Nota de premsa

CaixaBank i EDP s'uneixen per impulsar la instal·lació de solucions d'estalvi energètic en les llars

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
L'oferta de panells solars suposa ampliar el catàleg de Wivai

• La primera iniciativa ja està en marxa, amb la comercialització, a través de l' ‘e-commerce’ Wivai, d'un paquet per instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum amb finançament en condicions avantatjoses.

• L'autoconsum permet als clients generar la seva pròpia energia i estalviar fins a un 50% en el consum elèctric.

CaixaBank, primer banc d'Espanya, i EDP, líder mundial en energies renovables, han aconseguit un acord per impulsar entre clients particulars la instal·lació de solucions d'estalvi energètic i sostenibilitat en la llar.

El primer pas en la col·laboració entre l'entitat financera i la companyia d'energies renovables és la creació d'un paquet comercial, amb finançament en condicions avantatjoses, perquè qualsevol persona interessada, sigui o no client de CaixaBank, pugui accedir a una instal·lació fotovoltaica adequada a les seves necessitats.

La comercialització es realitza a través de Wivai, un select place de comerç electrònic especialitzat en productes últim model de tecnologia, llar i mobilitat, de manera que qualsevol interessat pot consultar online les característiques de les instal·lacions, fer la reserva del producte i adquirir-lo en còmodes quotes amb finançament immediat i senzill.

Energia solar d’autoconsum: estalvi i més avantatges per als clients 

La posada en marxa d'una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum en un habitatge genera un estalvi anual en el consum elèctric que pot arribar fins al 50%. A més, els clients poden beneficiar-se de més avantatges, com ara la compensació d'excedents, per la qual es rep un descompte en la factura per l'energia que es genera i no es consumeix. Igualment, segons el municipi on s’instal·lin els panells, es pot optar a subvencions i bonificacions d'impostos que cobreixen fins al 35% del cost de la instal·lació.

Les instal·lacions incloses en l'acord entre CaixaBank i EDP tenen una capacitat de producció que va des dels 1,8 kWp fins als 15 kWp, gràcies a les quals els clients podran generar entre 2.700 kWh i 22.500 kWh anuals. Es calcula que el consum elèctric mitjà anual d'una llar a Espanya està al voltant dels 4.000 kWh. CaixaBank i EDP han desenvolupat una una calculadora online per ajudar els clients a estimar les característiques de la instal·lació adequada a les seves necessitats.

El preu mitjà de la instal·lació, en funció del nombre de panells, se situa en uns 7.000 euros (correspon al pack de 8 panells – 3,6 kWp). CaixaBank ofereix finançament en quotes de fins a 120 mesos i TAE des del 3%. Els panells solars tenen, a més, una garantia de 12 anys, i una potència de producció assegurada per a 25 anys. A més, les persones que s'adhereixin a aquestes solucions tindran un servei d'atenció preferent i exclusiu proporcionat per EDP.

A més dels panells, l'oferta comercialitzada a través de Wivai inclou també els diversos dispositius tecnològics necessaris perquè l'energia solar captada es transformi en electricitat que es pugui consumir a la llar o que es pugui abocar a la xarxa elèctrica: l'inversor, marca Huawei, i l'app intel·ligent re:dy d'EDP per monitorar la producció i el consum. El paquet també inclou la instal·lació, el manteniment durant 3 anys i ajuda en els tràmits administratius, tant per obtenir les autoritzacions legals requerides com per sol·licitar bonificaciones fiscals.

Wivai: una iniciativa de suport a la reactivació del consum

L'oferta de panells solars suposa ampliar el catàleg de Wivai cap a noves categories de productes i nous segments de negoci en auge. El lloc d’e-commerce està especialitzat a oferir una selecció de novetats destacades pel seu alt component en innovació i el seu disseny en tecnologia, llar, mobilitat, protecció, viatges, esport i oci. Qui adquireix un producte de Wivai el rep còmodament en el seu domicili i, a més, pot accedir a finançament immediat, ofertat per CaixaBank.

Wivai forma part de les iniciatives per a la reactivació del consum llançades per CaixaBank i la seva filial de mitjans de pagament i finançament al consum CaixaBank Payments & Consumer.  Totes elles s'agrupen sota el concepte  ‘MyDreams’, que es va presentar al mercat a principis d'any com a iniciativa general de CaixaBank per donar suport al rellançament del consum a Espanya a partir de noves tendències, com la compra en línia, els nous tipus de targeta o les noves fórmules de pagament com a quotes planes o pagament per ús.

CaixaBank compta amb tota una àrea especialitzada en finançament per ajudar els clients a complir les seves il·lusions, anomenada “Gaudir de la vida”, i a través de la qual es vehiculen iniciatives com “MyDreams”.

CaixaBank: impuls i ajuda a la transició energètica

La iniciativa també està dins el marc del compromís de CaixaBank amb la sostenibilitat, una de les línies prioritàries d'actuació dins del Pla de Banca Socialment Responsable 2019-2021. Per això, aquesta iniciativa de finançament per a la instal·lació de panells solars per autoconsum fa extensiu el compromís de l'entitat amb la lluita contra contra el canvi climàtic i l'impuls de la sostenibilitat entre els clients i la societat en general, en facilitar l'accés a finançament per l'ús d'una font d'energia renovable no contaminant, amb un impacte beneficiós per a l'entorn i el planeta.

CaixaBank és considerada com a companyia líder en sostenibilitat, gestió mediambiental i canvi climàtic, amb reconeixements com la inclusió en l'A List de CDP a l'edició 2021. L'entitat ha estat l'únic banc espanyol a aconseguir aquesta fita. Igualment, CaixaBank forma part del Dow Jones Sustainability Index com un dels bancs més sostenibles del món.

Un pas ferm en l’estrategia d’EDP

EDP és un grup energètic internacional líder en creació de valor, innovació i sostenibilitat. Forma part dels Dow Jones Sustainability Indexes (World i STOXX) i és a més líder mundial en energia renovable.

A Espanya, on el Grup EDP empra de manera directa a més de 1.550 persones, és referent en el mercat energètic, present en la generació, amb gairebé 5.000 MW de potència instal·lada, 1,3 milions de punts de subministrament en distribució i una cartera de comercialització a clients empresarials d'energia elèctrica, gas natural i serveis amb un consum de més de 17 TWh/any. L’aliança amb CaixaBank s'emmarca al Pla Estratègic d'EDP pel període 2021-2025, que preveu inversions per valor de 24.000 milions d'euros en els seus tres eixos principals d'acció: creixement en energies renovables, flexibilitat i intel·ligència de les xarxes de distribució elèctrica i l'aposta per dissenyar i oferir les solucions més innovadores als seus clients. Aquest ambiciós pla contribueix a l'objectiu d'EDP de ser 100% renovable al 2030.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat especialitzada del Grup CaixaBank en finançament al consum i mitjans de pagament.

La companyia gestiona un crèdit viu de més de 8.500 milions d'euros i és l'entitat líder en pagament amb targeta amb un parc de 31,2 milions d'unitats comercialitzades, una quota per facturació en compres del 33,6% i del 37,5% a través dels TPV en els comerços.

CaixaBank Payments & Consumer engloba més de 20 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb partners estratègics, amb l'objectiu d'accelerar i ampliar les capacitats de l'entitat.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES