Nota de premsa

CaixaBank debat a Casablanca amb dones directives marroquines

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada "Diversity Talks" a Casablanca

• L’entitat ha reunit en el seu espai “Le Cercle” a directives de sectors clau de la societat marroquina en una nova edició del programa internacional de debats “Diversity Talks”.

• El Marroc és un país clau en la xarxa internacional de CaixaBank. Durant el primer semestre de 2018, l'entitat ha crescut fins a convertir-se en líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 57% en aquest tipus de garanties.

CaixaBank ha reunit a directives de sectors clau de la societat marroquina per analitzar com les dones marroquines estan canviant el país. La jornada, sota el títol: “La dona d'avui al Marroc”, s'ha celebrat en l'espai “Le Cercle” que l'entitat té a Casablanca i s'emmarca en el programa internacional de debats “Diversity Talks”.

La sessió ha comptat amb la participació de Mbarka Bouaida, secretària d'Estat de pesca marítima; Lamia Merzouki, DGA Casa Finance City; Nadia Fettah, directora general de Saham Finances, i Asmâa Morine, experta en Intel·ligència Econòmica. Per part seva, Ignacio Pino, country manager de CaixaBank al Marroc, ha estat l'encarregat de presentar l'acte.

Mbarka Bouaida, secretària d'Estat de pesca marítima, indica que “la dona marroquina està directament i doblement implicada en la política, ja que afecta al seu dia a dia i al futur de les noves generacions. Les dones marroquines s'han d'implicar encara més per defensar els seus drets i fer que el Marroc tingui una societat més igualitària.” Per part seva, Lamia Merzouki, DGA Casa Finance City, considera que “més enllà de les palanques externes establertes per donar suport a la representativitat de les dones en els òrgans de govern, les dones haurien de treballar amb major determinació sense que els prejudicis les limitin i així mostrar el seu immens potencial i imposar la seva presència amb major convicció”.

D'altra banda, Nadia Fettah, directora general de Saham Finances, recorda que ha pogut contribuir a l'èxit del grup pel qual treballa “perquè mai no s'ha tingut en compte la distinció de gènere; en canvi, sí que s'ha valorat el compromís i la competència". Asmâa Morine, experta en Intel·ligència Econòmica, assenyala que “les dones han de creure en el seu immens potencial i actuar en conseqüència per ocupar el seu lloc en l'àmbit econòmic”.

La diversitat, clau per a CaixaBank

Amb aquesta jornada, l'entitat ja ha celebrat set edicions del seu programa internacional de debats "Diversity Talks", creats per fomentar la reflexió sobre diversitat i gestió empresarial. L'entitat va posar en marxa aquesta iniciativa aquest any amb sessions a Turquia i Polònia, on va analitzar amb representants locals la diversitat i la seva contribució als negocis. Recentment, també ha organitzat jornades a Dubai, Johannesburg, Milà i Nova York.

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Europa, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable.

En el cas de banca internacional, la diversitat no només és una excel·lent visió de recursos humans, sinó que també suposa un element clau en el model de negoci. La xarxa internacional de CaixaBank està especialitzada en l'assessorament a les empreses espanyoles que emprenen projectes a l'exterior i, per això, tan importants són els coneixements especialitzats en banca internacional com en  diversitat cultural.

El Marroc, un país clau per a l’entitat

El Marroc és un país clau en la xarxa internacional de CaixaBank, on manté una important quota de mercat sobre les empreses espanyoles que operen al país. Actualment, el Marroc és l'únic país on CaixaBank compta amb més d'una sucursal: ja en suma tres, ubicades a Casablanca, Tànger i Agadir. Des d'allà, ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a les empreses ja assentades al país o amb perspectives d'entrar en el mercat marroquí.

Amb la iniciativa  “Le Cercle”, que CaixaBank va llançar fa dos anys, l'entitat ha reforçat el seu rol com a referent en l'assessorament i acompanyament de projectes i d'inversions entre Espanya i el Marroc. L'entitat financera proporciona serveis i finançament, principalment a les empreses espanyoles, encara que també a les grans empreses internacionals i marroquines, a través d'una àmplia gamma de solucions i serveis per a les operacions de comerç exterior.

Durant el primer semestre de 2018, CaixaBank ha crescut fins a convertir-se en líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 57% en aquest tipus de garanties.

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

A més de les sucursals que l'entitat té al Marroc, CaixaBank també disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). Així mateix, manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món.

A més, compta amb oficines de representació a: París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg  (Sud-Àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria) i Lima (Perú). A través de les seves oficines de representació, ofereix assessorament a empreses multinacionals europees amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger.    

CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les que ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compta amb un 94,5% de Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES