Nota de premsa

CaixaBank finalitza la seva presidència a la Red Española del Pacto Mundial després d’impulsar el seu paper com a promotora de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible a Espanya

L'entitat financera ha presidit la REPM de 2012 a 2020

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Reunió de Ban-Ki-Moon, secretari general de Nacions Unides, amb els principals CEOs d’empreses españoles al CaixaForum de Madrid

• Sota la presidència d’Àngel Pes, l'entitat ha aconseguit ampliar la seva xarxa de socis passant de 256 el 2012 a 722 el maig de 2020, fet que suposa un creixement del 182%.

• En aquest període, la Red Española del Pacto Mundial ha aconseguit impulsar projectes i teixir aliances per donar a conèixer els 10 Principis del Pacte Mundial i els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb diferents organitzacions i representants del sector social i empresarial del país com la CEOE, CEPYME, cambres de comerç, Consell General d'Economistes, així com amb organismes de les administracions públiques central i autonòmiques.

• La Red Española és l'única de les 68 existents que ha organitzat una trobada amb el secretari general de Nacions Unides i els directors generals d'empreses espanyoles signants del Pacte Mundial en una de les instal·lacions CaixaBank, cedides per a múltiples actes de l'associació.


El proper 8 de juliol finalitza la presidència de la Red Española del Pacto Mundial per a CaixaBank. De la mà d’Àngel Pes, president des de 2012 fins a l'actualitat, l'entitat financera ha completat un cicle que ha servit per intensificar el procés de professionalització de l'associació en tots els seus àmbits d'actuació.

Els objectius prioritaris que CaixaBank es va marcar en els seus inicis s'han complert, ja que s'ha impulsat la presència dels 10 Principis del Pacte Mundial i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el teixit empresarial espanyol. Així mateix, s'ha aconseguit impulsar la digitalització en tots els processos i serveis de l'entitat al mateix temps que s'ha fomentat la visibilitat de la Red Española del Pacto Mundial a diferents fòrums i sectors socioeconòmics del país. 

Per a Ángel Pes, president de la REPM com a representant de CaixaBank i subdirector general de l'entitat financera, el balanç d'aquests anys ha estat molt positiu. "Els anys de CaixaBank a la Presidència de la REPM han servit per convertir-la en un referent per a les empreses espanyoles compromeses amb la responsabilitat social", ha declarat Pes.

Una de les primeres decisions adoptades per CaixaBank després d'arribar a la presidència va ser promoure la digitalització dels processos realitzats per l'oficina espanyola. El flux d'informació i processos que afrontava l'associació requeria d’eines informàtiques que poguessin oferir millors recursos i serveis als socis. Aquest procés va derivar en una millora en la gestió de l’usuari i que la iniciativa estigués preparada per al gran repte que va suposar l'aprovació de l'Agenda 2030.

A causa d'això, es va poder fer front a l'augment significatiu de socis que s'ha produït en aquest període de temps. L’any 2012 la REPM comptava amb 256 socis i al tancament del maig d'aquest any ja se n’han comptabilitzat 722, fet que suposa multiplicar gairebé per tres el nombre de socis.

Aliances amb el teixit social i empresarial, tan nacional com internacional

Amb l'arribada d'Àngel Pes com a representant de CaixaBank també es va produir un augment significatiu de la visibilitat de la Red Española del Pacto Mundial. En aquest període de temps l'entitat ha aconseguit impulsar projectes i teixir aliances amb diferents organitzacions i representants del sector social i empresarial de país com la CEOE, CEPYME, cambres de comerç, Consell General d'Economistes així com els múltiples governs centrals i autonòmics. La majoria d'aquests acords han tingut com a objectiu treballar per a la difusió i impuls dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

D'entre tots, l'acte més significatiu va ser la jornada organitzada a CaixaForum Madrid amb l'anterior secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, l'octubre de 2015. La Red Española del Pacto Mundial ha estat l'única de les 68 existents que ha organitzat una trobada al més alt nivell amb el Secretari General de Nacions Unides i els directors generals d'empreses del seu país signants del Pacte Mundial.

En l'àmbit internacional, la iniciativa ha evolucionat cap a un apropament més decidit a les seves xarxes locals, reforçant la seva imatge de marca en una més cohesionada sota el nom One Global Compact. Per a aquesta nova línia estratègica mundial de Global Compact, la associació espanyola ha estat una de les més ben posicionades gràcies a ser la xarxa amb major nombre de signants i la més destacada en la seva gestió, posició de lideratge que s'ha mantingut durant aquesta presidència de vuit anys. 

Fruit d'aquest lideratge internacional, Àngel Pes va poder acudir com a únic representant d'una xarxa local en l'UN Global Compact Board, de juny de 2012 a setembre de 2015. La Junta Directiva del Pacte Mundial de Nacions Unides és un òrgan compost per només una trentena de membres de tot el món que és presidit pel secretari general de les Nacions Unides.

 

NOTÍCIES RELACIONADES