Nota de premsa

CaixaBank i INFAOLIVA signen un acord per promoure l'accés al crèdit del sector de l'oli d'oliva

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• Aquest acord dóna cobertura a les més de 740 indústries d'almàssera de tota Espanya, així com als colliters d'aquestes.

• Els associats d'INFAOLIVA podran disposar de l'Agroconfirming, un producte exclusiu financer que permet el cobrament de les liquidacions de la collita que aquests hagin de realitzar als colliters i que s'ajusta a les exigències de l'AICA.

• CaixaBank compta amb una xarxa de més de 800 oficines AgroBank i prop de 3.000 especialistes en aquest sector.

AgroBank, la línia de negoci especialitzada en el sector agrari de CaixaBank, i INFAOLIVA, la Federació Espanyola d'Industrials i Fabricadores d'Oli d'Oliva, han renovat el seu acord de col· laboració per impulsar la competitivitat del sector a través de l'accés al crèdit i a productes i serveis financers. INFAOLIVA és una entitat dedicada a defensar els interessos del sector i aglutina a més de 740 indústries d'almàssera per a la fabricació d'oli d'oliva a tota Espanya.

La renovació de l'acord s'ha realitzat a Madrid i ha estat subscrita pel president d'INFAOLIVA, Pedro Jesús Santolaya, i Carme Sabrí, directora d'AgroBank. El conveni té com a objectiu reforçar dos àmbits d'actuació. D'una banda, CaixaBank oferirà una gamma de productes i serveis financers en condicions avantatjoses, mentre que INFAOLIVA incrementarà i innovarà les prestacions i productes per als seus associats amb la finalitat de facilitar un millor desenvolupament per a la seva activitat.

A través del conveni signat, CaixaBank ha dissenyat productes de finançament específics per als membres d'INFAOLIVA que els permetin fer front a noves inversions, a les seves necessitats de circulant, maquinària o vehicles, i als riscos i imprevists que puguin sorgir durant el procés de fabricació de l'oli o de l'explotació de les seves collites, així com l'ajuda a la comercialització a l'exterior dels seus olis.

D'entre tots els productes que CaixaBank ofereix al sector agrari, destaca l'AgroConfirming, que permet el cobrament de les liquidacions de la collita que aquestes hagin de realitzar als colliters. El principal avantatge de l'AgroConfirming és que es gestiona de forma automàtica, amb la qual cosa es redueix el nivell d'endeutament bancari. L'AgroConfirming es pot gestionar directament a través de la Línia Oberta de CaixaBank, aplicació que permet a lesalmàsseres consultar en tot moment qualsevol informació en relació a les seves factures pagades als seus colliters. D'altra banda, ofereix el gran avantatge que permet a lesalmàsseres complir amb els requisits de pagament de l'AICA i facilitar el finançament als colliters.

D'aquesta forma, els colliters poden obtenir la seva bestreta de forma immediata, en condicions especials i sense haver de signar, any a any, la renovació de la pòlissa de bestreta. Així mateix, CaixaBank disposa, exclusivament per al sector agrari, de l'AgroTargeta, que permet gestionar els pagaments i cobraments als agricultors. La targeta facilita el control de les transaccions, redueix el treball administratiu dels proveïdors i magatzems de materials i ofereix l'opció de diferir el pagament en aquells casos que ho decideixi l'agricultor. A més, l'AgroTargeta es pot personalitzar amb la imatge del proveïdor, cultiu, etc.

AgroBank, la línia de negoci agrària de CaixaBank

CaixaBank dóna servei als sectors agrari i agroalimentari a través d'AgroBank, la seva línia de negoci especialitzada en el sector agrari. En els dos anys transcorreguts des del llançament d'aquesta proposta, el volum de negoci gestionat per l'entitat ha registrat un increment de l'11,4%, fins als 15.691 milions d'euros.

AgroBank compta amb una xarxa de més de 800 oficines especialitzades en tot el territori espanyol (aconseguirà les 873 durant l'any 2017) i més de 3.000 gestors formats en el negoci agrari. Aquestes oficines estan situades en els nuclis de població l'activitat de la qual se sustenta en bona mesura sobre el primer sector.

Les oficines AgroBank ofereixen als clients un alt coneixement del sector i, sobretot, dels subsectors productius de cada territori. Per tant, agricultors, ramaders i cooperativistes reben un servei financer realment útil. A més, els assessors d'AgroBank posen la tecnologia al servei dels seus clients, i compten amb equips portàtils amb els quals realitzar la seva tasca d'assessoria financera i contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.

A més, la línia de negoci AgroBank ha realitzat una aposta per la formació i la recerca amb la creació, juntament amb la Universitat de Lleida, de la Càtedra AgroBank sobre qualitat i innovació agroalimentària. La Càtedra neix amb l'objectiu de promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre estudiants i investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera.

La Càtedra, l'activitat de la qual s'estén per tot el territori nacional, abasta tota la cadena del sistema agroalimentari, des del camp fins a la taula, per la qual cosa inclou aspectes agrícoles i ramaders, de la indústria alimentària, l'enginyeria agrària i altres aspectes legals i econòmics relacionats amb l'activitat de R+D+I.

En el marc d'AgroBank, també se celebren altres accions de formació, divulgació o promoció. De fet, les jornades AgroBank reuneixen periòdicament a ponents d'alt nivell per debatre sobre aspectes que preocupen als clients de CaixaBank, a més de facilitar la formació i el networking. La proposta de valor d'AgroBank es completa amb altres serveis com publicacions agràries o el Premi EmprendedorXXI a la millor empresa emergent del sector.

AgroBank manté acords amb les principals entitats del sector, entre les quals destaquen Cooperatives agroalimentàries d'Espanya, la Federació Espanyola del Vi i l'Observatori Español del Mercat del Vi, l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya, l'Organització Interprofessional de la Carn de Boví, Asoprovac, Ecovalia, etc.

 

NOTÍCIES RELACIONADES