Reportatge

CaixaBank forma als seus empleats sobre ciberseguretat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

CaixaBank és una de les entitats financeres pioneres en innovació, aquest fet li ha valgut diversos reconeixements dins i fora d'Espanya, inclosos premis internacionals. El seu interès per les noves tecnologies també ha anat vinculat a una sòlida estratègia de ciberseguretat, fonamentada no només en els aspectes tècnics, sinó englobada en una perspectiva global.

adoptar una actitud previsora i el sentit comú és fonamental a l'hora d'enfrontar-nos a les ciberamenaces

Per aquest motiu un dels punts fonamentals de l'entitat passa per conscienciar als seus treballadors sobre els riscos i amenaces que comporta el món digital. L'entitat financera està executant des de fa dos anys un pla de conscienciació específic sobre ciberseguretat per a la seva plantilla, amb l'objectiu que coneguin i sàpiguen detectar situacions sospitoses i que aprenguin a canviar determinats hàbits per no ser víctimes de ciberatacs. Un dels projectes que inclou aquest pla són les sessions de formació presencials per als empleats, que està impartint l'entitat des de fa un any i mitjà per tota Espanya i a les quals han assistit més de 3.000 treballadors.

Conscienciar dels perills de l’entorn virtual

Un dels aspectes que es tracten en aquestes sessions de formació se centra en la denominada “enginyeria social”. En molts casos, el primer pas d’aquells que aspiren a obtenir informació sensible que pot comprometre a una empresa passa per les persones, que els poden apropar al seu objectiu. Conèixer les noves amenaces a les quals s'enfronten els ciutadans i les corporacions és clau per a les organitzacions i el sector financer no està al marge d'aquestes pràctiques.

Segons els experts en ciberseguretat de CaixaBank, adoptar una actitud previsora i el sentit comú és fonamental a l'hora d'enfrontar-nos a les ciberamenaces. Accions que semblen senzilles, com no clicar en enllaços si no estem segurs de cap a on porten realment, desconfiar de correus que semblin traduïts automàticament o no connectar dispositius com USB d'origen desconegut, són realment importants per poder defensar-nos davant un ciberatac.

La ciberseguretat, clau para CaixaBank

CaixaBank ha implementat un ecosistema de ciberseguretat que compta amb equips especialitzats i la infraestructura adequada per protegir les transaccions digitals de les incidències de seguretat.

L'entitat ha estat pionera en la coordinació i la recerca en seguretat, amb mesures com la creació d'un grup especialitzat en respostes a incidents de seguretat informàtica i d'un centre que coordina la seguretat integral de tot el Grup “la Caixa”, conegut com CiberSOC, operatiu durant les 24 hores del dia. Aquest equip s'ha convertit en un grup de treball en seguretat informàtica que té un reconegut prestigi per la seva col·laboració amb altres organitzacions especialitzades a nivell nacional i internacional./p>

L'entitat inverteix de forma contínua en tecnologia per respondre als requeriments dels clients, garantir el seu creixement, l'adaptabilitat a les necessitats del negoci i la disponibilitat permanent de la informació. D'aquesta forma, es garanteix una adaptació total de la infraestructura a les necessitats de la gestió financera i del servei als clients.

Tanmateix, els clients de CaixaBank compten amb una garantia de seguretat de les seves operacions electròniques a través dels canals online d'operativa bancària i de l'operativa amb targetes gràcies a la garantia CaixaBank Protect. Gràcies a ella, el client està protegit enfront d'usos no autoritzats dels seus canals electrònics i dels seus mitjans de pagament de CaixaBank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES