Nota de premsa

CaixaBank es reuneix amb més d'un centenar d'accionistes a Sevilla per explicar-los els últims resultats de l'entitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Trobada amb accionistes a Sevilla

• Germán Jover, gerent de Relació amb Accionistes de CaixaBank, ha analitzat els últims resultats de l'entitat en una trobada realitzada a Sevilla, a la qual també ha assistit Jesús Garrido-Arroquia, director comercial de Banca Privada de la Direcció Territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental.

• L'entitat financera acosta les trobades amb els seus accionistes al territori, més enllà dels grans nuclis urbans.

• CaixaBank compta a Andalusia amb més de 54.000 accionistes, que representen un 9,4% del total la base accionarial de l'entitat.

CaixaBank ha reunit més d'un centenar d'accionistes a Sevilla en una jornada celebrada en el marc del programa de trobades corporatives 2019. A la reunió, organitzada al Caixaforum Sevilla, Germán Jover, gerent de Relació amb Accionistes de CaixaBank, ha analitzat els últims resultats de l'entitat.

Aquestes jornades les impulsa el departament de Relació amb Accionistes de CaixaBank, que vol explicar de primera mà als seus inversors minoristes els resultats que ha obtingut l'entitat en el tercer trimestre de 2019. Al llarg de 2019, CaixaBank ha fomentat aquests actes de proximitat i ha celebrat ja 21 de les 27 trobades planificades en les quals ha atès a més de 1.100 accionistes. El 2018 l'entitat va celebrar 17 trobades corporatives a les principals ciutats del país, en les quals va reunir a més de 870 accionistes.

A l'acte, al qual també ha assistit Jesús Garrit-Arroquia, director comercial de Banca Privada de la Direcció Territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental, s'ha destacat la posició de lideratge de CaixaBank en banca comercial i s'han tractat diferents temes d'interès per a l'accionista, com la solidesa del balanç, l'increment de les quotes de mercat de l'entitat el 2019, així com la nova política de dividends.

A més, els accionistes han tingut l'oportunitat de traslladar diverses consultes a l'equip de Relació amb Accionistes de l'entitat i també han conegut les diferents iniciatives que CaixaBank posa a la seva disposició. A Andalusia, CaixaBank compta amb més de 54.000 accionistes, el 9,4% del total.

CaixaBank preveu que, en finalitzar 2019, més de 1.200 accionistes hagin assistit a aquestes trobades institucionals i participin en aquesta iniciativa. Algunes de les ciutats que han agafat aquestes trobades corporatives durant l'any han estat Madrid, Barcelona, Bilbao, Pamplona, Tenerife o Burgos, entre altres.

L'objectiu de CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, és estar prop dels seus accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i donar resposta als seus dubtes i consultes.

Aquest tipus de programes i actes són poc habituals entre les empreses de l'Ibex 35 i es fonamenten en els principis de transparència i rigor que ha de sustentar tota relació entre la companyia i un dels seus principals públics objectius, l'accionista.

Programa de formació financera per a accionistes

Relació amb Accionistes de CaixaBank també ha potenciat durant 2018 el programa de formació Aula, l'objectiu del qual és difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l'economia. En aquest sentit, l'entitat ofereix, d'una banda, cursos formatius presencials en les principals ciutats espanyoles sobre mercats financers i conjuntura econòmica, que són impartits per escoles de reconegut prestigi com l'Institut BME, l'Institut d'Estudis Financers o la UPF Barcelona School of Management.

A més, CaixaBank va llançar a finals del 2018 el programa Webinars Aula per oferir seminaris de formació online per a accionistes minoristes, i al llarg d'aquest any, l'entitat ha impartit 15 cursos de formació online.

Amb el llançament en 2010 del programa Aula, CaixaBank va ser la primera entitat de l'Ibex a oferir formació als seus accionistes. Des de llavors, més de 10.000 accionistes han participat en les jornades organitzades.

Per CaixaBank, fomentar el coneixement financer, l'estalvi i la previsió social contribueix a construir una societat més justa. En aquest sentit, l'educació financera és un pilar fonamental de la seva activitat en Responsabilitat Social Corporativa. L'entitat s'ha reafirmat com un banc diferent i transformador i s'ha esforçat per a posicionar-se i potenciar el seu model de banca socialment responsable. CaixaBank busca una rendibilitat sostenible i una gestió coherent amb la seva cultura i els seus valors corporatius centenaris: qualitat, confiança i compromís social. El model contribueix a la solució dels reptes més urgents en matèria econòmica, social i ambiental i respon a reptes globals de la societat.