Nota de premsa

CaixaBank col·loca la seva tercera emissió de participacions preferents eventualment convertibles en accions per un import de 750 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• La demanda rebuda ha superat els 4.100 milions d'euros, el que ha permès baixar el cupó fins al 5,875%.

• CaixaBank és el primer banc espanyol que realitza una emissió d'AT1 amb l’únic l'objectiu de completar el seu requisit de Pilar 2.

• L'emissió permet alliberar fins a 47 punts bàsics de CET1, incrementant el coixí d'aquest requisit sobre els mínims regulatoris.

CaixaBank ha llançat la seva tercera emissió de participacions preferents eventualment convertibles en accions, per un import de 750 milions d'euros i cupó del 5,875%. Es tracta del cupó AT1 més baix d'un emissor espanyol des de l'inici de la pandèmia COVID-19, malgrat ser l'emissió amb data d'amortització anticipada més llarga.

Aquestes participacions preferents són perpètues, amb possibilitat d'amortització anticipada de l'emissor a partir d'octubre de 2027. Els més de 4.100 milions d'euros de demanda és la major subscripció de llibres per a un AT1 espanyol l’any 2020 (més de 5 vegades sobresubscrita) i ha permès una reducció del cupó en un 0,5% des del nivell inicialment ofert de 6,375%. El nivell final suposa que CaixaBank no ha hagut de pagar cap prima de nova emissió respecte a la cotització de mercat dels seus bons en secundari, donada l'elevada qualitat de la demanda. Destaca la forta participació d'inversors estrangers que representen una adjudicació superior al 90%.

Millora de les ràtios de solvència i l'estructura de capital

Aquesta nova emissió reforça les excel·lents ràtios de solvència de CaixaBank, fins a un 14,3% (Tier 1) i fins al 16,5% (Capital Total). La transacció, a més d'enfortir i optimitzar l'estructura de capital del banc, converteix a CaixaBank en el primer banc  espanyol que fa una emissió d'AT1 amb l’únic objectiu d’optimitzar el pes de diferents instruments de capital per cumplir amb els requeriments discrecionals, el conegut com Pilar 2.

L'emissió permet alliberar fins a 47 punts bàsics de CET1 que incrementen per tant el coixí d'aquest requisit sobre els mínims regulatoris. A més, els valors AT1 contribuiran a reforçar la ja sòlida posició MREL fins al 23,8% (davant el requisit del 22,7%) i reforçaran també la ràtio de palanquejament, que ja se situa en el 5,1% per damunt del requisit de 3%.

Aquesta és també la primera emissió de l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar en mercat de capitals des de l'anunci del seu acord de fusió amb Bankia. L'ampli suport d'inversors nacionals i internacionals a l'emissió demostra, una vegada més, el gran suport i la confiança dels inversors tant en el nou instrument AT1, com en el crèdit i solvència de CaixaBank i les seves perspectives de futur.

Standard & Poor’s ha assignat una qualificació de BB a aquesta emissió. Els bancs col·locadors han estat Barclays, Bank of America, CaixaBank CIB, Morgan Stanley i Société Générale.

D'aquesta manera, CaixaBank ha completat la seva tercera emissió de deute institucional l’any 2020 i la primera d'AT1 des de 2018, després d'haver emès Deute Sènior No Preferent a 5 anys el mes de gener i Deute Sènior Ordinari en format social COVID-19 a 6 anys el mes de juliol.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES