Nota de premsa

CaixaBank i la Cecot impulsaran els processos de transformació digital a les empreses de retail i, especialment, als petits comerços

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

Les vendes dels comerços electrònics a Barcelona van créixer un 13,3% el primer trimestre del 2017.

Cristina Escudé: “en el comerç hem de deixar de veure l’e-commerce com una amenaça, començar a assumir-ho com un canal més i integrar-ho en les nostres estratègies comercials. Ha vingut per quedar-se, així que millor prendre-ho com una oportunitat”.

A partir d’aquest mes de maig, les empreses de retail, i especialment els petits comerços, associats a la patronal Cecot, podran accedir a la plataforma El meu comerç gràcies a l’acord de col·laboració entre l’organització empresarial i CaixaBank.

El comerç electrònic és un sector en ple procés d’expansió, amb un creixement interanual en vendes superior al 20% a Espanya. A Barcelona, el volum de negoci dels comerços online ha augmentat un 13,3% el primer trimestre de 2017.

Malgrat les dades de creixement, el petit comerç en general encara percep l’e-commerce com una amenaça i des de Cecot Comerç s’està treballant per impulsar la transformació digital al sector de retail i introduir al petit comerç en processos de digitalització que “les apropin al públic jove, que té una manera de pensar diferent i això està fent que les coses canviïn”. La presidenta de Cecot Comerç, Cristina Escudé afirma que “al comerç hem de començar a veure l’e-commerce com un canal més i integrar-ho a les nostres estratègies de negoci i en les comercials per aconseguir el màxim creixement estable. Internet ha vingut per quedar-se i tot i que és un canal que encara no disposa de regulació, els retailers estem entrant perquè hi ha recorregut per fer”.

Escudé afegeix que a Espanya s’associa el comprar per internet amb comprar més barat mentre que en d’altres països els preus a peu de carrer i per internet són els mateixos. La motivació en aquests països per comprar online són altres com la comoditat, la tranquil·litat, poder comprar a qualsevol hora del dia, a la nit o en cap de setmana. “L’avanç en la regulació, d’una banda, els nous hàbits dels consumidors i la conscienciació de l’omnicanalitat en el sector faran que l’escenari de l’e-commerce en el retail doni un pas important i les empreses del comerç hauríem d’estar ja en aquest procés per estar preparades”, afirma Escudé. “La transformació digital és prova, assaig i error. El bo que té la plataforma que ens ofereix provar CaixaBank és que el risc econòmic d’intentar-ho és molt baix i això ens facilitarà anar trobant la nostra fórmula a cadascun”, afegeix.

Per ajudar als petits comerços a digitalitzar el seu negoci en pocs dies i de forma efectiva, una aliança d’empreses líders del comerç electrònic integrada per CaixaBank, Amazon, SEUR, Roca Salvatella, PrestaShop, BrainSINS, Confianza Online y DMS Consulting, amb el suport de Red.es, ha llançat El meu comerç, una plataforma que permet als petits comerciants digitalitzar el seu negoci en pocs dies i de forma efectiva, a un cost molt baix per a les empreses associades a la Cecot.

Aquesta iniciativa de potenciació de l’e-commerce a Espanya neix de la creixent necessitat del petit comerç de crear un nou canal de venda en l’entorn online, un àmbit amb una demanda creixent. A Barcelona, més de 3.600 negocis ja utilitzen les solucions d’e-commerce de CaixaBank. Segons les últimes dades de l’entitat, el volum de negoci dels comerços electrònics que utilitzen la plataforma de pagaments online de CaixaBank va aconseguir a Espanya els 1.288 milions d’euros el primer trimestre del 2017.

Una solució 360º

El meu comerç és una solució 360º que ofereix als comerços, en un mateix espai i de forma fàcil i personalitzada, totes les eines que necessiten per posar en marxa el seu negoci online, des de la formació fins a la creació de la botiga virtual.

Cada empresa integrant del projecte ha aportat a la plataforma els seus coneixement i la seva experiència en la digitalització del seu negoci. Amb El meu comerç, el comerç pot formar-se a través d’un curs de formació online impartit pels principals players de comerç electrònic, adquirint tots els coneixements necessaris sobre estratègia digital, botiga online, participació en un Marketplace, cobraments a clients, logística, aspectes legals, màrqueting i conversió en vendes.

A més, les empreses involucrades a través de la plataforma proporcionen les eines digitals i els serveis associats que el comerç necessita per començar a vendre per Internet. La plataforma està pensada perquè el petit comerciant pugui realitzar la seva primera venda en pocs dies.

 

NOTÍCIES RELACIONADES