Nota de premsa

CaixaBank col·loca la seva emissió inaugural de participacions preferents eventualment convertibles en accions per import de 1.000 milions d'euros amb una demanda superior als 3.300 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• CaixaBank debuta en el mercat de capital de nivell 1 addicional (Additional Tier 1), i és el primer emissor espanyol en col·locar la seva primera emissió amb una data d'amortització anticipada a 7 anys, per damunt de l'estàndard a 5 anys per a aquest tipus d'emissions, el que demostra la confiança dels inversors en la qualitat creditícia i la solvència de CaixaBank.

• L’èxit de l'emissió es reflecteix en l'elevada demanda rebuda, amb més de 3.300 milions d'euros per part de 200 inversors institucionals, que ha permès a CaixaBank col·locar amb èxit la major emissió d'AT1 a Espanya el 2017.

• Amb aquesta emissió, CaixaBank reforça els seus excel·lents ràtios de solvència fins al 12,6% en l'àmbit de Tier 1 i el 16,1% en l'àmbit de Capital Total, en termes “phase-in”, a la vegada que augmenta la seva sòlida posició de liquiditat.

CaixaBank, el grup financer líder en la Península Ibèrica, ha tancat la seva primera emissió de participacions preferents eventualment convertibles en accions, per import de 1.000 milions d'euros i cupó del 6,75%. Aquestes participacions preferents són perpètues, amb possibilitat d'amortització anticipada de l'emissor a partir del setè any.

L'excel·lent qualitat de la demanda rebuda, ha permès a CaixaBank fixar el cupó final 25 punts bàsics per sota del nivell inicialment ofert del 7,00%. D'aquesta manera, CaixaBank és el primer emissor espanyol en col·locar la seva primera emissió amb una data d'amortització anticipada a 7 anys, per damunt de l'estàndard a 5 anys per a aquest tipus d'emissions, el que demostra la confiança dels inversors en la qualitat creditícia i la solvència de CaixaBank.

Aquesta nova emissió reforça els excel·lents ràtios de solvència de l'entitat, fins al 12,6% en l'àmbit de Tier 1 i fins al 16,1% en l'àmbit de Capital Total, en termes  “phase-in” i incrementa també els actius líquids d'alta qualitat de CaixaBank que, a 31 de març, assolien els 47.206 milions d'euros, amb un Liquidity Coverage Ràtio (LCR) del 158%, molt per damunt del mínim requerit el 80% per a 2017.

Amb aquesta emissió, CaixaBank completa la seva quarta emissió de deute institucional el 2017 i és l'únic emissor espanyol en haver-se finançat en tots els formats en aquest any després d'haver emès Cèdules Hipotecàries a 10 anys, Deute Sènior a 7 anys i Deute Subordinat Tier 2 amb venciment a 10 anys, el que li permet allargar el seu perfil de venciments aprofitant l'entorn de tipus d'interès històricament baixos.

Demanda internacional

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha aprofitat les bones condicions del mercat per fer aquesta emissió i demostra la confiança i la posada en valor de les fortaleses de l'entitat per part dels inversors, així com de la qualitat creditícia que fa costat aquest tipus d'emissions.

Aquesta emissió ha obtingut una excel·lent resposta per part dels 200 inversors institucionals que han mostrat el seu interès pel crèdit de CaixaBank. Destaca la fort participació d'inversors estrangers.

Standard & Poor's va assignar el passat dilluns una qualificació de BB- a aquesta emissió. Barclays i Société Générale han estat els bancs estructuradors de l'operació, acompanyats en la col·locació per JP Morgan, Morgan Stanley i també CaixaBank CIB.

 

NOTÍCIES RELACIONADES