Nota de premsa

CaixaBank creix al Marroc i es converteix en el banc líder en l'emissió d'avals a les empreses espanyoles amb projectes al país

L'entitat financera duplica en un any el seu volum de negoci al mercat marroquí i aconsegueix una quota del 51% en l'emissió d'avals internacionals

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Mohammed Sadiki, secretari general del Ministeri d'Agricultura del Marroc, i Antoni Massanell, vicepresident de CaixaBank

• El secretari general del Ministeri d'Agricultura del Marroc, Mohammed Sadiki, i el vicepresident de CaixaBank, Antoni Massanell, inauguren la nova oficina de CaixaBank a Agadir.

El secretari general del Ministeri d'Agricultura del Marroc, Mohammed Sadiki, i el vicepresident de CaixaBank, Antoni Massanell, han participat avui en una sessió especial de "Le Cercle", el fòrum de debat hispanomarroquí organitzat per CaixaBank, celebrat a la ciutat d'Agadir.

L'acte, dedicat a les perspectives del sector agroalimentari al Marroc i a Espanya, ha comptat també amb l'assistència de l'ambaixador d'Espanya al Marroc, Ricardo Díez-Hochleitner Rodríguez, així com d'especialistes del sector. També han participat empresaris espanyols amb inversions al Marroc, que han viatjat expressament a Agadir per intervenir al debat.

Durant la jornada, s'ha analitzat la situació actual de l'agricultura i la pesca a Espanya i al Marroc, així com les previsions de futur per a aquests dos sectors estratègics de l'economia dels dos països.

Presentació oficial de la nova oficina de CaixaBank a Agadir

Habitualment, les sessions de "Le Cercle" se celebren a Casablanca. No obstant això, aquesta vegada, l'entitat ha portat la iniciativa a Agadir amb l'objectiu de presentar oficialment la seva nova oficina, la primera a la ciutat.

Amb aquesta inauguració, CaixaBank suma ja tres oficines al Marroc, ubicades a Casablanca, Tànger i Agadir. Des d’elles, ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a les empreses ja assentades al país o amb perspectives d'entrar al mercat marroquí.

En el cas d'Agadir, CaixaBank ofereix també, a causa de les característiques de l'economia d'aquesta ciutat, els seus serveis especialitzats per als sectors turístic, pesquer i agrari. Aquesta oficina també disposa de l'oferta de productes i el know-how d’Agrobank, la línia de negoci que CaixaBank ha desenvolupat específicament per a empreses agropecuàries i agroalimentàries.

CaixaBank: creixement del 100% en negoci Marroc i quota del 51% en avals

L’any 2017, CaixaBank ha crescut fins a convertir-se en líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 51% en aquest tipus de garanties. També, la sucursal de l'entitat al país ha duplicat al llarg d'aquest any el seu volum de negoci, especialment a causa del suport a les pimes espanyoles en els sectors agroalimentari, de construcció, logística i distribució.

Amb l'objectiu de potenciar el finançament a les empreses en la seva activitat al mercat marroquí, CaixaBank ha signat un acord amb el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD) per destinar una línia de crèdit de 20 milions d'euros al finançament de projectes de pimes.

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

El Marroc és un país clau a la xarxa internacional de CaixaBank, ja que és l'únic on l'entitat té més d'una oficina operativa, amb llicència per oferir plena funcionalitat de serveis financers.

L'entitat financera té actualment presència en 26 punts, repartits en 18 països, on ofereix un model d'atenció personalitzat, compromès amb la qualitat i acreditat per la certificació AENOR.

Actualment, CaixaBank compta amb sucursals internacionals al Marroc (Casablanca, Tànger i Agadir), Regne Unit (Londres) i Polònia (Varsòvia). D'altra banda, l'entitat té oficines de representació a la Xina (Pequín, Xangai i Hong Kong), França (París), Itàlia (Milà), Alemanya (Frankfurt), Dubai, Índia (Nova Delhi), Turquia (Istanbul), Singapur, Egipte (el Caire), Xile (Santiago de Xile), Colòmbia (Bogotà), Estats Units (Nova York), Sud-àfrica (Johannesburg), Perú (Lima), Algèria (Alger) i el Brasil (Sao Paulo).

CaixaBank també manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional de les empreses en qualsevol lloc del món.

 

NOTÍCIES RELACIONADES