Nota de premsa

CaixaBank col·loca una nova emissió de deute subordinat, per un import de 1.000 milions d’euros

L’operació ha suscitat interès per més de 2.800 milions d’euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• És la segona emissió de deute subordinat Tier 2 de CaixaBank en 2017 dirigida a inversors institucionals. Amb venciment final a 11 anys, és l’emissió pública institucional en aquest format, de major termini col·locada per un emissor espanyol.

• Més de 200 inversors de dotze països diferents han participat en l’operació. CaixaBank és l’únic emissor espanyol que en 2017 ha accedit al mercat en tots els formats de deute disponible per un total de 5.500 milions d’euros.

• La nova emissió permet a CaixaBank reforçar el seu capital regulatori, al mateix temps que col·loca a la institució en una sòlida posició per fer front als futurs requeriments de MREL.

CaixaBank ha realitzat una nova emissió de deute subordinat Tier2 per un import de 1.000 milions d’euros. L’emissió té un termini d’onze anys amb una opció de cancel·lació anticipada per l’emissor en el sisè any.

La ràpida resposta del mercat ha permès estrènyer el nivell inicialment ofert en 25bps (des de 260bps a 235bps, en terminis d’spread sobre midswap) mantenint l’excel·lent qualitat d’inversors i fixant el nivell més baix d’una Tier 2 espanyola en els últims 2 anys. El cupó s’ha situat en el 2,75%.

El cost de la nova emissió representa una reducció de l’1%, en termes d’spread sobre midswap al que CaixaBank va col·locar la seva emissió del passat mes de  febrer, que va ser a un termini inferior, la qual cosa posa de manifest la forta credibilitat del mercat en la marca CaixaBank i la seva reconeguda trajectòria durant l’any.

CaixaBank és l’únic emissor espanyol que en 2017 ha accedit al mercat en tots els formats de deute disponible per un total de 5.500 milions d’euros, el volum més gran captat en emissions públiques en mercat institucionals per un emissor espanyol, entre operacions de cèdules hipotecàries, deute senior unsecured, deute subordinat i  recentment, la seva emissió inaugural AT1 al mes de juny.

CaixaBank és el emissor europeu més gran d’emissions de capital regulatori en mercat Euro de deute internacional en 2017 i l’únic a Espanya que ha col·locat 2 emissions de Tier 2 en euros el mateix any.

Demanda internacional

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i de la qual Gonzalo Gortázar és conseller delegat, ha aprofitat les bones condicions del mercat per realitzar aquesta emissió i demostra la confiança en la solvència  i lideratge de la franquícia de CaixaBank al mercat ibèric. Això ha permès a l’emissor assolir els seus objectius tant en termes de cost com de venciment sense afegir pressió al secundari de les emissions existents.

Aquesta emissió ha suscitat interès per valor de 2.800 milions d’euros i ha obtingut una excel·lent resposta per part de més de 200 inversors institucionals. Ha destacat la forta participació d’inversors estrangers, que representen el 93% de l’adjudicació, i l’excel·lent qualitat del llibre amb el 80% col·locat entre fons d’inversió i companyies d’assegurances.

Barclays, BNPP, Crédit Agricole, CaixaBank CIB i JPM han estat els bancs col·locadors d’aquesta emissió.

 

NOTÍCIES RELACIONADES