Nota de premsa

CaixaBank i Ferran Adrià presenten a Las Palmas de Gran Canaria una guia amb les claus estratègiques del sector restauració

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank, i el xef Ferrán Adriá a la presentació de la guia Food and Beverage.

• Ferran Adrià i Juan Ramón Fuertes presenten Food and Beverage a la Fundació Martín Chirino de Las Palmas de Gran Canaria.

• Food and Beverage, segona guia elaborada per CaixaBank i elBulliFoundation, té com a objectiu que els emprenedors afrontin amb garanties la posada en marxa del projecte i executin els passos correctes per mantenir amb èxit el negoci.

• Amb aquesta iniciativa, CaixaBank pretén aportar un valor diferencial als seus clients i consolidar-se com l'entitat de referència per als professionals del sector de la restauració.

Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank, i el xef Ferrán Adriá han presentat avui, a la Fundació Martín Chirino a Las Palmas de Gran Canaria, Food and Beverage, la guia per assessorar petites i mitjanes empreses de restauració per aconseguir crear i mantenir un local de restauració, amb resultats positius i que permetin als emprenedors aconseguir una longevitat empresarial.

Més de 200 emprenedors i empresaris canaris del sector de la restauració s'han donat cita aquests dies a Las Palmas de Gran Canaria. Tots ells han tingut l'oportunitat d'endinsar-se en els continguts de la guia de la mà de Ferrán Adrià i debatre amb ell, en el col·loqui posterior a la seva xerrada, sobre les tendències del sector de la restauració.

En aquest nou llibre editat per CaixaBank i elBulliFoundation, després de la primera col·laboració que va suposar Mise en Place, també presentat a Canàries, es desgranen les claus per dirigir la sala d'un restaurant de forma correcta i es focalitza en la importància de l'equip de sala i en les begudes, gràcies al treball desenvolupat per Lluís Garcia, director d’elBulli, i Ferran Centelles, sommelier d’elBulli. Com va repassar Ferrán Adrià en la seva intervenció: “La pròxima revolució no estarà a la cuina, estarà a la sala”.

L'objectiu del llibre és que els responsables de restaurants coneguin les claus per dirigir correctament els seus negocis, començant per la sala del restaurant i seguint per la gestió de les begudes, ja que té un impacte transversal en diferents sectors econòmics.

Per a això, la guia narra els principals requisits a valorar abans d'obrir un negoci de restauració, detalla els riscos a evitar, informa dels tràmits a realitzar, impulsa propostes de models d'empresa, ofereix estratègies empresarials d'èxit, aporta suggeriments per al pla econòmic, presenta manuals de procediment per organitzar i formar a l'equip i marca les línies bàsiques per perdurar en el temps.

 “La clau per obrir un negoci és saber de comerç. La missió, l'estratègia a seguir i el pressupost són l’abc per muntar un negoci. Molts negocis obren sense tenir ni tan sols un model de negoci, un pla d'empresa o un pressupost que controli els comptes d'explotació que marcaran les línies a seguir per poder continuar oberts al cap de poc temps. Aquests precedents fan que la majoria d'empreses no aconsegueixin el seu primer any de vida, no sobrevisquin als primers cinc anys i molt poques perdurin en el temps. És imprescindible fer una anàlisi minuciosa”, afirma Adrià.

Entre els aspectes més destacats, el llibre se centra en parlar d'innovació, sostenibilitat financera, valors, estructures i lideratge, eficiència i planificació i visió estratègica. Tot això es desenvolupa minuciosament baix pautes i exemples concrets que ajudin els emprenedors a entendre cadascun dels passos a seguir.

Finalment, el llibre destina un espai destacat a les begudes en el marc de la restauració gastronòmica. La guia pretén proporcionar un coneixement global per a emprenedors, des de l'agricultor que s'ocupa del raïm fins al vi que se serveix en el restaurant. Per a això, Food and Beverage incideix en la tipologia de begudes que un negoci ha de disposar, la història i evolució d'aquestes begudes, la seva presència i presentació en restaurants, com classificar-les, ordenar-les i emmagatzemar-les, la forma en la qual marcar el preu i les funcions en la gestió de les begudes.

CaixaBank, entitat de referència per al sector de la restauració

Aquesta iniciativa gestionada de la mà de elBullifoundation permet a l'entitat financera aportar un valor diferencial als seus clients i se suma a la completa oferta financera que CaixaBank posa a la disposició dels professionals del sector de la restauració.

La presentació de Food and Beverage és una mostra de la importància que el sector de la restauració té per a CaixaBank que, a través de CaixaBank Negocis, ofereix als professionals d'aquest sector productes i serveis dissenyats per a facilitar la gestió del negoci, el finançament i la protecció necessàries. Per a això, CaixaBank compta amb un equip de gestors especialistes que es desplacen al propi negoci del client, perquè aquest no hagi de desplaçar-se ni sortir del seu establiment.

Acord entre CaixaBank i elBullifoundation

CaixaBank i elBullifoundation van unir esforços l'any 2015 per desenvolupar projectes conjunts amb un principal eix: la innovació.

La col·laboració de totes dues companyies buscava una nova fórmula per aconseguir impulsar projectes innovadors i per a això es va crear CaixaBankLAB, un portal on poder trobar informació útil per als emprenedors entorn de projectes i activitats desenvolupades conjuntament per CaixaBank i elBullifoundation.

Aquesta iniciativa, que té com a objectiu aplicar la creativitat a projectes concrets que tinguin com a resultat la innovació, està orientada a ajudar les iniciatives professionals del sector de la gastronomia i les seves indústries relacionades.

 

NOTÍCIES RELACIONADES