Nota de premsa

CaixaBank es reuneix amb una seixantena d’accionistes en una trobada corporativa a Tortosa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank es reuneix amb una seixantena d’accionistes en una trobada corporativa a Tortosa.

• L’entitat financera apropa les trobades amb els seus accionistes al territori, més enllà dels grans nuclis urbans.

• Joan Ignasi Prat, director de Banca Privada i Premier de CaixaBank de la Direcció Territorial de Catalunya, va presidir la reunió celebrada ahir a l’Hotel Corona de Tortosa, en la qual també va intervenir Meritxell Soler, directora de Relació amb Accionistes de l'entitat.

• CaixaBank compta a Tarragona amb prop de 30.000 accionistes.

CaixaBank va reunir dimarts prop de seixanta accionistes de la comarca del Baix Ebre en una jornada celebrada en el marc del programa de trobades corporatives 2018. La reunió, celebrada a l’Hotel Corona de Tortosa, va ser presidida per Joan Ignasi Prat, director de Banca Privada i Premier de CaixaBank a la Direcció Territorial de Catalunya, i també va comptar amb la intervenció de Meritxell Soler, directora de Relació amb Accionistes de l'entitat.

Durant la trobada, s'ha analitzat la situació de l’entorn econòmic, s’han comentat els resultats trimestrals de CaixaBank  i s’ha exposat el grau d’assoliment dels objectius del pla estratègic de l’entitat que acaba aquest any. Joan Ignasi Prat ha destacat la posició de lideratge de CaixaBank en banca minorista a la Península Ibèrica i s'han tractat diferents temes d'interès per a l'accionista com l'alta capacitat de CaixaBank de generar beneficis recurrents, la solidesa del seu balanç i la política de remuneració a l'inversor. A més, els accionistes han tingut l'oportunitat de traslladar diverses consultes a la directora de Relació amb Accionistes de l'entitat i també han conegut les diferents iniciatives que CaixaBank posa a la seva disposició.

La reunió de Tortosa respon a un dels nous objectius de CaixaBank aquesta temporada: apropar les trobades corporatives arreu del territori més enllà de les grans ciutats. L’any 2018 més de 700 accionistes han assistit a aquestes trobades institucionals. Algunes de les ciutats que han acollit aquestes trobades corporatives durant l'any són Bilbao, Eivïssa, Vic, Tudela, Santander o Girona.

L'objectiu de CaixaBank, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, és estar prop dels seus accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i donar resposta als seus dubtes i consultes.

Aquest tipus de programes i actes són poc habituals entre les empreses de l'IBEX 35 i es fonamenten en els principis de transparència i rigor que ha de sustentar tota relació entre la companyia i un dels seus principals públics objectius, l'accionista.

Programa de formació financera per a accionistes

Relació amb Accionistes de CaixaBank també ha potenciat durant el 2018 el programa de formació Aula per difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i la borsa. En aquest sentit l'entitat ofereix, d'una banda, cursos formatius presencials i també webinars sobre mercats financers i conjuntura econòmica. Aquests cursos presencials i online són impartits per escoles de reconegut prestigi com són l'Institut de Borses i Mercats Espanyols (BME), el Barcelona School of Management (BSM) o l'Institut d'Estudis Borsaris (IEB) i se celebren a les principals ciutats espanyoles. I d’altra banda, l’entitat ofereix formació interactiva a través de la seva app Aula CaixaBank i  de la web corporativa, amb cursos d'iniciació en borsa, manuals de consulta, i fitxes temàtiques, entre altres materials.

En aquest sentit, CaixaBank impulsa un nou Pla de Cultura Financera, un projecte dissenyat per ajudar els ciutadans a prendre decisions més conscients i millors en termes financers. Inclou vídeos, publicacions, tallers i altres iniciatives, destinades al públic en general i amb un mirat especial cap a joves, gent gran i col·lectius vulnerables.

Des que el programa de formació Aula es va iniciar el 2010 han participat ja més de 8.000 accionistes. L’any 2018 s’han realitzat 19 cursos a diferents ciutats espanyoles als quals han assistit més de 1.400 participants. Els cursos formatius per a accionistes es van impartir en ciutats com Girona, Madrid, Tarragona, Palma de Mallorca, Barcelona o Pamplona.

A la provincia de Tarragona , CaixaBank compta amb prop de 30.000 accionistes que controlen prop del 0,8% de  les accions de l'entitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES