Nota de premsa

CaixaBank i Ecovalia reforcen la seva col·laboració per potenciar la producció ecològica i el consum responsable

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
AgroBank i Ecovalia renoven el seu conveni de col.laboració

• Els 15.000 socis de l'associació tindran accés a un ampli ventall de productes i serveis per finançar projectes agraris de desenvolupament sostenible i eficiència energètica.

• El conveni ha estat subscrit per la directora d’AgroBank, Carme Sabrí, i el president d’Ecovalia, Álvaro Barrera.

• AgroBank compta amb més de 900 oficines especialitzades i 348.000 clients.

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank per al sector agrari, i Ecovalia, l'Associació Valor Ecològic-CAAE, han renovat el seu conveni de col·laboració per continuar potenciant la producció ecològica espanyola i el consum responsable. Així doncs, els socis d’Ecovalia, l'associació del sector ecològic referència a Espanya, gaudiran d'un paquet de productes i serveis que permetran finançar projectes agraris de desenvolupament sostenible i d'eficiència energètica, que tinguin com a finalitat l’eficiència en l'ús de l'aigua, l’eficiència energètica, energies renovables, o l'agricultura ecològica, entre altres.

El conveni ha estat subscrit per la responsable d’AgroBank, Carme Sabrí, i el president d’Ecovalia, Álvaro Barrera. Gràcies a aquest acord, els 15.000 professionals del sector ecològic vinculats a l'associació podran fer front a noves inversions, a les necessitats de circulant, maquinària o vehicles, i als riscos i imprevists que puguin sorgir durant el procés de producció i comercialització.

D'entre tots els productes que CaixaBank ofereix al sector agrari, destaca l’ecoAgroinversió, un préstec amb garantia personal amb la finalitat de finançar aquelles inversions que puguin realitzar-se en una explotació agropecuària. El seu principal avantatge és que s'adapta perfectament a les necessitats d'ingressos-despeses d'una explotació agropecuària atès que el client pot triar la periodicitat de pagament de la quota (mensual, trimestral, semestral o anual) i el termini de carència inicial.

Així mateix, destaca la Línia de Finançament del BEI (Banc Europeu d'Inversions) per facilitar el finançament de projectes d'inversió i necessitats de circulant a PIMES, MIDCAPs i Autònoms del Sector agropecuari, d'acord amb els criteris d’elegibilitat del BEI.

Més a prop del client

L'objectiu de la línia de negoci de CaixaBank per al sector agrari és estar més a prop del client, per aquest motiu duu a terme diferents activitats, entre les quals destaquen jornades i conferències. Un exemple són les jornades AgroBank 'Horitzó 2020', que van néixer amb la finalitat d’impulsar un fòrum de debat empresarial i acadèmic sobre el futur del sector agroalimentari.

L'entitat també aposta per l'anàlisi i estudi de la situació del sector amb empresaris. La conferència “La PAC post 2020: elements per al debat”, celebrada a Sevilla, és una iniciativa que respon a la voluntat d'analitzar els reptes i objectius de la Política Agrària Comú després de la reforma europea programada per al 2020.

La Càtedra AgroBank sobre qualitat i innovació agroalimentària és un altre exemple de l'esforç per part de l'entitat per promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre estudiants i investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera.

La Càtedra, creada l’any 2016, consolida el lideratge de CaixaBank en el sector agrari i reforça l'objectiu de l'entitat de modernitzar aquest sector, tal com es recull en l'acord entre l'entitat financera i el Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA). Entre les finalitats de la càtedra AgroBank es troben el reconeixement de la recerca d'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera i impulsar la qualitat i innovació en l'àmbit agroalimentari.

AgroBank aconsegueix els 18.000 milions d'euros en el seu tercer any

AgroBank acaba de complir el seu tercer aniversari amb un volum de negoci gestionat proper als 18.000 milions d'euros, la qual cosa es tradueix en un increment del 25,5% des del seu llançament el setembre de 2014. En concret, en aquest període, el volum de passiu ha crescut un 33,4%, fins a aconseguir els 10.873 milions d'euros, mentre que el volum d'actiu ha augmentat un 15,1%, i se situa per sobre dels 6.800 milions d'euros.

La tendència positiva d'aquests tres anys s'ha vist reforçada pels creixements d’AgroBank en els primers nou mesos del 2017. Des de gener, el volum de negoci d'aquesta línia ha augmentat un 7,2%, mentre que els clients agraris ja superen els 348.000, un 1,8% més respecte al 31 de desembre de 2016. A més, un de cada quatre agricultors espanyols ja confia en AgroBank per realitzar part de la seva operativa financera.

A més dels productes disponibles, l'entitat completa el seu servei amb una atenció personalitzada a través de les més de 900 oficines especialitzades i de l'equip integrat per 3.000 gestors formats en el negoci agrari.

Una altra resposta al bon comportament del negoci ha estat l'aposta de l'entitat per la innovació i, per això, ha llançat una nova aplicació mòbil per a clients: l’app AgroBank. La nova aplicació té com a objectiu satisfer les necessitats dels clients d’AgroBank i permet l'accés a la cotització de diferents llotges de tot el territori nacional, donant la possibilitat a l'usuari de crear una llista de preferits en un sol clic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES