Nota de premsa

CaixaBank evita l’emissió a l’atmosfera d’1,5 milions de tones de CO2, amb el seus primers bons verds

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L’entitat publica el seu primer informe sobre l’impacte mediambiental dels 4 bons verds emesos.

• La cartera d’actius elegibles verds es composa de préstecs destinats principalment a projectes d’energia renovable solars i eòlics.

CaixaBank ha publicat l'informe sobre l'impacte mediambiental aconseguit amb l'emissió dels seus primers quatre bons verds. Els 3.582 milions d'euros captats entre els quatre bons, s'han destinat a finançar projectes que impulsen dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides: el número 7, energia assequible i no contaminant, i el número 9,  Innovació i Infraestructura.

L'informe, que ha comptat amb la col·laboració del consultor Deloitte i la revisió de PWC, en qualitat d'auditor independent, xifra l'impacte del seu finançament, en una reducció de les emissions de gasos d’efecte d'hivernacle (GHG per les seves sigles en anglès) d'1.459.000 tones CO2 equivalents.

En relació a l'ODS número 7, els bons verds de CaixaBank han servit per finançar 57 projectes d'energia renovable amb una capacitat instal·lada total de 13,5 GW.

Pel que fa a l'ODS número 9, el finançament s'ha adreçat a l'adquisició, construcció o renovació de 24 edificis verds, destinats a oficines o a activitats comercials. Aquests edificis tenen un consum energètic un 58% més baix que la mitjana, cosa que es tradueix en un estalvi en emissions a l'atmosfera de 23.229 tones de CO2 equivalents a l'any.

L'estalvi d'emissions a l'atmosfera del conjunt de projectes d'energia renovable i edificis eficients, equival a les emissions de gasos d’efecte d'hivernacle produïts per 285.000 vehicles particulars durant 1 any i generen 7.443 GWh a l'any d'energia neta, equivalents al consum anual de 2 milions de llars de la Unió Europea.

6.582 milions en bons verds i socials

CaixaBank ha emès quatre bons verds per 3.582 milions d'euros dins el Marc per a l'emissió de Bons Verds, Socials i Sostenibles en suport als ODS de Nacions Unides. A l'emissió inaugural del novembre del 2020 en format SNP, de 1.000 milions d'euros, van seguir les de febrer en format SNP i març en format Tier 2, ambdues pel mateix import, i l'última el maig en format SNP de 500 milions de lliures esterlines.

A més, l'entitat ha emès tres bons socials per 3.000 milions d'euros. A l'emissió inaugural en format SNP de 1.000 milions d'euros de setembre del 2019, van seguir les de juny del 2020 en format SP i maig del 2021 en format SNP, també de 1.000 milions cadascuna.

Els ODS són 17 objectius que es van posar en marxa el 2015 per al compliment de l'Agenda 2030 de l'ONU. CaixaBank, per la seva dimensió i compromís social, contribueix a tots els ODS a través de la seva activitat, la seva acció social i les seves aliances estratègiques integrant-los en el seu Pla Estratègic i en el seu Pla de Banca Socialment Responsable.

CaixaBank centra les seves accions en quatre ODS prioritaris que encaixen perfectament amb la seva missió de contribuir al benestar financer de les persones i al progrés de tota la societat: ODS número 1 (fi de la pobresa); número 8 (treball decent i creixement econòmic); número 12 (producció i consum responsables) i número 17 (aliances per aconseguir els objectius).

 

NOTÍCIES RELACIONADES