Nota de premsa

CaixaBank comparteix amb més de 2.000 directius el seu nou Pla Estratègic 2022-2024

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar, en la Convenció Anual de Directius de CaixaBank

• El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha exposat els objectius del primer pla estratègic de l'entitat després de la fusió amb Bankia i ha resumit que “el nostre objectiu últim és tenir clients molt satisfets”, alhora que ha posat en valor “el gran equip de professionals que forma part d'aquest projecte, que és el més atractiu de la banca europea”.

• El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha ressaltat la importància de “ser a prop dels nostres clients donant-los el millor servei i assegurar-nos de ser el seu banc preferent”. A més, ha felicitat a tots els professionals del banc per l'extraordinari esforç realitzat en els últims anys i els ha animat en assenyalar que “el vent comença a bufar a favor”.

CaixaBank ha reunit avui a més de 2.000 professionals de l'entitat en la seva Convenció Anual de Directius 2022, celebrada en el Centre de Convencions Internacional de Barcelona i que han presidit el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat, Gonzalo Gortázar.

Durant la trobada, José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar han analitzat el moment actual i han presentat el nou Pla Estratègic 2022-2024 per tal de compartir amb tota l'organització els nous objectius de CaixaBank en aquesta nova etapa de transformació del banc, després d'haver materialitzat la integració amb Bankia, deixant enrere la pandèmia i iniciant un nou temps de gestió per a les entitats financeres, amb pujades de tipus d'interès i altes incerteses macroeconòmiques.

El president s'ha mostrat “conscient dels reptes i dificultats que tenim al davant”, però al mateix temps ha assegurat ser “molt optimista” i ha demanat als directius que afrontin el futur “amb una tremenda il·lusió i ambició”. “La raó del meu optimisme és el gran equip de professionals que té aquest projecte, un projecte pel qual val la pena lluitar perquè és el més atractiu de la banca europea”, ha asseverat.

Goirigolzarri ha augurat que, el 2024, CaixaBank comptarà amb un lideratge assentat en l'àmbit bancari, assegurances i gestió d'actius, però també un lideratge inclusiu que servirà a les persones i a la societat en el seu conjunt.

A més, ha advocat per avançar encara més cap a un model de distribució adaptat a les preferències dels clients, que ofereixi una excel·lent experiència de client, que sigui referent europeu en sostenibilitat mediambiental, amb un fort compromís social i el millor govern corporatiu, i que a més sigui el grup financer preferit per treballar. 

Goirigolzarri ha assenyalat que el Pla Estratègic 2022-2024 “és la resposta de CaixaBank al canvi rapidíssim i tremendament disruptiu que s'està produint en la societat i en el sector financer”, i ha compartit amb els directius les tres grans tendències que actualment impacten en el sector: la digitalització, la sostenibilitat i el model de distribució. A parer seu, treure partit a aquestes tendències ha de derivar en l'objectiu últim del banc, que és i ha de ser “tenir clients molt satisfets”.

“Volem ser sempre a prop dels nostres clients, tenint en compte les seves necessitats i donant el nostre millor consell, un consell professional que busca sempre el seu benestar”, ha explicat l'executiu, qui ha afegit que “la combinació d'una excel·lent qualitat de servei i un consell personalitzat i independent és la millor manera d'aconseguir la confiança dels nostres clients i establir relacions a llarg termini”.

‘A prop dels nostres clients’, lema de la Convenció

Amb els clients com a eix central del nou Pla Estratègic de l'entitat, Gonzalo Gortázar també ha recalcat durant la seva intervenció en la importància de “ser a prop dels nostres clients donant-los el millor servei i d'assegurar-nos de ser el seu banc preferent”.

El conseller delegat de l'entitat ha posat en valor que CaixaBank s'ha marcat com a objectiu obtenir el 2024 una rendibilitat per damunt del 12%, cosa que suposarà “un esforç molt gran per passar la ràtio d'eficiència del 58% fins a situar-la per sota del 48%”.  

Gortázar ha encoratjat als directius en assenyalar que “tenim major solidesa financera que mai, un negoci sa i recurrent, i la integració finalitzada, amb el que hem d'estar realment molt satisfets i amb molta confiança per encarar el futur perquè estem en un punt de partida absolutament envejable”.

El conseller delegat ha felicitat a la plantilla per la bona feina realitzada en un moment d'incertesa com el que s’ha viscut durant els últims anys, coincidint amb les conseqüències de la crisi financera (tipus negatius), la pandèmia i el procés d'integració més gran de la història bancària espanyola, i ha conclòs la seva intervenció amb un missatge d'optimisme: “El vent comença a bufar a favor”.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES