Nota de premsa

CaixaBank creix un 15% en la producció de nou negoci al consum en 2017

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Interior d’oficina de CaixaBank

• El finançament al consum, a través de préstecs CaixaBank, MicroBank, CaixaBank Payments i CaixaBank Consumer Finance, ha passat de 3.425 milions d'euros a 7.700 milions d'euros en quatre anys, creixent una mitjana anual del 31%.

• CaixaBank ha aconseguit el seu rècord mensual de nova producció de negoci de consum al novembre de 2017, amb un total de 717 milions d'euros.

• El major increment prové dels préstecs CaixaBank, que han experimentat un creixement anual del 47% en els darrers quatre anys en nova producció, passant de 998 milions d'euros l’any 2014 als 3.200 milions d'euros actuals.

• Aquest increment en el negoci de consum, impulsat pel Pla Estratègic de l'entitat, ha estat possible gràcies a l'augment del nombre de clients amb límit preconcedit, ampliant-los d'1,7 milions a 4,3 milions de clients en quatre anys.

CaixaBank ha crescut un 15% en la nova producció de finançament al consum en el darrer any. Gràcies a aquest augment en l'últim exercici, el nou negoci de consum ha aconseguit els 7.700 milions d'euros en 2017. Aquest increment se suma a l'experimentat també en els tres exercicis anteriors. Des de l'any 2014, el nou negoci al consum ha passat dels 3.425 milions d'euros fins a la xifra actual, creixent una mitjana anual del 31%. D'entre tots els mesos, novembre de 2017 ha estat el mes rècord en la producció de nou negoci en el segment de consum, amb un total de 717 milions d'euros.

El major increment es troba en els préstecs CaixaBank, que han experimentat un creixement anual del 47% en els últims quatre anys, passant de 998 milions d'euros als 3.200 milions d'euros. Per la seva banda, MicroBank, a través del desenvolupament d'una oferta de productes específics per a projectes responsables relacionats amb el desenvolupament social o mediambiental, ha crescut un 24% anualment, dels 348 milions d'euros en 2014 als 663 milions d'euros en 2017.

CaixaBank Payments i CaixaBank Consumer Finance han incrementat els seus resultats un 23% i 22% respectivament cada any. Payments, a través del finançament amb targetes i els avantatges personalitzats que aquestes ofereixen a cada client, ha generat 999 milions més des de 2014.

CaixaBank Consumer Finance, filial 100% propietat de CaixaBank i entitat proveïdora dels serveis de finançament a tots els clients del Grup, fruit dels acords amb grans partners de la distribució com MediaMarkt, Ikea, Fnac, Samsung o Telefónica, també ha evolucionat positivament dels 906 milions d'euros generats en 2014 als 1.665 milions en 2017, que inclou el finançament en concessionaris contribuint amb 615 milions d'euros en l'últim exercici.

Aquest creixement se sustenta en l'impuls que l'entitat, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha donat a través del Pla Estratègic 2015-2018. Per això, CaixaBank ha aplicat millores en les solucions de finançament a mesura per als clients.

El principal motiu ha consistit en potenciar la base de clients amb límit preconcedit. A 2014, 1,7 milions de clients tenien accés a aquest tipus de productes. En l'actualitat, 4,3 milions de clients disposen d'aquest servei, fet que ha afavorit a elevar la demanda fins als 7.700 milions d'euros anuals a tancament de 2017.

Tots aquests clients s'han pogut beneficiar de les últimes novetats que han experimentat els canals de CaixaBank. El desenvolupament d'aplicacions mòbils i dels canals digitals de l'entitat han permès que el nombre de persones físiques que opten a un préstec CaixaBank, d'entre 300 i 60.000 euros, hagi anat creixent en un 28% anual durant els últims quatre anys.

Productes específics de contractació immediata, àgil i flexible

Els nous serveis i productes específics impulsats per la xarxa d'oficines i banca digital de CaixaBank han ajudat al creixement d'aquesta activitat, que en l'actualitat promou la contractació de préstecs Clic&Go, Compra Estrella, préstecs preconcedidts i renting d'auto a particulars de manera ràpida, immediata i flexible. Aquest canvi en la gestió i les eines, que no requereix documentació, ha ajudat a l'auge d'aquests préstecs. A 2014, la suma dels serveis citats anteriorment suposava 268 milions d'euros. En l'actualitat, tots ells acumulen 1.536 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES