Nota de premsa

CaixaBank, escollit per tercer any consecutiu Best Bank in Spain per Global Finance

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

• El premi té en compte elements objectius com el creixement, la rendibilitat, la implantació al territori, les relacions estratègiques i els nous desenvolupaments en el negoci i innovació dels productes.

• Aquest guardó se suma al premi de The Banker al Banc de l'Any 2016, i al d’Euromoney a la millor banca privada a Espanya, concedit per la revista britànica al gener d'aquest any.

CaixaBank, grup financer líder del mercat espanyol, ha estat triat com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2017) per Global Finance, per tercer any consecutiu, per haver-se ajustat a les necessitats dels seus clients en un entorn i un mercat difícils, i per haver aconseguit millors resultats que els seus competidors, a més “d’assentar les bases per a èxits futurs”.

L'entitat, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha destacat sobre els seus competidors pel seu creixement en actius -els recursos de clients ascendien el primer trimestre de 2017 a 338.053 milions, un 11,2% més-, la seva rendibilitat -amb un ROTE del negoci bancari i assegurador del 9% a tancament del primer trimestre de 2017-, la seva implantació en el territori, relacions estratègiques, nous desenvolupaments en el negoci i innovació en els seus productes.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha considerat que "aquest guardó suposa un nou reconeixement a una manera de fer banca, i al lideratge de l'entitat, que ha afrontat amb èxit els reptes i les oportunitats que s'han presentat, ha tornat a demostrar una sòlida posició de solvència i ha completat la compra de BPI per ampliar el lideratge a la totalitat del mercat ibèric".

Per la seva banda, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assenyalat que "malgrat la forta competència del sector, CaixaBank ha continuat creixent significativament més que el mercat gràcies a unes capacitats comercials úniques, un assessorament de qualitat a través d’un equip preparat i una oferta de serveis amplis i adaptada a cada segment".

La selecció de CaixaBank com a millor banc a Espanya s'ha dut a terme després de les consultes de Global Finance a executius financers i de banca, analistes de tot el món i analistes de credit rating. A més, també s'afegeix a aquestes opinions una enquesta als lectors de Global Finance.

Joseph Giarraputo, editor i director editorial de Global Finance, ha valorat la concessió dels premis assegurant que "els bancs premiats potser no són els més grans o els més veterans, però la seva energia i adaptabilitat els fa destacar en el terreny de joc".

Global Finance és una revista mensual fundada el 1987 i amb seu a Nova York. Compta amb una difusió de 50.050 exemplars (segons BPA) a 180 països, i més de 200.000 lectors.

Els premis de la revista novaiorquesa es lliuraran en una cerimònia en el marc de les trobades anuals del Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial, el 14 d'octubre a Washington.

 

Reconeixements internacionals a CaixaBank

CaixaBank també ha estat reconegut com a Banc de l'Any 2016 per The Banker, així com a Millor Banca Privada a Espanya 2017 per Euromoney.

L'entitat també ha rebut premis per la seva innovació, com el premi de EFMA i Accenture al banc més innovador del món, o els premis BAI a la millor Innovació en serveis de pagaments i la millor Innovació Disruptiva en Banca. Global Finance també ha premiat l'estratègia d'innovació de l'entitat amb el premi de Global Finance al Millor Banc Retail Digital a Europa Occidental.

L'entitat també ha rebut el premi ‘European Retail Bank of the Year’ com a reconeixement a l'entitat financera més destacada en innovació a Europa durant l'últim any.

 

NOTÍCIES RELACIONADES