Nota de premsa

CaixaBank consolida les trobades corporatives virtuals amb accionistes com a iniciativa pionera per fomentar la transparència i la proximitat

L'entitat va llançar aquesta modalitat el desembre del 2019

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Un accionista participa en una trobada corporativa virtual

• En aquestes reunions digitals, l'equip de Relació amb Inversors de CaixaBank explica a la seva base accionarial els últims resultats de l'entitat.

• Durant el 2019, l'entitat va organitzar un total de 29 trobades corporatives per tot el territori, amb una participació de més de 1.500 accionistes.

CaixaBank consolida les trobades corporatives virtuals amb accionistes com a iniciativa pionera per fomentar la transparència i la proximitat amb la base accionarial. Dins del programa de Trobades Corporatives 2020, CaixaBank va iniciar a finals de l'any passat aquestes reunions digitals que fins aleshores s'estaven celebrant de manera presencial, per explicar als accionistes els últims resultats de l'entitat. Aquestes trobades digitals s'han potenciat durant el confinament amb l'objectiu d'estar encara més a prop de l'accionista detallista.

 

Atès que la digitalització és clau en el model de negoci de CaixaBank, l'entitat, que té la base de clients digitals més gran d'Espanya, aposta per aquest nou i innovador model de relació amb l'inversor detallista.

 

A través d'aquestes jornades virtuals, directius de CaixaBank, que té un total de 579.528 accionistes, expliquen de primera mà als inversors detallistes els últims resultats obtinguts. A més, els accionistes tenen l'oportunitat de traslladar les consultes que tinguin a l'equip de Relació amb Inversors de l'entitat i també de conèixer les diferents iniciatives que CaixaBank posa a la seva disposició.

 

Durant el 2019, l'entitat que presideix Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, va organitzar un total de 29 trobades corporatives per tot el territori, amb una participació de més de 1.500 accionistes. Un dels objectius de CaixaBank és ser a prop dels accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i donar resposta als dubtes i les consultes que tinguin.

 

Aquesta mena de programes i actes es fonamenten en els principis de transparència i rigor que han de sustentar qualsevol relació entre la companyia i un dels seus públics objectius principals, l'accionista.

 

Reunió del Comitè Consultiu d'accionistes   

 

El Comitè Consultiu d'accionistes de CaixaBank es va reunir el 2 de juliol passat per celebrar una reunió de treball per repassar i analitzar les iniciatives que l'entitat ha dut a terme durant l'últim trimestre per a la seva base accionarial. La trobada d'estiu s'ha celebrat de manera virtual, com s'ha estat fent durant els últims anys.

 

Una de les iniciatives principals que ha tractat ha estat com el programa Aula de formació per a accionistes ha adaptat el programa i el format després de l'emergència sanitària. S'han creat continguts específics sobre temes d'interès per als inversors, per exemple, com es pot planificar l'estalvi en temps d'incertesa o com reacciona la borsa en situacions de pànic.

 

Els membres de l'òrgan consultiu també han compartit les seves perspectives sobre la consolidació de les trobades corporatives amb accionistes en format digital. L'entitat treballa des de fa anys per ampliar els seus serveis digitals a fi de millorar la relació amb els accionistes. El 2019 va ser escollida pels usuaris de Rankia com el millor servei d'atenció a l'accionista d'entre les empreses cotitzades de l'IBEX 35 per iniciatives com l'Oficina virtual de l'accionista, un servei que es va desenvolupar juntament amb el Comitè Consultiu d'accionistes i que el 2018 també va ser premiat com a millor iniciativa d'acostament a l'accionista pel Fòrum de Bon Govern i Accionariat.

 

El Comitè Consultiu d'accionistes és un òrgan creat per conèixer de primera mà la valoració que fan els seus membres sobre les iniciatives adreçades a la base accionarial i contribuir a la millora continuada de la comunicació i la transparència.

 

Es tracta d'una iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX 35 que es reuneix un mínim de dues vegades l'any. L'òrgan està format per 12 accionistes detallistes procedents de tot Espanya, seleccionats a partir de candidatures rebudes, amb l'objectiu de reflectir la base accionarial de l'entitat. Cada integrant del comitè ha de ser accionista de CaixaBank i tenir un mínim de 1.000 accions durant tota la seva participació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES