Nota de premsa

CaixaBank es reuneix amb 150 accionistes a Santa Cruz de Tenerife per explicar-los els últims resultats de l'entitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Trobada amb accionistes a Santa Cruz de Tenerife

• Meritxell Soler, directora de Relació amb Accionistes de CaixaBank, ha analitzat els últims resultats de l'entitat en una trobada realitzada a l'Hotel La Laguna Gran Hotel, al qual també ha assistit Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank a Canàries.

• L'entitat financera acosta les trobades amb els seus accionistes al territori, més enllà dels grans nuclis urbans.

• CaixaBank compta a Canàries amb més de 20.000 accionistes, que representen un 3,5% del total la base accionarial de l'entitat.

CaixaBank ha reunit 150 accionistes a Santa Cruz de Tenerife en una jornada celebrada en el marc del programa de trobades corporatives 2019. En la reunió, organitzada a l’Hotel La Laguna Gran Hotel, Meritxell Soler, directora de Relació amb Accionistes de CaixaBank, ha analitzat els últims resultats de l'entitat.

Aquestes jornades les impulsa el departament de Relació amb Accionistes de CaixaBank, que vol explicar als seus accionistes de primera mà els excel·lents resultats que ha obtingut l'entitat en el primer trimestre de 2019. Al llarg de 2018, CaixaBank va celebrar 17 trobades corporatives a les principals ciutats del país, a les quals va reunir més de 870 accionistes.

En l'acte, al qual també ha assistit Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank a Canàries, i Miguel Ángel García, director de Banca Privada i Banca Premier de la direcció territorial de CaixaBank a Canàries, s'ha destacat la posició de lideratge de CaixaBank i s'han tractat diferents temes d'interès per a l'accionista, com la solidesa del balanç, el desenvolupament del nou Pla Estratègic 2019-2021 i la política de dividends de l'entitat per al 2019.

A més, els accionistes han tingut l'oportunitat de traslladar diverses consultes a l'equip de Relació amb Accionistes de l'entitat i també han conegut les diferents iniciatives que CaixaBank posa a la seva disposició. A la comunitat autònoma de Canàries, CaixaBank compta amb més de 20.000 accionistes, el 3,5% del total.

CaixaBank preveu que, en finalitzar 2019, més de 1.200 accionistes hagin assistit a aquestes trobades institucionals i participin en aquesta iniciativa. Algunes de les ciutats que acolliran aquestes trobades corporatives durant l'any seran Madrid, Barcelona, Bilbao, Pamplona, Màlaga i Burgos, entre altres.

L'objectiu de CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, és estar prop dels seus accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i donar resposta als seus dubtes i consultes.

Aquest tipus de programes i actes són poc habituals entre les empreses de l'Ibex 35 i es fonamenten en els principis de transparència i rigor que ha de sustentar tota relació entre la companyia i un dels seus principals públics objectius, l'accionista.

Programa de formació financera per a accionistes

Relació amb Accionistes de CaixaBank també ha potenciat durant el 2018 el programa de formació Aula, l'objectiu del qual és difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l'economia. En aquest sentit, l'entitat ofereix, d'una banda, cursos formatius presencials a les principals ciutats espanyoles sobre mercats financers i conjuntura econòmica, que són impartits per escoles de reconegut prestigi com l'Institut BME, l'Institut d'Estudis Financers o la UPF Barcelona School of Management.

A més, CaixaBank va llançar a finals de 2018 el programa Webinars Aula per oferir seminaris de formació online per a accionistes minoristes, i al llarg d'aquest any, l'entitat impartirà 15 cursos de formació online.

Amb el llançament el 2010 del programa Aula, CaixaBank va ser la primera entitat de l'Ibex a oferir formació als seus accionistes. Des de llavors, més de 10.000 accionistes han participat en les jornades organitzades.

Per a CaixaBank, fomentar el coneixement financer, l'estalvi i la previsió social contribueix a construir una societat més justa. En aquest sentit, l'educació financera és un pilar fonamental de la seva activitat en Responsabilitat Social Corporativa. L'entitat s'ha reafirmat com un banc diferent i transformador i s'ha esforçat per posicionar-se i potenciar el seu model de banca socialment responsable. CaixaBank busca una rendibilitat sostenible i una gestió coherent amb la seva cultura i els seus valors corporatius centenaris: qualitat, confiança i compromís social. El model contribueix a la solució dels reptes més urgents en matèria econòmica, social i ambiental i respon a reptes globals de la societat.