Nota de premsa

CaixaBank i la CEA renoven el seu acord de col•laboració per al finançament de les empreses andaluses

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

L'acord s'emmarca dins del conveni entre CaixaBank i la CEOE a nivell estatal, denominat Caràcter Empresa.

Durant l'any 2016 CaixaBank ha formalitzat operacions de finançament a empreses andaluses per valor de 1.100 milions d'euros.

CaixaBank i la Confederació d'Empresaris d'Andalusia (CEA) han subscrit la renovació del conveni de col·laboració, que té com a objectiu recolzar el finançament i la millora de la competitivitat del teixit empresarial d'Andalusia millorant la competitivitat de les empreses, l'activitat econòmica i l'ocupació. El conveni s'emmarca dins de l'acord existent a nivell estatal entre CaixaBank i la CEOE, denominat Caràcter Empresa, que va ser renovat per ambdues entitats el passat 13 de desembre de 2016 i pel qual es posa a la disposició de les empreses afiliades a la CEOE una línia de finançament de 15.000 milions d'euros.

El conveni ha estat signat per Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Javier Gonzalez de Lara, president de la CEA.

Rafael Herrador ha assenyalat que “amb la renovació d'aquest acord es pretén continuar amb la proximitat al sector empresarial. Millorant la competitivitat de les empreses i generant activitat econòmica. En definitiva, recolzant els projectes que aquestes empreses desenvolupen i en conseqüència poder ajudar al creixement de l'economia andalusa”.

Per la seva banda, Javier Gonzalez de Lara ha animat als empresaris andalusos a continuar utilitzant aquesta línia de finançament de CaixaBank, “que tan bons resultats ha aconseguit el 2016”.

Quant als resultats del conveni de 2016, cal destacar que s'han aconseguit els 1.100 milions d'euros de finançament en operacions concedides a empreses andaluses.

Línies d'actuació del conveni: crèdit, internacionalització i ocupació

El conveni renovat entre CaixaBank i la CEA té com a objectiu donar un impuls a les empreses andaluses en tres línies d'actuació: el crèdit, la internacionalització i la generació d'ocupació.

Així, a l'apartat del finançament empresarial, es treballarà tant en el crèdit per al circulant i les línies de liquiditat de les pimes com en el finançament d'inversions a llarg termini per a l'adquisició o renovació de locals o béns d'equip.

A més, s'obriran línies específiques de finançament a les iniciatives empresarials a l'àrea rural i línies per a microempreses i autònoms destinades a la consolidació, ampliació o necessitats de circulant de l'empresa.

I, així mateix, el 2017 es continuarà amb un fort impuls a les micropimes, que tindran a la seva disposició una línia de finançament de microcrèdits amb un import màxim de 25.000 euros a través de MicroBank, el banc social de CaixaBank.

D'altra banda, l'acord contempla un suport fonamental per a les activitats d'internacionalització de les empreses, tant en el que suposa un respatller a la implantació en l'exterior com quant a tots els serveis i productes específics de Comerç Exterior.

Finalment, el tercer eix té com a raó de ser la creació d'ocupació entre les empreses andaluses, amb un focus especial cap al Programa Incorpora de la Fundació Bancària “la Caixa” que facilita llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social.

CaixaBank, àmplia cartera de productes i serveis

Així mateix, CaixaBank posarà a la disposició dels membres de la CEA una àmplia cartera de productes i serveis per ajudar a les empreses en els seus projectes de finançament i en els seus processos d'internacionalització. Té solucions en mitjans de cobrament i pagament, finançament d'operacions de comerç exterior, factoring i confirming, línies de risc comercials, cobertures d'operacions, avals i garanties, tant en l'àmbit nacional com internacional.

L'entitat compta amb un ampli equip d'especialistes en finançament, serveis, comerç exterior i tresoreria per assessorar a les empreses sobre els mercats nacionals i internacionals.

CaixaBank és una de les entitats capdavanteres en oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. A més, compta amb un equip de banca internacional i amb una xarxa d'oficines de representació a París, Milà, Frankfurt, Pequín, Xangai, Dubai, Nova Delhi, Istanbul, Singapur, el Caire, Santiago de Xile, Bogotà, Nova York, Johannesburg, Algèria, São Paulo i Lima. L'entitat també disposa d'oficines operatives a l'exterior: Londres, Varsòvia, Casablanca i Tànger.

En total, la xarxa exterior de CaixaBank ofereix cobertura en més de 50 països. També compta amb acords amb més de 2.500 bancs internacionals que permeten donar servei a les empreses a qualsevol país.

 

NOTÍCIES RELACIONADES