Nota de premsa

CaixaBank i Grupo AN signen un nou conveni de col·laboració per continuar enfortint la seva relació institucional i financera i impulsar l'activitat de les cooperatives del grup agroalimentari

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Firma del conveni entre CaixaBank i Grupo AN

• El conveni entre les dues institucions té com a objectiu reforçar la relació comercial i financera existent, així com impulsar altres possibilitats d'actuació en activitats de caràcter divulgatiu.

• CaixaBank posarà a la disposició de les cooperatives sòcies i empreses integrades en el Grupo AN productes i serveis financers en condicions preferents.

CaixaBank i Grupo AN han signat avui un nou conveni de col·laboració per continuar enfortint la seva relació comercial, financera i institucional i, al mateix temps, seguir impulsant l'activitat de les cooperatives i empreses del grup agroalimentari amb seu a Tajonar (Navarra).

Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, i Francisco Arrarás, president del Grupo AN, s.coop., han segellat l'acord en un acte en el qual també s'han donat cita José Luis Larríu, director de Banca d'Empreses de CaixaBank a Navarra, i Jesús Sarasa, director general del Grupo AN.

El conveni entre les dues institucions, que compta amb un any de vigència prorrogable anualment de forma tàcita fins a un màxim de 3 anys, té com a objectiu intensificar la relació comercial i financera existent.

I, en aquest sentit, CaixaBank acompanyarà al Grupo AN en el seu procés d'expansió empresarial tant a Navarra com en la resta d'Espanya. A més, l'acord contempla l'obertura d'altres possibilitats de col·laboració en activitats de caràcter divulgatiu com cursos, seminaris i conferències.

D'altra banda, CaixaBank posarà a la disposició de les cooperatives i empreses integrades en el Grupo AN i tots els seus associats tot tipus de productes i serveis en condicions preferents. I, en virtut de l'acord, CaixaBank manté la seva condició de proveïdor financer preferent del Grupo AN.

CaixaBank, l'entitat financera líder a Navarra

CaixaBank és l'entitat financera líder a Navarra, on disposa d'una Direcció Territorial amb seu a Pamplona i un total de 162 oficines repartides per tota la geografia i 850 empleats. La quota de penetració supera el 61% i compta amb prop de 400.000 clients.

Amb l'objectiu d'aprofundir en el negoci de banca d'empreses, CaixaBank Empreses compta a Navarra amb tres centres d'empreses i una plantilla on treballen 93 gestors de banca d'empreses, entre ells 5 especialistes en producte per a empreses (comerç exterior i tresoreria, entre d’altres).

A més, CaixaBank compta amb AgroBank, una línia de negoci especialitzada tant en el sector agrari com en la indústria agroalimentària, que ha registrat en els seus dos anys d'existència un increment de l'11,4% en el seu volum de negoci, fins als 15.691 milions d'euros. A tota Espanya, AgroBank posa a la disposició del sector 873 oficines i més de 3.000 gestors especialitzats.

De fet, CaixaBank s'ha convertit en l'entitat financera de referència per al sector agrari, ja que el nombre de negocis agraris clients de l'entitat ha superat els 100.000 (+5%), s'eleva a 342.000 el nombre de clients (10.000 més) i gairebé un de cada quatre autònoms del sector és client d’AgroBank (24,8% de quota).

A Navarra, on el 63% dels professionals del sector treballa amb AgroBank, CaixaBank compta amb 69 oficines especialitzades en el sector ateses per 173 gestors especialitzats.

Grupo AN, una de les majors cooperatives d'Espanya

El Grupo AN va tancar l’últim exercici amb una facturació superior als 800 milions d'euros i més de 1.500 treballadors. És la major cooperativa cerealista d'Espanya, amb la comercialització de més d'1,3 milions de tones i el cinquè operador avícola espanyol amb la venda de 160.000 pollastres diaris.

A més, comercialitza 800.000 tones de fruites i verdures en tots formats (fresc, conserva, congelades, 4ª i 5ª gamma) i lidera els subministraments amb 172.000 tones de fertilitzants, 30 milions d'euros en llavors i fitosanitaris, 240 milions de litres de carburants amb més de 100 instal·lacions -55 gasolineres obertes al públic que fan la major xarxa independent espanyola-, 210.000 tones de pinso, incubadores, assegurances –amb Corredoria pròpia- i recanvis.

Associa a més de 155 cooperatives de Navarra, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, La Rioja i País Basc, comercialitzant la producció de les seves més de 30.000 agricultors i ramaders. Compta amb indústries pròpies per completar cicles des de la traçabilitat total que garanteix la qualitat als clients i dóna valor afegit als productes dels socis –incubadores, fàbrica de pinsos, escorxadors, sales d'especejament, sales d'elaborats en avicultura; plantes de fresc, congeladora, indústries conserveres i plantes de 4ª i 5ª gamma en fruites i verdures…-.

 

NOTÍCIES RELACIONADES