que serà també el punt d'arribada final.

Al llarg del recorregut, els participants passaran pel Passeig de Sarasate, Av. de l'Exèrcit, Parc de la Taconera, Portal Nou, carrer Major, carrer Estafeta, carrer Amaya, carrer Monjardín i els dipòsits d'aigua de la Mancomunitat a Mendillorri, on hi haurà un avituallament a base d'entrepans i refrescos. Després, s'emprendrà el camí de retorn passant per la carretera de Badostáin, carrer Catalunya, ronda d'Azpilagaña, carrer Abelleres, plaça de los Fueros i avinguda Sant Ignasi. Just després es trobarà la meta situada a la Plaça del Castell, on es disposarà un nou servei d'avituallament.

La prova comptarà, a més, amb l'animació d'una batukada a la Plaça del Castell i música mòbil durant la marxa, així com una exhibició de bicicletes.

Inscripcions i voluntaris d'Asvona i de "la Caixa"

Les inscripcions, que tenen un preu simbòlic de 3 €, podran realitzar-se entre el 3 i 9 de juny (mateix dia de la marxa) en un estand situat a l'avinguda Carles III amb Roncesvalles, al costat de l'oficina Store Carles III de CaixaBank. L'horari per formalitzar les inscripcions serà de 10.00 a 14.00 hores i 16.30 i 20.30 hores.

Tots els participants rebran una bossa amb una samarreta oficial i diversos obsequis de cortesia de les signatures patrocinadores i col·laboradores.

A més, igual que en anteriors edicions, està previst que membres de les Associacions de Voluntaris Asvona i de "la Caixa" col·laborin amb la Peña Ciclista El Gesto en les tasques de senyalització i talls de trànsit durant el dia de la marxa ciclista.

L'organització de la prova recomana als participants que revisin la bicicleta abans del dia de la prova, facin ús d'un casc homologat, circulin a velocitat moderada i sense realitzar maniobres brusques i que, a més, segueixin en tot moment les indicacions dels voluntaris i de la Policia Municipal.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients.

La Fundació Bancària "la Caixa", a través de les oficines de CaixaBank, va dedicar un total de 78 milions d'euros en els últims sis anys (2013-2018) a la Comunitat Foral. El 2018, Navarra ha comptat amb un pressupost social anual de 14 milions d'euros al desenvolupament de programes i activitats d'Obra Social, enfront dels 13,5 milions de 2017.

Aquesta acció social es destina a impulsar projectes de petita envergadura, però de gran importància en els territoris als quals opera l'entitat financera i completa els grans programes que duu a terme la Fundació Bancària "la Caixa", primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món, amb un pressupost de 545 milions d'euros en 2019.

La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers d'entitats i associacions puguin accedir cada any a les ajudes de la Fundació Bancària "la Caixa". A tota Espanya, gairebé 9.500 entitats (més d'11.500 projectes) han rebut un impuls gràcies al compromís de les oficines de CaixaBank amb el teixit social del seu entorn i al pressupost que la Fundació Bancària "la Caixa" reserva per aquestes iniciatives.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general.

Sobre la Peña Ciclista El Gesto

La Peña ciclista El Gesto, va ser fundada l'any 1993 per diverses persones relacionades amb el món del ciclisme en els seus diferents estaments, i s'inscriu en el registre d'entitats esportives del Govern de Navarra, donant-li un caràcter formal concorde a les activitats a realitzar.

L'any 1996 diversos membres de la penya ciclista conformen la comissió tècnica organitzadora de l'arribada del Tour de France a Pamplona, sent l'encarregada de tots els aspectes tècnics, organitzatius, infraestructures, seguretat, comunicació, etc. necessaris per una organització com la que requeria un esdeveniment tan multitudinari com era el Tour de France. Entre les activitats que es van realitzar una d'elles va ser el Dia de la Bicicleta, pionera de quantes jornades similars es van continuar organitzant per tot l'estat i que va ser encomanada a la Peña ciclista El Gesto.

El guardó El Gesto, és una altra de les activitats que s'organitzen i que consisteix en una reunió anual en la qual es premia "el gest" que hagi destacat dins de l'àmbit del ciclisme i que recau en la persona o organització mereixedora d'aquest. Aquest guardó és exposat a votació dins dels membres socis de la penya. El nombre d'associats ascendeix a 48 en l'actualitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES