Nota de premsa

CaixaBank i la Cambra de Comerç d'Espanya al Marroc impulsen les relacions empresarials hispà-marroquins a Agadir

Information en Français au document ci-joint.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Participants a la trobada a Agadir (Marroc)

• L'entitat reforça la seva presència al sud del Marroc amb el nomenament d'un nou director de l'oficina, Marc Molinero, procedent de la xarxa de CaixaBank a Espanya.

• L'oficina a Agadir es va obrir el 2018, sumant-se a les de Casablanca i Tànger, completant la xarxa de Banca internacional de CaixaBank al país.


La Cambra de Comerç i Indústria d'Espanya al Marroc i la sucursal de CaixaBank al Marroc han reunit a Agadir a representants de les principals empreses que conformen el teixit econòmic i industrial de la regió de Souss Massa, la capital de la qual és Agadir, amb l'objectiu de promoure i fomentar les relacions econòmic-comercials entre els dos països.

L'acte, al qual s'ha sumat una àmplia representació de l'Administració espanyola com la Cònsol General d'Espanya a Agadir o els Consellers Econòmics i Comercials de l'Ambaixada d'Espanya a Rabat i Casablanca, ha permès impulsar les relacions comercials i institucionals d'empreses espanyoles amb interessos al Marroc i d'empreses marroquines amb presència o relacions amb Espanya.

Durant la trobada, CaixaBank ha mostrat el seu compromís amb el Marroc anunciat el reforç de la seva oficina a Agadir amb un nou director, Marc Molinero, amb qui l'entitat busca reforçar els serveis i productes que l'entitat ofereix la regió. Moliner, que forma part del Grup CaixaBank des de fa 20 anys, arriba al Marroc procedent de la xarxa d'oficines de CaixaBank a Espanya.

Així mateix, CaixaBank ha anunciat que, amb la relativa normalització després de les restriccions derivades de la pandèmia de la COVID-19, reprendrà pròximament el seu cicle de debats “Le Cercle”, el programa de conferències i xerrades creat per CaixaBank amb la voluntat de reforçar la interrelació entre el món empresarial d'Espanya i el Marroc. Consolidat ja en la vida econòmica i política de la ciutat, des del 2017, el Programa “Le Cercle “ha promogut més d'una dotzena de trobades sobre temàtiques variades tant de l'àmbit econòmic com del social.

CaixaBank al Marroc

CaixaBank és present al Marroc des del 2009 i a l'actualitat compta amb llicència bancària i tres oficines operatives situades a les ciutats de Casablanca, Tànger i Agadir. Des d'elles, ofereix una àmplia gamma de solucions i serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a les empreses espanyoles ja assentades al país o amb perspectives d'entrar en el mercat marroquí, així com també a companyies multinacionals i marroquines. En els més de dotze anys al país, l'entitat s'ha consolidat com el banc de referència per a les empreses espanyoles al Marroc.

Programa hispà-marroquí de debats “Le Cercle”

“Le Cercle” és el programa de conferències i debats creat per CaixaBank amb la voluntat de promoure la interrelació entre el món empresarial d'Espanya i el Marroc. Des que CaixaBank va crear aquesta iniciativa el 2017, ha promogut més d'una dotzena de debats centrats en temes diversos d'actualitat econòmica com la seguretat jurídica i arbitratge, l'eficiència energètica, la divisa marroquina, la fiscalitat al Marroc; com a social, amb debats organitzats sobre l'ètica empresarial juntament amb l'Institut Cervantes al Marroc. Amb la relativa normalització després de les restriccions derivades de la pandèmia de la COVID-19, l'entitat busca revitalitzar aquests debats, amb els quals CaixaBank reforça el seu rol com a referent en l'assessorament i acompanyament de projectes i d'inversions entre Espanya i el Marroc.

Presència internacional de CaixaBank

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de diferents vies: de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món; d'acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell; i de participació en entitats internacionals. L'entitat financera és, a més, propietària del portuguès Banc BPI, la cinquena major entitat financera del país en termes d'actius. CaixaBank també participa en el capital de l'entitat austríaca Erste Bank (9,92%).

La xarxa de CIB&IB de CaixaBank està composta per sucursals a Alemanya, França, el Marroc, Polònia, Portugal, el Regne Unit, totes elles, a excepció de Portugal, autoritzades pel regulador espanyol i local per proveir uns certs serveis financers relacionats amb el finançament i serveis bancaris, com ara finançament a curt i llarg termini, factoring, confirming, i altres similars dins d'aquesta mena d'activitats.

A més, l'entitat compta amb 18 oficines de representació repartides pels 5 continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Shanghai i Hong Kong (la Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (l'Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (els EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Sao Paulo (el Brasil), Lima (el Perú), Sidney (Austràlia) i Toronto (el Canadà). També té dos equips Spanish Desk a l'austríac Erste Bank (Viena) i al mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

Les oficines de representació ofereixen acompanyament a empreses multinacionals amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger. Entre les seves principals àrees de cobertura destaquen trade finance, payments, corporate i project finance.

La Banca Internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional de banca a Espanya que està certificada per AENOR.

Més enllà de la seva xarxa d'oficines, CaixaBank manté acords amb 1.760 bancs corresponsals per a facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses a qualsevol país del món.

 

NOTÍCIES RELACIONADES