Nota de premsa

CaixaBank es consolida com un dels bancs més sostenibles del món en mantenir la seva presència al Dow Jones Sustainability Index

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Centre Corporatiu a Barcelona

• És el setè any consecutiu que CaixaBank és escollit com a membre d’aquest selectiu global.

• L’aportació a la societat, l’estabilitat i la inclusió financera de CaixaBank, entre els aspectes millor valorats pels analistes.

CaixaBank ha estat inclòs per setè any consecutiu al Dow Jones Sustainability Index (DJSI), el principal índex mundial que valora el comportament de les empreses sota criteris socials, mediambientals i de govern corporatiu.

Aquest any, CaixaBank ha obtingut les millors qualificacions (100 punts) en les àrees d’estabilitat financera i risc sistèmic; inclusió financera; i aportació a la societat i filantropia. Els analistes del DJSI han valorat positivament també altres aspectes como la seguretat de la informació i la ciberseguretat; les polítices i mesures contra el crim; i el desenvolupament del capital humà. 

En aquesta ocasió, els analistes de l’índex han seleccionat un total de 27 bancs d’entre 201 entitats bancàries analitzades a tot el món, el que suposa prop d’un 14% del total.

Jordi Gual, president de CaixaBank, ha destacat que “el resultat obtingut per CaixaBank és un reconeixement de la comunitat internacional a la nostra voluntat de millora contínua en la gestió social, mediambiental i de govern corporatiu; i ens anima a seguir treballant en aquest àmbit en el futur”.

D’altra banda, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha recordat que “el compromís social de CaixaBank va més enllà de la nostra activitat financera. La nostra vocació social ens impulsa a prioritzar la inclusió financera, la gestió sostenible i la transparència del nostre govern corporatiu, contribuint així també al benestar de la societat”.

El mes de febrer passat, RobecoSAM, l’agència de qualificació que selecciona les empreses per al DJSI, va atorgar a CaixaBank la distinció BronzeClass en el seu Sustainability Yearbook 2017, confirmant el lideratge de l’entitat en matèria de sostenibilitat.

El 2018, CaixaBank ha confirmat la seva presència en d’altres índexs que avaluen la gestió social, mediambiental i de govern corporatiu, como l’Euronext Vigeo index Eurozone 12, l’Euronext Vigeo index Europe 120, l’Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe, i l’índex FTSE4Good. A més, l’entitat ha millorat també la seva valoració general en la classificació de l’agència de rating Sustainalytics, ascendint a la categoria de Leader

 

NOTÍCIES RELACIONADES