Nota de premsa

CaixaBank, entitat compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank

• Recentment, ha estat reconeguda com a millor entitat del món en igualtat de gènere segons l'índex internacional de Bloomberg.

• L'entitat compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb el compromís públic d’aconseguir el 43% en 2021, i amb un 42,8% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

• Del 8 al 12 de març, l'entitat promourà, per tercer any consecutiu, la Setmana de la Igualtat, amb accions internes i externes entorn de la commemoració del Dia Internacional de la Dona.


La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís per ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat.

De fet, CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb el compromís públic d’aconseguir el 43% en 2021, i amb un 42,8% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

En l'àmbit extern, el compromís de CaixaBank amb la diversitat inclou la promoció del debat i la conversa pública (jornades CaixaBank Talks); l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premi Dona Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet)

A més, CaixaBank compta, des de gener de 2020, amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat. 

Setmana de la Igualtat 2021

Del 8 al 12 de març, CaixaBank organitzarà, per tercer any consecutiu, la Setmana de la Igualtat, amb accions internes i externes entorn a la commemoració del Dia Internacional de la Dona. L'objectiu és sensibilitzar sobre la importància de la diversitat i la igualtat en les empreses i la societat a través d'accions que conviden al debat i a la reflexió tant als propis empleats com als clients: ponències, campanyes de comunicació, visibilització de dones referents…

L'entitat també col·labora en la primera edició de la Barcelona Woman Acceleration Week, esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles. Aquest esdeveniment ha acollit del 3 al 5 de març nou debats centrats en el talent, la formació i la gestió empresarial com a base per accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere i aconseguir la igualtat d'oportunitats de la dona en el sector industrial a nivell local i global.

Reconeixements i adhesió a programes internacionals

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank ha estat reconeguda com la millor entitat del món en igualtat de gènere segons l'índex internacional de Bloomberg 2021. A més, s'ha convertit en la primera entitat financera espanyola a aconseguir el nivell d'Excel·lència A en la certificació efr (Empresa Familiarment Responsable) que atorga Fundación Másfamilia.

L’entitat també compta amb altres distincions com el Distintiu d'Igualtat en l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona. Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries).

A més, CaixaBank ocupa la primera posició a nivell espanyol en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB. Per la seva part, la Fundació per a la Diversitat ha concedit a CaixaBank el 2020 la distinció a la millor pràctica d'una gran empresa pel seu programa de diversitat Wengage. Per la seva banda, l’any 2020, CaixaBank Asset Management ha estat reconeguda com a “Líder europeu en diversitat (categoria 20-50 gestors)” per la revista Citywire.

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; l’Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d’oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

A més, és una de les entitats adherides a l'Aliança STEAM pel talent femení “Nenes en peus de ciència”, una iniciativa liderada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional per a impulsar les vocacions STEAM en les nenes i les joves.

 

NOTÍCIES RELACIONADES