Nota de premsa

CaixaBank, entre les primeres entitats d'Europa que posa en marxa el nou sistema de transferències instantànies

El servei s'inicia avui en mode pilot només per a transaccions entre bancs i permet fer transferències de fins a 15.000 euros en menys de 10 segons

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Imatge del servei de transferències instantànies

• L'entitat financera realitza la primera operació sota el nou esquema de transferències instantànies de l'European Payments Council, amb l'emissió d'un pagament dirigit a un compte a Erste Bank (Àustria).

• Els clients de CaixaBank podran disposar des de dimarts 21 de novembre, primer dia d'ús comercial del servei.

• El llançament de les transferències instantànies paneuropees reforça el compromís de CaixaBank amb el lideratge tecnològic.

CaixaBank ha realitzat aquest matí la primera transferència sota el nou esquema de transferències instantànies definit en l'European Payments Council. L'entitat es converteix així en un dels primers bancs internacionals en posar en marxa el nou esquema paneuropeu per a enviaments de diners entre comptes. Concretament, CaixaBank ha realitzat un enviament a un compte domiciliat al banc austríac Erste Bank. Els destinataris han confirmat la recepció en un termini de cinc segons. 

Les transferències instantànies estan basades en un nou esquema que permetrà ordenar pagaments de fins a 15.000 euros a comptes de tot Europa i rebre els diners en menys de 10 segons. Entre els seus múltiples avantatges, destaca que el pagador pot tenir una confirmació instantània de l'enviament i recepció dels diners i el destinatari pot disposar dels fons de manera immediata.

L'aplicació de les transferències instantànies s'ha posat en marxa avui, en mode pilot, exclusivament entre les entitats adherides al projecte que ja hagin fet l'adaptació tecnològica necessària. En aquest sentit, CaixaBank ha efectuat tots els desenvolupaments requerits per poder emetre i rebre transferències instantànies de tot Europa, i posarà el servei a disposició dels seus clients a partir de dimarts 21 de novembre, primer dia fixat per a l'ús comercial del sistema.

Servei disponible per als clients a partir del 21 de novembre

Els clients interessats en realitzar transferències instantànies podran accedir al servei des de la seva oficina de CaixaBank i també des del canal online Línia Oberta, accessible des de web o des de mòbil. L'opció apareixerà a partir del 21 de novembre i permetrà tant l'enviament com la recepció del nou tipus de transferències a altres entitats financeres europees.

En una primera fase, aquesta modalitat d'enviaments només estarà disponible per a aquells bancs que estiguin tecnològicament preparats. Alguns ja han realitzat l'adaptació exclusivament per a la recepció de fons; uns altres incorporaran la funcionalitat durant els propers mesos. Només CaixaBank i un número reduït de bancs europeus estan plenament adaptats tant per a l'enviament com per a la recepció de transferències.

CaixaBank, l'entitat financera líder en innovació

El llançament del servei de transferències instantànies reforça el compromís de CaixaBank amb el lideratge tecnològic. L'entitat està considerada com un dels líders en innovació en serveis financers a nivell mundial, amb 5,6 milions de clients de banca online, dels que 4,1 milions operen a través del mòbil. CaixaBank també és líder en banca electrònica amb 15,5 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%.

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, la creació dels primers caixers contactless del món, el llançament d'imaginBank, el primer banc mòbil d'Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per a l’atenció al client.

L'entitat financera va ser la primera d'Espanya que va adaptar tots els seus serveis d'enviaments i pagaments a la nova Àrea Única de Pagaments per a l'euro (Single Euro Payments Area, SEPA). Des de la seva implementació, CaixaBank ha processat més de 400 milions de transferències SEPA a tot Europa.

L’any 2017, l'entitat ha rebut el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l'Any pel llançament del chatbot d'imaginBank, un servei d'ajuda al client per a conèixer ofertes i descomptes exclusius basat en intel·ligència artificial. Per un altre costat, la revista Global Finance ha premiat a CaixaBank com Millor Banc Digital a Espanya, Millor Banc Digital d'Europa Occidental 2017 i Millor Banc del Món en Social Media 2017.

 

NOTÍCIES RELACIONADES