Nota de premsa

CaixaBank concedeix 2.200 milions d'euros en crèdits al sector hoteler espanyol el 2018, un 46% més que l'any anterior

A través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Vistes des de l'Hotel Only YOU Atocha, que recentement ha rebut el guardó Hotels & Tourism al millor establiment hoteler.

• CaixaBank Hotels & Tourism ha fet més de 2.800 operacions de concessió de crèdit el 2018, un 8,5% més que el 2017.

• CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 8.930 clients del sector hotels i altres allotjaments i 5.010 milions d'euros de volum de negoci, el que posiciona a l'entitat com un referent per a aquest segment d'empreses.

CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci creada per consolidar el lideratge de l'entitat en el mercat turístic a través d'un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers, ha concedit 2.186 milions d'euros en crèdit al sector hoteler espanyol el 2018. Aquesta xifra suposa un creixement del 46% respecte l'any anterior, en què el crèdit concedit va ser de 1.500 milions d'euros.

Durant 2018, CaixaBank Hotels & Tourism ha fet més de 2.800 operacions de concessió de crèdit per tot el territori espanyol, un 8,5% més que el 2017.

Amb aquests resultats, l'entitat, presidida per Jordi Gual i dirigida pel conseller delegat Gonzalo Gortázar, ha superat àmpliament l'objectiu que es va establir a principis de 2018 de créixer un 20% i encadena dos anys consecutius d'importants creixements en concessió de crèdit.

Illes Balears, Catalunya, la Comunitat de Madrid i les Illes Canàries han estat les comunitats autònomes que més volum de crèdit han rebut.

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 8.930 clients del sector hotels i altres allotjaments i 5.010 milions d'euros de volum de negoci, el que posiciona a l'entitat com un referent per a aquest segment d'empreses. 

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism té com a objectiu oferir a les empreses del sector turístic l'atenció personalitzada que necessiten, mitjançant un equip de 30 professionals que ofereixen a cada client un servei d'alt valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat.

CaixaBank Hotels & Tourism posa a disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

El catàleg inclou un dossier de productes específics i finançament adaptat als projectes hotelers, amb una anàlisi prèvia gratuïta. A més d'assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el de vacances.

CaixaBank Hotel & Tourism ha signat durant 2018 més de 40 convenis amb federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i ha organitzat 45 trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. 

Perspectives positives per al sector

Segons l'informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research el gener, el sector turístic mantindrà una evolució positiva el 2019. Després d'uns anys de creixement sense precedents, en què l'entrada de turistes internacionals va batre rècords any rere any, a prop de 82 milions de turistes internacionals van visitar Espanya el 2018, una xifra similar a la de 2017 i que, segons les previsions de CaixaBank Research, el sector serà capaç de mantenir el 2019. La principal conclusió és que el sector s'està endinsant en una etapa de consolidació de les excel·lents xifres assolides en els últims anys.

A més, cal destacar que, per bé que el nombre de turistes s'ha estabilitzat, la despesa turística segueix creixent, el que reforça l'estratègia del sector d'atreure un turisme de més qualitat. Així, mentre l'entrada de turistes el 2018 s'ha mantingut estable respecte a 2017, la despesa turística ha augmentat un 2,8% i la despesa diària un 6,4%, ambdues xifres molt positives. 

El banc que trien les empreses

CaixaBank s'ha consolidat com l'entitat que trien les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank. CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada formada per 120 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES