Nota de premsa

CaixaBank es consolida com un dels bancs més responsables del món en revalidar la seva inclusió en el Dow Jones Sustainability Index

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Edifici corporatiu de CaixaBank a Barcelona.

• L'entitat obté 87 punts, la qual cosa la col•loca entre els millors bancs en responsabilitat corporativa mundial.

• CaixaBank aconsegueix la màxima puntuació (100) en àrees com l'estabilitat financera, l’aportació a la societat i la filantropia, inclusió financera i ciberseguretat

CaixaBank ha tornat a ser inclosa al Dow Jones Sustainability Index (DJSI), el principal indicador mundial de l'actuació de les empreses en termes de sostenibilitat. L'entitat ha obtingut una valoració de 87 punts, un resultat que consolida a CaixaBank com un dels millors bancs del món en responsabilitat corporativa.

Aquest any, CaixaBank ha millorat a més en els àmbits social i medi ambient. Els analistes del DJSI han valorat a CaixaBank amb les millors puntuacions (100) en àrees com a estabilitat financera, aportació a la societat i filantropia, inclusió financera, ciberseguretat, així com en transparència de la informació social i de medi ambient. Altres àmbits molt ben valorats pels analistes han estat la gestió de riscos, la gestió mediambiental, els aspectes d’ètica empresarial i la gestió i atracció del talent

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha subratllat que "el resultat obtingut per CaixaBank posa en relleu la nostra capacitat de millora contínua en matèria de gestió sota criteris socials, mediambientals i de governança, així com de rendibilitat en l'exigent examen global del DJSI al qual ens sotmetem cada any".

En aquesta línia, Gortázar ha destacat que "som un banc amb vocació social on prioritzem la inclusió financera, el foment de l'estalvi i la previsió, les polítiques actives d'ajuda a problemes socials mitjançant el crèdit i habitatge. A més, tenim un compromís social més enllà de l'activitat financera, la qual cosa ens converteix en un banc diferent".

El DJSI ha inclòs a CaixaBank entre les empreses més responsables del món per sisè any consecutiu. En aquesta ocasió, els analistes del DJSI han seleccionat a un total de 28 bancs en l'índex mundial, dels quals 11 són europeus.

Aquest índex mundial valora el comportament de les empreses sota criteris socials, mediambientals i de govern corporatiu i selecciona a les companyies excel·lents per la seva estratègia de creixement sostenible.

Creat l'any 1999, el DJSI és un dels índexs fonamentals per a aquells inversors que tenen en compte els criteris de sostenibilitat en la composició i gestió de les seves carteres d'inversió. Els resultats del DJSI 2017 poden consultar-se des d'avui a la pàgina web oficial (http://www.sustainability-indices.com).

A més, en 2017, CaixaBank ha renovat també la seva presència en altres índexs que avaluen la gestió econòmica, social i ambiental, com l'Euronext Vigeo index Eurozone 120 o l'Euronext Vigeo index Europe 120. També, aquest any CaixaBank ha renovat en l'índex Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe, un índex basat en l'anàlisi de l'agència de rating de sostenibilitat Vigeo Eiris, en el FTSE4Good, un índex que mesura la gestió social, ambiental i de bon govern de les empreses, i la reconeguda agència de rating de sostenibilitat, Oekom, ha atorgat la classificació Prime a CaixaBank.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES