Nota de premsa

CaixaBank i CEHAT renoven el seu conveni de col·laboració per continuar donant suport a la dinamització del sector turístic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

• A través d'aquest acord, CaixaBank dona resposta a les necessitats dels més de 16.000 establiments del sector representats per CEHAT i agrupats en 51 associacions repartides per tota Espanya.

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics.


CaixaBank Hotels & Tourism i la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics, CEHAT, renoven el seu conveni de col·laboració mitjançant el qual l'entitat bancaría ofereix solucions financeres en condicions adaptades a les necessitats específiques dels establiments hotelers i altres allotjaments turístics. L'acord, que té com objectiu impulsar, dinamitzar i donar suport a la recuperació del sector; es canalitza a través de les 51 associacions hoteleres repartides per tot el territori espanyol integrades al CEHAT, que aglutinen més de 16.000 establiments amb un total d'1.800.000 places.

A la signatura de la renovació de l'acord, que s'ha celebrat en format telemàtic, han participat el director executiu de Banca d'Empreses de CaixaBank, Luis Cabanas; i el president de CEHAT, Jorge Marichal. Aquest conveni, que es ve renovant des de fa una dècada, ha permès concedir 2.000 milions d'euros anuals en finançament al sector en els últims anys. 

A través de la renovació d'aquest acord, CaixaBank torna a posar de manifest que vol continuar sent una peça clau perquè la recuperació de l'economia espanyola sigui el més ràpida possible, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les necessitats específiques d'aquest sector fonamental per al país. Durant aquests últims mesos, l'entitat ha posat a disposició dels clients del sector turístic mesures específiques entre les quals destaquen la concessió de línies de liquiditat i la moratòria o carències en els crèdits hipotecaris, amb la finalitat de preservar al màxim la liquiditat de les empreses.

CaixaBank, a través de Hotels & Tourism, compta amb 9.500 clients del sector de l'allotjament turístic i està posicionada com a referent per aquest segment d'empreses amb capacitat per detectar les necessitats del sector i secundar-lo amb el servei personalitzat que requereix a través d'un equip de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i de més de 1.200 assessors de CaixaBank Empreses.

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism és la divisió especialitzada de CaixaBank que posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis especialitzats i diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

La línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism inclou productes específics i finançament adaptat a projectes hotelers i altres allotjaments turístics. A més d'assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el vacacional.

CaixaBank fomenta a més el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l'aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l'entitat financera és el primer banc europeu a convertir-se en membre afiliat a l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de les Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots.