Nota de premsa

CaixaBank i la Comunitat de Regants de Gimenells signen un acord per finançar les obres de modernització del reg

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank i la Comunitat de Regants de Gimenells signen un acord per finançar les obres de modernització del reg

• L’entitat financera posa a disposició dels regants un préstec de 2,8 milions d’euros per substituir l’actual reg a manta en 846 hectàrees a Gimenells, al Segrià.

• AgroBank, la línia de negoci agrari de CaixaBank, ofereix també una línia de finançament en condicions preferents per a que els regants realitzin les millores que hauran de dur a terme a les seves finques.

CaixaBank i la Comunitat de Regants de Gimenells, han signat un préstec de 2,8 milions d’euros que es destinaran a les obres per modernitzar el reg de 846 hectàrees a Gimenells que impulsen un centenar de propietaris d’aquestes finques, les últimes pendents de transformar en aquesta comunitat de base dins del canal d’Aragó i Catalunya.

Els regants destaquen que aquesta actuació, que compta amb una inversió total de 3,2 milions d’euros, permetrà estalviar fins a un 30% d’aigua i reduir el risc de prorrateig a l’estiu. Es preveu que les obres tinguin una durada d’un any i que el reg estigui disponible per la temporada de 2018.

A través d’AgroBank, l’entitat financera ha obert en paral·lel una línia de finançament en condicions preferents per a que els regants puguin realitzar les obres de millora que hauran de dur a terme a les seves finques.

L’acord, l’han formalitzat el director d’Àrea de Negoci de CaixaBank a Lleida Nord, Josep Ramon Fontanet i el president de la Comunitat de Regants de Gimenells, José Luís Puyal. Durant la signatura, Fontanet ha destacat el suport de CaixaBank al sector agrari a través de la seva línia de negoci AgroBank. Puyal, per la seva banda, ha fet notar la importància de les obres que es duran a terme pel futur dels productors de Gimenells i de la comarca del Segrià.

AgroBank, la línia de negoci agrari de CaixaBank

En els dos anys passats des del llançament d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada tant en el sector agrari com en la indústria agroalimentària, el volum de negoci gestionat ha registrat un increment de l’11,4% fins els 15.691 milions d’euros. Pel que fa al número de clients, AgroBank ha sumat gairebé 10.000 noves incorporacions en els dos anys que porta funcionant i supera ja els 340.000 clients a Espanya.

De fet, CaixaBank s’ha convertit en l’entitat financera de referència per al sector agrari. El número de negocis agraris clients de l’entitat ha superat els 100.000 (+5%) i gairebé un de cada quatre autònoms del sector és client d’AgroBank – 24,8% de cuota-. A Catalunya, aquesta xifra arriba al 63,5%.

Durant 2016 s’obriran a Catalunya 40 noves oficines AgroBank, 22 a les Terres de Ponent, fins a arribar a les 111 a tota la comunitat (63 a Lleida, 31 a Tarragona, 9 a Barcelona i 8 a Girona).

Les oficines AgroBank ofereixen als clients un coneixement alt del sector i, sobre tot, dels subsectors productius de cada territori. Per tant, agricultors, ramaders i cooperativistes reben un servei financer realment útil. A més, els assessors d’AgroBank posen la tecnologia al servei dels seus clients, i compten amb equips portàtils amb els que realitzar la seva tasca d’assessoria financera i contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES