Nota de premsa

CaixaBank guardona a la Fundación Barceló i a la Fundación Prodis en els Premis Solidaris de banca privada

Es tracta de la tercera convocatòria, i premien el millor projecte i la millor trajectòria.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Entrega del premio a la Fundación Barceló, por parte de la Directora Territorial de CaixaBank en Baleares

En el marc del seu “Projecte de Valor Social”, l’objectiu de l’entitat és reconèixer el compromís amb la societat de persones, entitats o fundacions en l’àmbit de la filantropia i el mecenatge.

Els guardons han estat per a la Fundación Prodis, com a premi al millor projecte per la seva tasca en l’ocupabilitat de joves, i la Fundación Barceló, com a premi a la millor trajectòria en l’àmbit de la filantropia.

CaixaBank ha estat elegida per les revistes The Banker i PWM, del Grup Financial Times, com a Millor entitat de Banca Privada a Espanya 2019 pel seu lideratge amb una proposta de valor en constant evolució.

CaixaBank ha celebrat la tercera edició dels Premis Solidaris, amb l'objectiu de destacar l'activitat filantròpica dels seus clients de banca privada. CaixaBank organitza la trobada anual, en aquesta ocasió en format virtual per complir amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, per premiar les millors iniciatives en l'àmbit de la filantropia i el mecenatge amb impacte directe en la societat.

Guanyadors i finalistes han rebut el premi concedit en base a la decisió del jurat format per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, Xavier Coll, director general de Recursos Humans i Organització de CaixaBank, Víctor Allende, director executiu de Banca Privada de CaixaBank, Marc Simón, sotsdirector general de la Fundació "la Caixa" i director de l'Àrea Social, Ana Benavides, directora de la Fundación Lealtad, i Silverio Agea, director de l'Associació Espanyola de Fundacions. Jordi Casajoana, director de col·lectius de valor i filantropia de Banca Privada de CaixaBank, ha estat l'encarregat de presentar la jornada.

A més, l'acte de lliurament ha comptat amb la presència de la Dra. Elena Barranquer. Membre d'una de les sagues d'oftalmòlegs més prestigioses del món, Barranquer es va enamorar en la seva infància de la professió del seu avi i del seu pare “perquè els veia gaudir amb la seva feina”. Llicenciada en Medicina i Cirurgia en la Universitat Autònoma de Barcelona va desenvolupar la primera etapa de la seva trajectòria professional als Estats Units on va convalidar el seu títol de metge i es va especialitzar en oftalmologia al Massachusetts Eye and Ear Infirmary (del Harvard Medical School).

Després de 13 anys al capdavant de programa de cooperació internacional de Fundació Barraquer, on va fer nombroses expedicions mèdiques, el juny del 2017 crea la Fundació Elena Barraquer per donar un impuls més gran a l'activitat assistencial i convertir-se en la plataforma perquè uns altres oftalmòlegs tinguin a la seva disposició les eines necessàries per també lluitar contra la ceguesa evitable.

 

Millor projecte per la tasca en l'ocupabilitat de joves i millor trajectòria en l'àmbit de la filantropia.

Els guardonats han estat dues iniciatives de Madrid i Balears, respectivament: Fundación Prodis, com a premi al millor projecte per Promentor, pioner a Espanya, que destaca per anar un pas més enllà en el suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i treballa per la integració en el món universitari. Aquest programa, impulsat per la Fundación Prodis i per professors de la Universitat Autònoma de Madrid, advoca per la inserció natural de joves amb discapacitat intel·lectual a la universitat pública i ha estat replicat ja en 23 universitats d'Espanya, Portugal i Llatinoamèrica.

Per la seva part, de la Fundación Barceló, com a premi a la millor trajectòria, el jurat ha destacat la seva àmplia trajectòria de projectes sòlids que han aconseguit ser significatius en els seus camps d'actuació. Al llarg de l'any passat, van desenvolupar 139 projectes que van beneficiar a més de 300.000 persones. Les seves iniciatives se centren en la salut, l'educació, els microcrèdits i l'habitatge, i inclouen també la construcció d'escoles, centres infantils i centres de rehabilitació.

Els finalistes al millor projecte han estat el Grup Antolín i la Fundación Curarte. El Grup Antolín, empresa del sector de components de l'automoció, ha donat mostra dels seus valors i compromís social amb un projecte de reconversió de la seva activitat industrial per a la producció de material sanitari que ha ajudat a fer front a l'escassetat d'equips de protecció contra el coronavirus.

Les diferents aplicacions del projecte Curarte per a la humanització de l'àmbit hospitalari destaquen pel seu caràcter integral i per estar plantejades a mida de cada hospital i dels seus grups de beneficiaris, fruit d'un intens coneixement del medi en què s'apliquen.

En la categoria de millor trajectòria, els finalistes han estat la Fundación Gil y Gayarre i la Fundació Maria Raventós. La Fundació Gil y Gayare és exemple de força personal de la seva fundadora en una època de gran desconeixement a Espanya de la síndrome de down. L'entitat compta amb una dilatada trajectòria que supera l'àmbit assistencial, implementant al llarg de tota la seva història models innovadors. La Fundació Maria Raventós és pionera en l'atenció a la dona i infància vulnerable i té una llarga experiència en què ha sabut elaborar un model propi en la transformació social.

 

En aquesta edició, s'han presentat 88 candidatures de tot Espanya.

Els guanyadors de cada categoria han rebut un trofeu acreditatiu i una dotació econòmica de 5.000 euros, mentre que els finalistes han estat reconeguts amb un diploma acreditatiu i 2.000 euros.

En aquesta ocasió, es va convidar a totes les persones que es van connectar de manera virtual a la cerimònia de lliurament de premis a votar una de les tres Causes Solidàries que promou CaixaBank Banca Privada. Aquestes iniciatives van ser: la Unitat de Recerca en teràpia molecular del càncer UITM "la Caixa" VHIO, unitat de referència a la investigació del càncer; un programa per lluitar contra la pobresa infantil a Espanya, a càrrec de Save the Children; i l'aliança global per a la vacunació infantil, GAVI. Les tres causes van rebre una contribució econòmica per part de CaixaBank: 5.000 euros a UITM “la Caixa” VHIO per ser la més votada i 2.000 euros a Save the Children i GAVI. Aquestes tres campanyes formen part del Projecte de Valor Social i han estat seleccionades pel seu alt impacte, transparència i rigor per aportar confiança en l'activitat filantròpica dels clients que se sentin identificats amb elles.

 

Coneixement expert, vehicles d'inversió i enfortiment de l'ecosistema de la filantropia

Els Premis Solidaris s'emmarquen en el "Projecte de Valor Social" de CaixaBank Banca Privada, que ofereix als seus clients el suport per realitzar la seva activitat filantròpica en les millors condicions, així com identificar l'estratègia més d'acord als seus valors i objectius.

El "Projecte de Valor Social" s'ha dissenyat amb una metodologia que permet aplicar a la filantropia els mateixos criteris i principis amb els quals es regeixen la resta de les inversions patrimonials. D'aquesta manera, tot projecte filantròpic inclòs en el programa incorpora la definició d'uns objectius concrets, un seguiment periòdic i un mesurament de l'impacte aconseguit.

La tipologia de productes i serveis filantròpics que es posen a disposició dels clients van des de productes d'Inversió Socialment Responsable a la col·laboració amb causes solidàries en diferents àmbits, i compta per a això amb la col·laboració de la Fundació "la Caixa". Així mateix, CaixaBank Banca Privada ofereix als seus clients un entorn de col·laboració, accés a formació i a esdeveniments per millorar la pràctica de la seva activitat filantròpica.

 

El primer estudi sobre els filantrops espanyols

CaixaBank Banca Privada, a través del seu Projecte de Valor Social, i IE University, des del IE Center for Families in Business han publicat recentment l'estudi "Perfiles de Filantropía Personal en España”, que analitza en profunditat la filantropia personal al país i del qual es desprèn que el filantrop és un líder emprenedor d'un projecte de transformació social.

L'estudi, pioner a Espanya, pretén acostar la figura del gran donant a la societat en general i posar en valor la seva contribució. A més, la investigació aporta dues recomanacions principals: la professionalització d'aquesta tasca i les aliances per trobar sinergies entre els filantrops. Per a això, els filantrops compten ja amb entitats que han afegit al seu model de negoci una assessoria completa en aquests aspectes. CaixaBank Banca Privada, amb el seu Projecte de Valor Social, col·labora amb importants actors del sector en l'avenç de les recomanacions que es recullen en l'estudi.

 

Una proposta de valor adaptada a cada client

CaixaBank Banca Privada compta amb una proposta de valor adaptada a les necessitats de cada client que ofereix des de l'assessorament independent fins als millors serveis en execució.

El model de banca privada de CaixaBank combina el servei de les més de 4.000 oficines del Grup i el suport de l'equip de més de 730 professionals especialitzats en Banca Privada. Compta amb 56 centres de banca privada distribuïts per tot Espanya. Al tancament del 2019, CaixaBank Banca Privada comptava amb 73.385 milions d'euros en actius sota gestió.

En línia amb el Pla Estratègic de CaixaBank, el negoci de banca privada centra la seva estratègia en l'alta qualificació, compromís i talent dels gestors de l'entitat, i els últims avenços tecnològics, amb l'objectiu d'oferir la millor experiència de client en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

CaixaBank va ser elegida el 2019 com a "Millor entitat de Banca Privada a Espanya" per les revistes The Banker i PWM, del Grup Financial Times, pel seu lideratge amb una proposta de valor en constant evolució, la seva àmplia gamma de productes i serveis, la seva decidida aposta per la millor experiència de client i la seva innovació contínua. El 2020, el banc ha estat elegit per la revista Euromoney com a "Millor entitat de banca privada a Espanya en assessorament en filantropia".

 

NOTÍCIES RELACIONADES