Nota de premsa

CaixaBank ha inaugurat l’oficina de nou model Store Sant Feliu de Guíxols

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Inauguració de la nova oficina Store a Sant Feliu de Guíxols

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han assistit a l’acte d’inauguració.

CaixaBank ha inaugurat l’oficina de nou model Store Sant Feliu de Guíxols. L’acte, que ha estat presidit per l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha comptat amb l’assistència president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig. A la inauguració, que va tenir lloc ahir, hi van assistir prop d’un centenar de clients.

Durant l’acte, l’alcalde, Carles Motas, va agrair a CaixaBank que hagi triat Sant Feliu de Guíxols per acollir una oficina innovadora com la Store. Jaume Masana, per la seva banda, va destacar que l’objectiu final de la nova oficina és oferir el millor servei als clients de la ciutat.

Les oficines Store representen un nou model d’atenció personal que es va iniciar el 2013. CaixaBank té avui 107 oficines d’aquest model a Espanya, fet que consolida l’entitat com un referent en innovació i en qualitat de servei.

La nova oficina Store Sant Feliu de Guíxols, situada a la Plaça Sant Joan, 23-25, va obrir portes el passat 6 de juliol. Store Sant Feliu de Guíxols disposa d’una una superfície aproximada de 700 m2. Compta amb 10 empleats i gestiona prop de 7.200 clients.

Reconeixement amb el Premi DEC al millor projecte de Customer Journey

Les oficines Store són una passa endavant en l’estratègia d’innovació de CaixaBank, reconeguda a nivell internacional com una de les entitats líders en l’aplicació de les noves tecnologies en els serveis financers.

El projecte d'oficines Store ha estat guardonat amb el Premi DEC al Millor Projecte de Customer Journey lliurat per l'Associació per al Desenvolupament de l'Experiència de Client (DEC). Aquest premi ressalta l'experiència diferencial que viuen els clients de les oficines Store i que reforça els principis i valors de proximitat, proximitat, transparència, confiança, qualitat i compromís social de CaixaBank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES