Nota de premsa

CaixaBank i Enisa posen en marxa una nova edició dels Premis EmprenedorXXI per premiar les “start-ups” més innovadores d'Espanya i Portugal

Arrenca la 14ª edició d'una convocatòria de referència pels emprenedors

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank i Enisa posen en marxa una nova edició dels Premis EmprenedorXXI

• Les empreses de base tecnològica amb menys de tres anys de presència en el mercat poden presentar la seva candidatura fins al 4 de desembre a través de la web www.emprendedorxxi.es

• Enguany es lliuraran 19 premis a les “start-ups” amb major impacte en el seu territori i 8 a les empreses que ofereixin les millors solucions vinculades als principals reptes de la societat actual, com la salut, la transformació digital, la sostenibilitat i l'impacte social.

• Els guardons inclouen premis en metàl·lic, programes de formació internacionals en els principals ‘hubs’ d'innovació mundial i mentoring especialitzat.

• Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 5,93 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 394 empreses.


Les empreses innovadores d'Espanya i Portugal que tinguin menys de tres anys d'activitat poden presentar-se fins al 4 de desembre als Premis EmprenedorXXI, una convocatòria de referència a l'ecosistema emprenedor que enguany aconsegueix la seva 14a edició. Els guardons estan impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de Enisa.

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 5,93 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 394 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 7.850 start-ups i més de 3.000 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Els interessats a participar poden presentar la seva candidatura a través de la pàgina web www.emprendedorXXI.es

Solucions per als principals reptes de la societat actual

En aquesta edició, es lliuraran 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros.

A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes:

  • Ciutat XXI. Ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades: Es poden presentar empreses que plantegin solucions per fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs i connectats. 
  • Viu XXI. Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci: Un dels sectors més afectats per la crisi de la COVID-19 és el sector turístic, l'hostaleria i l'oci. En aquest repte, es busquen solucions que ajudin a la reactivació del sector, que plantegin nous models de negoci més sostenibles i que facin costat a la seva digitalització. 
  • Benestar XXI. La salut dels ciutadans: En aquest repte, es valoraran propostes que ajudin a millorar la salut dels ciutadans i la seva prevenció. 
  • Llavor XXI. Transformació digital i innovació al sector agroalimentari: Poden presentar-se les empreses que ofereixin solucions tecnològiques relacionades amb la producció agropecuària, tecnologia i productes per la indústria agroalimentària, la transformació de productes alimentaris per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable en la indústria alimentària i agrícola. 
  • Planeta XXI. La sostenibilitat mediambiental: Amb aquest repte es pretén trobar solucions que puguin ajudar a deixar un planeta millor a les noves generacions. Es valoraran propostes innovadores que promoguin o proposin un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals. 
  • Banca XXI. Un nou model de banca més propera al client: La digitalització i la innovació és un dels principals reptes estratègics del sector financer, així com l'especialització. A aquest repte es poden presentar aquelles empreses que planegin una solució per aconseguir un nou model de banca més pròxima al client. 
  • Junts XXI. Iniciatives d’impacte social: Es valoraran aquelles solucions tecnològiques que ajudin a incrementar el desenvolupament sostenible i amb impacte positiu a la societat. Entre les solucions s'inclouen l'ocupabilitat, l'educació, la reducció de desigualtats, el consum responsable… 
  • Deeptech XXI. Augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica: Espanya i Portugal afronten el repte de ser més competitius i aconseguir un major pes en les seves economies d'indústries d'alt valor afegit, que es transformen gràcies a l'impacte de la innovació provinent de transferència tecnològica d'universitats, la ciència i la biotecnologia.
     

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional a algun dels principals hubs d'innovació mundial i rebran mentoring especialitzat. En aquesta edició, en total es lliuraran 35 premis.

A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran a l’Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank.

Enguany, els guardons compten amb el suport de AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca  d’Empreses, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.  

Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o la Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que atorgaran dos accèssits a la innovació a una start-up espanyola i una altra portuguesa.

Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per start-ups d'Espanya i a partir de 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% del BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,4 milions de clients en el mercat ibèric; la major xarxa comercial de la península, amb prop de 4.500 oficines; i continua reforçant el seu lideratge en banca digital amb 7 milions de clients digitals.

L'essència de CaixaBank és un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l'especialització en productes i serveis adaptats per cada segment. La seva missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seva activitat.

CaixaBank ha rebut el premi “Excel·lència en Lideratge a Europa Occidental 2020” de la revista britànica Euromoney, pel seu lideratge i compromís social en la seva resposta a la crisi del coronavirus. També l’han triat com a “Millor entitat del món en Banca de particulars 2020” i “Millor Banc a Espanya 2020”, per la revista estatunidenca Global Finance. Aquests premis se sumen als obtinguts en l'àmbit de la banca digital, com el “Millor banc digital en banca de particulars a Espanya 2020”, i en l'àmbit de banca privada, en el qual CaixaBank ha estat triada “Millor entitat de Banca Privada d'Europa per la seva cultura i visió digital 2020”, i “Millor Entitat de Banca Privada a Espanya 2019”, per les revistes The Banker i PWM (Grup FT). 

Sobre Enisa

L’empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a Enisa buscant finançament pel seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les Comunitats Autònomes.

Els préstecs participatius d’Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros a un milió i mig.

La cartera històrica de Enisa supera els 7.200 préstecs destinats a més de 6.600 empreses per un import de més de 1.090 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES