Nota de premsa

CaixaBank dona suport al sector hoteler amb un finançament rècord de 2.600 milions per ajudar a superar l’impacte de la pandèmia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank Hotels & Tourism compta amb més de 11.700 clients del sector de l'allotjament turístic

• L'entitat financera ha realitzat més de 2.400 operacions de concessió de crèdit al sector l’any 2021 per permetre als hotelers recuperar progressivament els nivells pre-COVID.

• La xifra de nou finançament és la més alta que CaixaBank ha concedit al sector en un any i posa de manifest la confiança de l'entitat en el sector turístic.

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics.

CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci amb la qual l'entitat lidera el mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb les empreses i negocis del sector, ha concedit un total de 2.600 milions d'euros de crèdit al sector hoteler i allotjaments turístics a Espanya durant l’any 2021, la xifra més alta de nou finançament que l'entitat ha destinat al sector en un sol any. Aquest volum de crèdit consolida les elevades xifres que es van aconseguir en anys anteriors, en els quals es van concedir 2.500 milions d'euros (2020) i 2.260 milions (2019).

Durant l’any 2021, CaixaBank Hotels & Tourism ha realitzat un total de 2.400 operacions de concessió de crèdit per tot el territori espanyol. Pel que fa a la distribució territorial, les comunitats autònomes que més volum de crèdit han rebut han estat les Illes Balears, Catalunya, Canàries i la Comunitat de Madrid. L'entitat financera compta actualment amb una cartera de crèdits total al sector hoteler de 8.200 milions d'euros.

Aquest volum de crèdit posa de manifest de nou la confiança de CaixaBank en el sector turístic i l'aposta decidida de l'entitat a continuar sent una peça clau per donar suport a la recuperació del sector, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les seves necessitats específiques. L'especialització i coneixement de CaixaBank de l'àmbit del turisme a través de Hotels & Tourism ha permès que l'entitat financera, durant la crisi derivada de la COVID-19, hagi posat a disposició dels clients del sector turístic mesures específiques de suport, entre les quals destaquen la concessió de línies de liquiditat i les moratòries o carències en els crèdits hipotecaris, amb la finalitat de preservar al màxim la liquiditat de les empreses. A més, de la cartera de crèdits total al sector hoteler, el 14% compta amb aval de l'ICO.

El suport al sector també s'articularà a través de la gestió de l'accés als Fons Europeus per la Recuperació (Next Generation EU), dels quals les empreses turístiques seran unes de les principals beneficiàries. Amb l'objectiu de ser un agent actiu en la difusió de les ajudes disponibles i agilitzar la seva arribada als beneficiaris, CaixaBank ofereix un cercador d'ajudes per facilitar a clients i no clients l'accés a aquests fons. Aquest cercador permet consultar les opcions existents en funció del beneficiari, sector econòmic del destinatari, tipus d'ajuda, convocatòria i província. L'accés a aquesta plataforma digital, que ha desenvolupat Minsait (grup Indra), pot fer-se des de CaixaBankNow, la plataforma digital del banc, i a través dels portals web de CaixaBank Empreses i CaixaBank Negocis.

Servei especialitzat per atendre les necessitats del sector

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb més de 11.700 clients del sector de l'allotjament turístic i està posicionada com un referent per aquest segment d'empreses amb capacitat per detectar les necessitats del sector i donar-li suport amb el servei personalitzat que requereix a través d'un equip de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i de més de 1.500 assessors de CaixaBank Empreses. A través d'aquesta divisió especialitzada, CaixaBank posa a disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

A més, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes socialment responsables, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l’aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d’exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així ho reconeixen els principals organismes internacionals. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l'entitat financera és membre de la Organización Mundial del Turismo, l'organisme de Naciones Unidas encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per tots. 

Perspectives optimistes per al sector

Segons l’últim informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research, les perspectives per al sector turístic conviden a ser més optimistes. El servei d’estudis de CaixaBank preveu que en els pròxims mesos la situació de la pandèmia registri una clara millora que permetrà recuperar el nivell de mobilitat domèstica i internacional i reinstaurar les tendències de millora anteriors a l’última ona de COVID-19.

Les previsions de CaixaBank Research per l'exercici de l’any 2022 són que el PIB turístic es situarà en un nivell del 82% respecte al de l’any 2019 –un registre similar al de l’any 2016–, apuntant un creixement del 51% anual. A més, el servei d'estudis de CaixaBank assenyala que el paper dels fons Next Generation EU (NGEU) també serà important ja no sols per ajudar a pujar el creixement, sinó per apuntalar el potencial de creixement del sector a llarg termini, sufragant inversions en digitalització, sostenibilitat i millora d'infraestructures, que en l'actualitat són difícilment assumibles per una indústria turística molt danyada.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES