Nota de premsa

CaixaBank i Alibaba firmen un acord per donar impuls a les vendes de les empreses espanyoles a la Xina i les compres de turistes xinesos a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Pagament amb mòbil a un TPV de CaixaBank

• L’entitat financera i la plataforma de comerç electrònic crearan una iniciativa per ajudar a l’exportació dels productes espanyols al mercat xinés.

• El banc també oferirà als seus comerços clients la possibilitat d’admetre als establiments físics pagaments amb l’aplicació AliPay, amb 485 milions d’usuaris a la Xina.

• Espanya és una de las destinacions europees on més ha augmentat l’arribada de turistes xinesos, amb 400.000 visitants en 2016 i amb una despesa mitjana per estada de 2.000 euros.

CaixaBank i la companyia de comerç electrònic Alibaba han signat un acord per donar impuls a la innovació tecnològica en mitjans de pagament i fer possible que els usuaris del sistema de pagament Alipay – operat per Ant Financial Services Group, filial d’Alibaba, i amb més de 450 milions d’usuaris actius a la Xina – puguin utilitzar-ho per realitzar les seves compres en establiments espanyols. Tanmateix, CaixaBank i Alibaba han pactat la creació d’una iniciativa per ajudar a l’exportació dels productes espanyols al mercat xinés.

D’una banda, CaixaBank podrà oferir als seus comerços clients la possibilitat d’admetre pagaments amb la aplicació mòbil Alipay als seus TPV. D’aquesta manera, els més de 300.000 comerços espanyols als quals CaixaBank dóna servei podran millorar la seva atenció als clients internacionals.

Alipay, amb més de 520 milions d’usuaris, és la plataforma de pagament electrònic online i mòbil més gran del món i representa més de la meitat de totes les transaccions de pagament per Internet a la Xina. Espanya és una de les destinacions europees on més ha augmentat l’arribada de turistes xinesos. L’any passat van visitar el país 400.000 persones, amb una despesa mitjana de 2.000 euros durant la seva estança.

Alipay, considerada com una “Global Lifestyle Super App”, té aproximadament el 60% del mercat xinés de wallets mòbils i domina també al país el sector dels pagaments online, amb més de 520 consumidors actius del servei. Al voltant de 10 milions de comerços físics accepten pagaments amb Alipay a la Xina.

L’ app ofereix una plataforma de fidelització que informa als consumidors d’ofertes especials a establiments propers a la seva ubicació i els dóna informació general del comerç i la seva adreça. Els compradors poden avaluar i puntuar als comerciants per ajudar-los a fer créixer la seva marca entre la comunitat xinesa.

Per tal que els turistes xinesos puguin gaudir de forma més còmoda de les seves estades a l’estranger i paguin les seves compres, Alipay ha avançat en la integració dels seus mètodes de pagament a Europa i ha desenvolupat serveis de valor afegit. La aplicació compta amb tecnologia de geolocalització que reconeix quan l’usuari està a Europa perquè pugui rebre recomanacions sobre on menjar i fer les seves compres, així com ofertes comercials i llocs per visitar.

Suport a les ventes de les empreses espanyoles a la Xina

D’altra banda, CaixaBank i Alibaba uniran forces per ajudar a les empreses espanyoles a vendre en el mercat xinés. La iniciativa estarà vinculada a Tmall.com, una plataforma que pertany al grup Alibaba que permet comprar productes de fabricants estrangers als ciutadans xinesos.

CaixaBank compta amb una amplia experiència donant suport a projectes empresarials espanyols a la Xina. L’entitat financera té tres oficines de representació al país especialitzades en donar suport a activitats de comerç exterior de companyies espanyoles: Pequin, oberta en 2006: Xangai, inaugurada en 2009; i, des de març d’aquest any, Hong Kong.

A través de les seves oficines de representació, CaixaBank ha aconseguit cobrir altes quotes de mercat en destacats productes de comerç exterior. Així, l’entitat gestiona, a finals de 2016, el 27.6% del volum de negoci de cartes de crèdit d’exportació i el 16,3% en importació de les empreses espanyoles a la Xina.

A més, CaixaBank té una rellevant presència a la zona a través d’una aliança estratègica amb The Bank of East Asia. Tanmateix, CaixaBank opera a la Xina a través d’una joint venture de finançament d’automòbils, participada per CaixaBank Consumer Finance, Credit Gain (subsidiaria de The Bank of East Asia) i Brilliance, un fabricant xinés d’automòbils.

CaixaBank Payments, l’entitat líder en solucions de pagament a Espanya

CaixaBank Payments és l’entitat líder en solucions de pagament a Espanya, amb més de 15 milions de targetes en circulació. Tanmateix, a través de la seva filial Comercia Global Payments, és l’entitat líder en serveis a comerços, amb més de 340.000 TPV instal·lats (dels quals el 90% ja compta amb la tecnologia contactless) en 300.000 comerços clients i una quata de mercat per facturació del 26,9%.

Els terminals de pagament electrònic de CaixaBank van gestionar al 2016 un total de 1.119 milions d’operacions (un 17% per sobre de l’any anterior) i més de 40.000 milions d’euros de facturació en compres (un 14% més que en 2015).

CaixaBank Payments, presidida per Juan Antonio Alcaraz, i de la qual Joan Morlà és conseller delegat, té l’objectiu de oferir als seus clients la tecnologia més avançada en quant a solucions de pagament, que viu un moment d’expansió. D’aquesta manera, ha estat una de les pioneres internacionals en la implementació de la tecnologia contactless, que facilita el pagament ràpid d’operacions de baix import, i en impulsar el pagament amb el mòbil. L’entitat compta amb una aplicació pròpia de referència, CaixaBank Pay, i va ser el primer banc d’Espanya en oferir als seus clients Samsung Pay.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l’entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients com la seva entitat principal del 25,7%. El banc presidit per Jordi Gual, i del qual Gonzalo Gortázar és conseller delegat, té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.468 oficines, la xarxa comercial més gran de la península.

L’entitat és considerada com un dels líders en innovació en serveis financers a escala mundial, amb 5,5 milions de clients de banca online, dels que 3,9 milions operen a través del mòbil. Tanmateix, CaixaBank és líder en banca electrònica amb 15,5 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%.

El 2017, l’entitat ha rebut el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l’Any pel llançament del xatbot d’imaginBank, un servei d’ajuda al client per conèixer ofertes i descomptes exclusius en intel·ligència artificial. Tanmateix, la revista Global Finance ha premiat a CaixaBank com Millor Banc Digital a Espanya en reconeixement a la seva aposta per la digitalització com a via per millorar la qualitat de servei als clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES