Nota de premsa

CaixaBank desenvolupa juntament amb la ‘start-up’ Revelock una solució d'intel·ligència artificial per reforçar la seguretat en els canals digitals

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank desenvolupa juntament amb la ‘start-up’ Revelock una solució d'intel·ligència artificial per reforçar la seguretat en els canals digitals

• La tecnologia permet detectar alteracions en els patrons habituals de comportament online que puguin ser intents de frau.

• El projecte és resultat de l'estratègia de col·laboració amb “start-ups” per accelerar la innovació i identificar talent.


CaixaBank ha desenvolupat juntament amb la start-up Revelock, recentment adquirida per Feedzai, una solució basada en intel·ligència artificial dirigida a prevenir el frau en els canals digitals.

La tecnologia, que ja està integrada a CaixaBankNow, la banca online de CaixaBank, permet detectar activitat que pugui respondre a un ús fraudulent per part de ciberdelincuents. El sistema detecta alteracions en els patrons de comportament habituals dels clients i ho compara amb patrons de risc, aportant un plus de seguretat a tots els clients que operen a la banca online de CaixaBank.

CaixaBank reforça així la seva estratègia d'aplicació de tecnologia capdavantera a la digitalització de processos, la creació de nous serveis financers i el control del frau. Així mateix, avança en l'aplicació de la biometria, una tecnologia que permet avançar en tècniques de la seguretat transparent per al client. CaixaBank ha estat pionera a nivell mundial en el desenvolupament de projectes amb tecnologia biomètrica, com l'ús del reconeixement facial en els caixers per realitzar reintegraments sense introduir el PIN.

Escenari de col·laboració amb start-ups

El projecte és també resultat de l'aposta de l'entitat per un escenari de col·laboració amb start-ups, que permet al banc millorar en agilitat i eficiència en innovació, accelerar el temps des que sorgeix una idea fins que es llança el nou producte o servei i identificar talent. Al seu torn, per a les start-ups, col·laborar amb empreses com CaixaBank els permet escalar ràpidament.

CaixaBank treballa amb Revelock des del 2015 i conjuntament han realitzat projectes relacionats amb tecnologia i aplicacions per a la seguretat i la prevenció del frau.

CaixaBank, líder en innovació

La tecnologia i la digitalització són clau en el model de negoci de CaixaBank, que compta amb el 70,6% de clients digitals.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals, amb reconeixements com el de "Millor Banc a Espanya 2021" i "Millor Transformació Bancària al món 2021 "per la revista Euromoney; i "Millor Banc a Espanya i a Europa Occidental 2021" per la publicació Global Finance. Aquests premis se sumen als obtinguts en l'àmbit de la banca digital i de la innovació, com el de "Entitat financera més innovadora a Europa Occidental 2021", el de "Millor banc digital en banca de particulars a Espanya 2020" i el de "Millor App de Banca mòbil a Europa Occidental 2020" de Global Finance. En l'àmbit de la banca privada, CaixaBank ha estat escollida "Millor entitat de banca privada en anàlisi de Big data i Intel·ligència Artificial a Europa 2021".

Sobre Revelock

Revelock permet que les empreses de serveis financers i fintech responguin als atacs de manipulació i suplantació d'identitat online sense obstaculitzar l'experiència del client.

Protegint més de 50 milions de clients bancaris a tot el món, la plataforma Revelock Fraud Detection & Response combina la biometria del comportament, l'anàlisi de xarxes i dispositius amb intel·ligència artificial híbrida i la tecnologia Deep Learning per crear un BionicID™, que permet conèixer als usuaris de manera contínua (Know Your User en anglès), identificar als ciberdelincuents i mitigar el risc independentment de la mena d'atac.

La recent adquisició per part de Feedzai, la plataforma en el núvol per gestionar el risc financer líder en el món, ha donat lloc a la creació de la major Xarxa d'Intel·ligència Financera (Financial Intelligence Network, FI), una base de dades amb més d'un bilió de punts de dades, sessions i perfils, tant legítims com perillosos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES