Nota de premsa

CaixaBank forma a més de 10.000 persones en cultura financera durant el 2019

Gràcies a iniciatives desenvolupades per l'entitat el 2019 en el marc del “Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el director general de la Fundación de las Cajas de Ahorro (Funcas), Carlos Ocaña, durant la signatura de l'acord en 2018.

• El programa també ha creat continguts online disponibles via web i xarxes socials que han superat els 12 milions de visualitzacions.

• La col·laboració entre ambdues entitats ha permès organitzar activitats dirigides a tota la societat, amb focus especial en els col·lectius vulnerables.

CaixaBank ha renovat la seva adhesió al “Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera” impulsat per la Fundació de les Caixes d'Estalvis (Funcas) i l'Associació de Caixes i Bancs creats per les Caixes (CECA), amb l'objectiu de seguir treballant en iniciatives de formació sobre cultura financera.

La col·laboració entre ambdues entitats, iniciada el 2018, ha permès, en el conjunt de l'any 2019, continuar impulsant activitats formatives presencials en què han participat més de 10.000 assistents i crear continguts on line de cultura financera que han superat els 12 milions de visualitzacions.

Entre les iniciatives dutes a terme des de l’entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, destaquen aquelles dirigides als nens, per a qui s'ha organitzat en la xarxa d'oficines de CaixaBank a prop de 62 sessions de contacontes “La Bici de Lola” (un conte que ensenya a estalviar i el valor dels diners), amb assistència d’uns 1.900 participants, o les persones amb discapacitat intel·lectual, que han pogut accedir a tallers de finances bàsiques impartits per voluntaris de “la Caixa”, amb 1.600 beneficiaris.

D'altra banda, cal esmentar les activitats per a particulars amb interès en saber més sobre inversió i planificació financera, com els cursos de formació Aula per a accionistes minoristes (amb 800 participants en els 14 cursos organitzats) o les conferències CaixaBank Futur sobre planificació de la jubilació, amb 308 sessions i més de 6.400 participants.

Aquestes activitats presencials s'han complementat amb continguts digitals i recursos audiovisuals sobre cultura financera, als quals s’hi pot accedir de manera gratuïta a través d'un nou web de Cultura Financera, creat el 2019: www.caixabank.es/culturafinanciera També s'han desenvolupat continguts específics per a xarxes socials, com la col·laboració amb influencers en la iniciativa “Finances per a followers” o el podcast “Economia quotidiana”, disponible en les plataformes d'àudio iVoox, iTunes o Spotify, entre d'altres. A més, també s'han celebrat 16 sessions de formació webinars Aula, amb més de 1.700 participants.

Dos anys d'accions formatives en matèria de cultura financera

Segons un estudi del Banc d'Espanya, tres de cada quatre espanyols (el 75% de la població) reconeixen que millorar els seus coneixements financers suposaria una ajuda a l'hora d'optimitzar i entendre la gestió de les seves finances.

L'objectiu del “Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera” és millorar la capacitat de la ciutadania per gestionar eficaçment els seus recursos. La col·laboració amb CaixaBank s'emmarca en el Pla de Cultura Financera de l'entitat.

La cultura financera és una necessitat de primer ordre, ja que suposa generar en la ciutadania coneixements que li permetin gestionar de forma responsable els recursos econòmics i prendre millors decisions. Amb totes aquestes activitats que s'han dut a terme durant el 2019, l'entitat dona suport a dos dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l'ONU en l'Agenda 2030: educació de qualitat (ODS 4) i reducció de les desigualtats (ODS 10).

Per evitar l'exclusió financera i crear més igualtat d'oportunitats, CaixaBank i Funcas aposten per continuar treballant per fomentar el coneixement financer, adaptant-se a les noves circumstàncies i estant compromeses amb l'impuls de l'educació i la cultura financera.

 

NOTÍCIES RELACIONADES