Nota de premsa

CaixaBank, escollit Millor Banc del Món en Innovació Tecnològica per segon any consecutiu

Euromoney concedeix el Best Retail Bank for Technology Innovation

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank, escollit Millor Banc del Món en Innovació Tecnològica per segon any consecutiu

• Els premis reconeixen el lideratge mundial en innovació tecnològica de l'entitat i l'adaptació d'aquests avenços per millorar els serveis i la relació amb els clients.

• El president de CaixaBank, Isidre Fainé, ha agraït el premi i ha afegit que "la tecnologia està obrint noves possibilitats als serveis bancaris i, al mateix temps, s'està convertint en una eina per adaptar-se a les formes de comunicar-se dels clients i millorar l'eficiència".

• CaixaBank és líder a Espanya en banca online, amb una quota del 32,5%, i la segona en l'àmbit internacional per índex de penetració en el seu mercat, segons comScore.

CaixaBank, entitat líder del mercat espanyol per quota de mercat, ha estat escollit com a ‘Millor Banc del  Món en Innovació TecnològicaBest Retail Bank for Technology Innovation'), per segon any consecutiu per la revista britànica Euromoney. Aquest reconeixement global, en què competien entitats de tot el món, s'ha concedit després de valorar l'estratègia multicanal de l'entitat, que cerca l'accessibilitat del màxim de serveis des de qualsevol dispositiu, i l'adaptació dels avenços tecnològics a les necessitats dels clients per millorar el servei i l'eficiència.

El guardó es va lliurar anit en la gala dels ‘Euromoney Awards for Excellence' que va tenir lloc en el Museu d'Història Natural de Londres amb la participació de directius d'entitats internacionals. Euromoney Magazine, en concedir el premi, va destacar el caràcter pioner de CaixaBank en la implantació de les noves tecnologies, com els sistemes de pagament amb la tecnologia contactless i les aplicacions per a dispositius wearables, i en la millora de la interacció amb els clients. La publicació reconeix que la innovació tecnològica resulta clau per a la competitivitat i el creixement eficient.

Fainé agraeix el reconeixement a l'aposta per la innovació

El president de CaixaBank, Isidre Fainé, ha agraït el premi i ha afirmat que suposa "un reconeixement a l'aposta per la innovació i la tecnologia que, des de sempre, ha desenvolupat l'entitat perquè forma part del seu model de negoci per aconseguir l'excel• lència en el servei".

Fainé ha destacat que "la tecnologia està obrint noves possibilitats als serveis bancaris i, al mateix temps, s'està convertint en una eina per adaptar-se a les formes de comunicar-se dels clients i millorar l'eficiència".

CaixaBank, que compta amb 13,6 milions de clients, és líder en banca online del mercat espanyol, amb 9,4 milions d'usuaris de Línia Oberta i una quota de mercat del 32,5%, el que la converteix en la segona entitat del món per índex de penetració en el seu mercat, segons comScore.

CaixaBank també lidera el mercat de banca mòbil, amb el major nombre de clients de serveis financers a Espanya (3,8 milions), i el de banca electrònica, amb 13 milions de targetes emeses, de les quals 4 milions són contactless. A més, l'entitat disposa de 5.716 oficines i 9.615 caixers.

Així mateix, l'entitat compta amb la primera botiga en aplicacions mòbils del sector financer, amb més de 70 aplicacions, que han registrat més de tres milions de descàrregues a l'any. CaixaBank també ha estat la primera entitat a llançar de forma massiva el pagament per contactless i també a dissenyar aplicacions bancàries per a dispositius wearables.

L'entitat també està desenvolupant la seva nova infraestructura de Big Data juntament amb Oracle, cosa que permetrà un major coneixement de les necessitats dels clients i de les possibilitats de millorar el servei amb iniciatives innovadores. El projecte ha culminat la implementació de la primera fase amb el desplegament de la infraestructura per a la creació d'un repositori central de dades (Data Pool) unificat, àgil, flexible, potent i segur, convertint a CaixaBank en una de les primeres entitats del món a incorporar el Big Data en la seva gestió diària del negoci.

 

Innovació al servei de les persones

CaixaBank entén la innovació com un mitjà per proporcionar el millor servei de qualitat als clients i manté una aposta decidida per la seva contínua millora. Aquesta innovació tecnològica, unida a la prudència financera, han demostrat ser factors diferenciadors clars i d'èxit en el sector per assegurar una posició de lideratge en el futur. Tot això, sense oblidar els valors fundacionals i el fort compromís social de CaixaBank, que comparteix amb el seu accionista majoritari, la Fundació Bancària "la Caixa".

 


Premis a l'Excel• lència d' Euromoney

Els Premis a l'Excel• lència de la revista Euromoney (‘Euromoney Awards for Excellence') suposen un dels reconeixements més prestigiosos en el sector financer. Euromoney premia aquelles institucions que demostren "lideratge, innovació i impuls en els mercats en els quals destaquen". En el premi al ‘Millor Banc del Món en Innovació Tecnològica' (‘Best Retail Bank for Technology Innovation'), la publicació reconeix "innovacions en les finances durant els darrers 12 mesos que hagin canviat radicalment la forma en la qual un banc fa negocis, ja sigui per si mateix o amb els seus clients".

La revista Euromoney és una publicació econòmicofinancera amb seu a Londres molt influent en els mercats de capitals. Fundada al 1969, és reconeguda mundialment com una publicació especialitzada en notícies de banca internacional i financera. Compta amb més de 140.000 lectors, entre els quals s'inclouen professionals de les finances, dels negocis i d'institucions governamentals de tot el món.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES