Nota de premsa

CaixaBank i ESADECREAPOLIS signen un acord per crear un observatori d’Innovació Turística

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D'esquerra a dreta; Diego Hernández, Director de Hotels&Tourism de CaixaBank; Oriol Alcoba, director general d’ESADECREAPOLIS; Jordi Nicolau, director executiu de Global Customer Experience de CaixaBank i Josep-Francesc Valls, expert en turisme i professor de marketing d’ESADE

• El conveni també contempla que CaixaBank col•laborarà amb ESADECREAPOLIS en l'organització de diverses activitats relacionades amb el sector turístic

El director executiu de Global Customer Experience de CaixaBank, Jordi Nicolau, i el director general d'ESADECREAPOLIS, Oriol Alcoba, han signat un conveni per fomentar, promocionar i divulgar nous coneixements sobre la innovació en el sector turístic, tant en el seu vessant acadèmic com en la seva aplicació a la direcció d'empreses del sector.

D'aquesta manera, el conveni preveu, entre altres qüestions, la creació d'un Observatori d'Innovació Turística, l’objectiu del qual serà la generació i divulgació de nous coneixements en aquest sector mitjançant la investigació i l'organització de diferents activitats, seminaris i conferències dirigides a la difusió d'aquests nous coneixements en el sector turístic. L'objectiu últim que persegueix l'acord és, per tant, contribuir a la competitivitat del sector a Espanya a través de la innovació.

Aquest Observatori d'Innovació Turística farà estudis i enquestes periòdiques als empresaris del sector sobre la seva visió de les qüestions més rellevants del turisme: reptes, barreres, impulsos, dedicació específica i perspectives a mitjà termini. A partir dels resultats obtinguts i de la seva anàlisi, es donaran a conèixer tant el diagnòstic com les alternatives innovadores més efectives per afrontar els reptes i aprofitar les oportunitats en els diversos territoris d'anàlisi.

Per dur a terme les diferents activitats establertes en aquest acord, ESADECREAPOLIS compta amb el suport de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (HTSI), que aportarà coneixements i metodologies per ajudar a la realització dels estudis i anàlisi dels resultats.

Aquests estudis i enquestes es faran amb motiu de les Aules Internacionals d'Innovació Turística que ESADECREAPOLIS organitza i a les quals CaixaBank s'incorporarà com a col·laboradora gràcies a l'acord signat. Està previst que, durant 2018 i 2019, se celebrin cinc Aules Internacionals d'Innovació turística en les següents ciutats: Sevilla, Benidorm, Santiago de Compostel·la, Sant Sebastià i Salou.

Sobre ESADECREAPOLIS

ESADECREAPOLIS és el parc empresarial i de coneixement de l'escola de negocis d'ESADE. La seva missió consisteix en proveir espais i serveis d'innovació i emprenedoria al teixit empresarial i a d’altres institucions a partir del coneixement i actius d'ESADE, a més de contribuir a la creació d'un ecosistema innovador format per start-ups, empreses, centres d'investigació i l'administració pública.

A través de la mobilització dels diferents recursos amb què compta l'organització, ESADECREAPOLIS desenvolupa programes i duu a terme projectes a mida de les necessitats de grans i petites empreses sensibles a la transformació, l'exploració i millora contínua dels seus productes, processos i models de negoci.

Sobre CaixaBank Hotels & Tourism

CaixaBank aposta per la innovació turística a Espanya a través de la seva línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través de la proximitat amb les empreses i negocis hotelers. L'objectiu d'aquesta iniciativa és brindar a les empreses d'aquest sector un servei especialitzat, per ajudar i acompanyar als seus clients a mantenir el seu lideratge internacional en el sector turístic.

El 2008, CaixaBank va crear una àrea de negoci dedicada en exclusiva a aquest segment convertint-se en la primera entitat financera a Espanya a posar en marxa una direcció especialitzada en aquest sector. El 2017, CaixaBank va concedir més de 1.500 milions d'euros en crèdits al sector hoteler.

CaixaBank, el banc que trien les empreses

CaixaBank s'ha consolidat el 2017 com l'entitat que trien les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank.

CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada formada per 120 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses. Així mateix, CaixaBank és un dels entitats líders a oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients.

CaixaBank dona suport als seus clients empresa en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els gestors especialitzats que treballen a les oficines d'Espanya, ofereixen el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES