Nota de premsa

CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval impulsen el primer “hub” d’innovació compartida per crear els mitjans de pagament del futur

Empreses capdavanteres en els seus sectors s'uneixen per treballar conjuntament davant el repte de donar resposta als nous hàbits de consum

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta: Christophe Conegero, director de Nous Negocis d’Arval; Victor Kim, director EMEA de Samsung Pay; Juan Alcaraz, president de CaixaBank Payments i director general de CaixaBank; Frank Young, vicepresident sènior de Global Payments; Bertrand Sava, director general pel sud d’Europa de Visa Europe, i María Luisa Martínez, directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank.

• El “Payment Innovation Hub” estarà ubicat a Barcelona i comptarà amb una inversió de 5 milions d'euros, un equip multidisciplinari amb dedicació exclusiva i un espai per a l'intercanvi d'idees, el foment de la creativitat i la innovació compartida.

• La creació del “hub” permetrà a les empreses integrants treballar en equip per desenvolupar solucions de pagament i experiències de compra innovadores davant els canvis tecnològics i les noves tendències socials.

CaixaBank, Global Payments Inc., Samsung, Visa i Arval s'uneixen per crear el Payment Innovation Hub, el primer hub d'innovació en comerç i mitjans de pagament d'Espanya i un dels primers del món en el qual diversos partners, tots ells capdavanters dels seus respectius sectors, s'uneixen per impulsar conjuntament projectes de R+D.

El projecte s’ha anunciat avui a Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència de Juan Alcaraz, president de CaixaBank Payments i director general de CaixaBank; Frank Young, vicepresident sènior de Global Payments; Victor Kim, director EMEA de Samsung Pay; Bertrand Sava, director general pel sud d’Europa de Visa Europe; i Christophe Conegero, director de Nous Negocis d’Arval.

El Payment Innovacion Hub neix amb la missió de posar a disposició de la societat les millors experiències d'usuari per a les compres i el comerç, online i offline. El centre, que estarà situat a Barcelona, s'especialitzarà en la recerca i el desenvolupament de les noves solucions de comerç per donar resposta als nous hàbits de consum.

Mitjançant la creació del hub, les empreses integrants podran compartir línies de treball, utilitzar sinèrgies i fomentar la co-creació i l'aprenentatge a partir de la seva experiència com a referents d'innovació a les seves diferents àrees d'activitat. Però, a més, el hub neix amb la vocació d'estar obert a la col·laboració amb altres empreses (start-ups, pimes o grans corporacions) i institucions vinculades a la recerca per avançar conjuntament cap als mitjans de pagament del futur.

Per a la creació del hub,està prevista una inversió de 5 milions d’euros en els propers 3 anys.

Un espai polivalent per un equip multidisciplinar

El Payment Innovation Hub comptarà amb un equip de R+D multidisciplinar amb dedicació exclusiva, que combinarà perfils purament tecnològics amb especialistes en anàlisis de mercat, desenvolupament de negoci i màrqueting. A més, cada projecte incorporarà els col·laboradors necessaris, siguin professionals o start-ups.

S’han definit tres àrees de recerca:

·         Automòbil: Investigació de solucions vinculades al cotxe connectat.

·         Llar: Innovació relacionada amb aplicacions en l’àmbit domèstic, amb especial atenció al Internet of the Things (IoT).

·         Comerços: Amb projectes sobre l'evolució de l'experiència de compra tant de forma online com física.

 

Un espai dissenyat per la innovació

El hub disposarà de la seva pròpia seu, especialment dissenyada per a l'intercanvi d'idees, el foment de la creativitat i la innovació compartida i dotada de la infraestructura i els recursos adequats.

L'espai estarà distribuït en sales de reunions i llocs de treball. El centre neuràlgic del hub estarà situat en el laboratori d'innovació, que permetrà posar a prova els diversos projectes amb usuaris en condicions similars a situacions reals d'ús. La instal·lació comptarà amb les eines necessàries per mesurar els diferents paràmetres de comportament tecnològic, usabilitat i resposta dels clients.

Al Payment Innovation Hub també hi haurà espai per a la divulgació i la formació. Per aquest motiu, el centre disposarà d'aules per a conferències i masterclasses, així com un espai de test i d'exhibició de novetats tecnològiques.

La unió de líders en els seus sectors per treballar en equip

El hub neix amb l'objectiu de consolidar-se com un pol d'innovació en mitjans de pagament de referència a nivell internacional. De fet, les empreses que promouen la seva creació estan situades entre les més innovadores del món en la seva especialitat.

En el cas de CaixaBank, l'entitat financera és capdavantera en mitjans de pagament a Espanya, amb 15,3 milions de targetes en circulació, una quota de mercat per facturació del 23,1% i més de 335.000 TPV instal·lats, dels quals el 90% són contactless. A 2016, les targetes de CaixaBank van facturar 33.457 milions d'euros en comerços (un 14,3% per sobre de 2015) i 5.196 milions d'euros en compres per Internet.

 

 Lider en mitjans de pagament

Pel que fa als datàfons, CaixaBank, a través de la seva filial Comercia Global Payments, té una quota de mercat propera al 27%. A 2016, els terminals de punt de venda de l'entitat van créixer un 17% en operacions en comerços, amb 1.119 milions d'operacions, i van registrar una facturació de 40.881 milions d'euros, un 14% superior respecte a 2015.

CaixaBank ha rebut reconeixements internacionals per ser la primera entitat del món en impulsar alguns projectes clau en innovació en mitjans de pagament dels últims anys. El compromís arrenca ja a la fi dels anys 70 i principis dels 80 amb la instal·lació dels primers caixers automàtics a Espanya i l'emissió de les primeres targetes.

D'aquesta forma, entre altres projectes, l'entitat, en col·laboració amb Visa, va ser una de les primeres a Europa a apostar pel contactless de forma comercial. Actualment, CaixaBank compta amb més de 9,5 milions de targetes amb aquesta tecnologia, amb una facturació de 7.123 milions d'euros l’any 2016. L'èxit d'aquest sistema ha permès desenvolupar altres projectes d'innovació pioners, com les polseres Visa contactless, un wearable per portar la targeta al canell. Així mateix, l'entitat financera va ser una de les primeres d'Europa a llançar el pagament mòbil i una de les primeres del món a arribar a un acord amb Samsung per incorporar a la seva oferta de mitjans de pagament el servei de pagaments mòbils Samsung Pay,

En el cas de Global Payments Inc. (NYSE: GPN), la companyia és proveïdor líder mundial de serveis tecnològics per a mitjans de pagament i està especialitzada en solucions innovadores que donen resposta a les necessitats dels clients. Situada a Atlanta (Geòrgia) i amb més de 8.500 empleats a tot el món, Global Payments, forma part de l'índex S&P 500 i compta amb més de 2,5 milions de comerços i prop d'11.000 milions de transaccions processades, que sumen un volum de 550.000 milions de dòlars. La companyia està present a 30 països en les àrees d'Amèrica del Nord, Europa, Àsia-Pacífic i Brasil.

Amb gairebé 50 anys d'experiència, Global Payments disposa d'una àmplia varietat de solucions de pagament, que inclouen les diverses modalitats de pagament en persona, online i mòbil. Global Payments és capdavanter en el desenvolupament de solucions mòbils contactless, com Samsung Pay, i ha pilotat les solucions innovadores que han convertit els smartphones de Samsung en un instrument per realitzar pagaments, en col·laboració amb Visa. Global Payments està orientada a proveir la nova generació de solucions per al comerç i el seu programari de serveis de pagament, líder del sector, dóna servei a una gran diversitat d'indústries, incloent restaurants, centres educatius, espais d'oci i portals de comerç electrònic. A Espanya i Europa, dóna servei alineat amb CaixaBank.

En el cas de Samsung, el seu servei de pagament mòbil Samsung Pay destaca per la seva facilitat d'ús, seguretat i disponibilitat, ja que pot utilitzar-se en gairebé qualsevol establiment on s'admeti el pagamentcontactless. Per realitzar una compra amb Samsung Pay, n'hi ha prou amb el simple gest de lliscar el dit cap amunt per la pantalla del smartphone compatible amb el servei, escanejar l'empremta dactilar i pagar.

Des de fa uns mesos, Samsung Pay ofereix a més suport per a targetes de fidelització, cosa que permet als usuaris accedir de forma senzilla i directa als seus programes de soci (botigues, estacions de servei, pàrquings, etc.) per obtenir ofertes exclusives, descomptes o premis des del seu smartphone Samsung Galaxy compatible. Samsung Pay està avalat per un extens ecosistema d'aliances a nivell internacional i suporta targetes de crèdit i dèbit de més de 500 grans bancs internacionals i regionals.

En el cas de Visa, la companyia opera la major xarxa de pagaments en botigues i establiments del món i ha ajudat a transformar la indústria del pagament electrònic des de fa gairebé 60 anys, proporcionant a comerços i consumidors la via més segura i apropiada per acceptar i realitzar pagaments. Avui, quan la indústria del pagament electrònic s'està desplaçant des del plàstic cap a l'entorn digital i nous jugadors s'uneixen als tradicionals del sector, la missió de Visa és garantir que cada dispositiu, electrodomèstic o wearable connectat a Internet es converteix en un lloc segur per realitzar transaccions de pagament, independentment de la seva ubicació física i de quin sigui el dispositiu que es tracti.

A Europa, Visa ha promogut la consecució d'aquests objectius a través de diverses iniciatives recents. El passat mes de febrer, es va inaugurar el Centre d'Innovació de Visa, al barri londinenc de Paddington, el més gran dins de la xarxa global de centres d'innovació de la companyia. El nou centre proporciona als propis empleats de Visa, així com als seus clients i empreses associades, un espai de col·laboració, experimentació i interacció a través de la Plataforma per a Desenvolupadors de Visa, i facilita l'accés en forma d’autoservei a algunes de les solucions de pagament més populars de Visa. El nou Payment Innovation Hub també genera per a Visa l'oportunitat de col·laborar amb altres líders del sector en conceptes i solucions que apuntalen les últimes innovacions en matèria de pagaments.

Visa també ha anunciat l'ampliació dels pagaments mòbils a més de 12 països europeus a la fi de 2017 a través del servei Visa Token. Creat per Visa l'any 2015, el servei Visa Token és una tecnologia pionera que serveix de base per als serveis de pagaments mòbils més populars, com són Apple Pay o Android Pay. Gràcies a ella, els consumidors compten amb una forma segura d'instal·lar i accedir al seu compte de pagament a través d'un dispositiu mòbil. La tecnologia Visa Token és la pedra angular de la visió de Visa sobre l'Internet de les Coses (IoT), amb la qual la companyia busca facilitar els pagaments de la forma més segura i convenient a través de qualsevol dispositiu connectat, com per exemple un telèfon, tablet, dispositiu wearable o fins i tot automòbils i electrodomèstics.

En el cas d’Arval, un dels operadors de mobilitat més rellevants a nivell mundial i part del Grup BNP Paribas, sempre ha apostat per la mobilitat sostenible i de futur en entorns digitals i aplicant tecnologies d'avantguarda.

La innovació i l'esperit emprenedor són part de l'ADN d’Arval. Sota aquest concepte i des de 2013, Arval va començar el desenvolupament d'una telemàtica pròpia integrada, Arval Activi Link, que va llançar l’any 2015 per impulsar els esforços per a clients i potencials clients i que obtinguin els beneficis de les últimes tecnologies i poder donar respostes concretes a les tendències socials i mediambientals.

Aquest primer pas de connectivitat i innovació obre un camí a la mobilitat de futur. Una àmplia gamma d'iniciatives per actualitzar i renovar les eines i també per construir noves i prometedores solucions i serveis per a clients i potencials clients. Està ja en marxa, però per explorar nous camins no hi ha res millor que compartir iniciatives amb empreses capdavanteres als seus mercats. Diferents punts de vista per adaptar-se i aprendre l’un de l’altre mentre entenem i dissenyem la mobilitat del futur.

En aquest entorn, cal destacar la forta relació entre CaixaBank i Arval, els quals, des de 2011, han desenvolupat una línia d'operativa en el renting d'automòbils amb gran acceptació.

L'estratègia i les inversions d’Arval són coherents amb la importància de la transformació digital en el pla de desenvolupament empresarial del Grup BNP Paribas.

La combinació dels dos punts anteriors impulsa a Arval cap a aquest nou centre d'innovació per treballar juntament amb 4 grans actors per descobrir, experimentar i aprendre.

Arval és una companyia especialitzada en solucions de mobilitat, pertanyent íntegrament al grup BNP Paribas. Arval ofereix als seus clients, grans empreses, pimes i autònoms, solucions integrals per optimitzar la mobilitat dels seus empleats i externalitzar els riscos associats a la gestió de flotes, sempre sota els principis d'assessorament expert i qualitat de servei.

Compta amb una plantilla de més de 6.400 empleats i està present a 28 països, finançant més d'1.028.142 vehicles a Europa i situant-se en primera posició al mercat europeu (desembre 2016).

Arval és membre fundador de l'aliança Element-Arval Global, la major aliança estratègica a la indústria de la gestió de flotes i el líder mundial superant la xifra de 3 milions de vehicles a 50 països. Dins del grup BNP Paribas, Arval pertany a l'activitat de Retail Banking.

A Espanya, està present des de l'any 1996 i compta amb més de 500 empleats. La xifra de vehicles finançats actualment a Espanya és superior a 89.000 unitats, cosa que el converteix en el primer operador nacional. La companyia a Espanya compta amb les certificacions ISO 14001 i 39001.

 

NOTÍCIES RELACIONADES