Nota de premsa

CaixaBank col·loca 1.000 milions d'euros en deute subordinat Tier 2 amb una demanda superior als 2.300 milions

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank i “la Caixa”

• És l'emissió pública de deute subordinat Tier 2 espanyola de major venciment en els últims deu anys.

• Aquesta nova emissió, que reforça les ràtios de capital regulatori de l'entitat, té un venciment de 12 anys i disposa d'una opció de cancel·lació anticipada en el setè any.

• Més de 180 inversors de 15 països diferents han participat en l'operació.

CaixaBank ha llançat una nova emissió de deute subordinat Tier 2 per import de 1.000 milions d'euros amb una demanda superior als 2.300 milions.

L'emissió té un termini de dotze anys amb una opció de cancel·lació anticipada per a l'emissor en el setè any i, d'aquesta manera, es converteix en l'emissió pública de deute subordinat Tier 2 espanyola de major venciment dels últims deu anys, amb la que CaixaBank continua allargant el seu perfil de venciments aprofitant l'entorn de baixos tipus d'interès i spread de crèdit.

El preu que s'ha fixat per a l'emissió és de 168 punts bàsics sobre el midswap per sota del preu inicial de 180 punts bàsics. El cupó s'ha situat en el 2,25%.

És la tercera emissió de deute subordinat de CaixaBank en els últims 14 mesos i torna a rebaixar el seu cost de finançament, des midswap + 335 punts bàsics que va pagar al febrer de 2017 per la seva emissió a 10 anys a la meitat de l'spread en midswap (+168pbs) amb aquesta de major durada, el que reflecteix la bona percepció del crèdit de CaixaBank entre la base inversora.

 Inversors internacionals

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha aprofitat les bones condicions del mercat per a realitzar una nova col·locació i demostra la confiança en la solvència i fortalesa de CaixaBank per part dels inversors.

L'emissió ha obtingut una excel·lent resposta per part de més de 180 inversors institucionals. Destaca la important participació d'inversors estrangers, que representen el 94% de l'adjudicació procedent de 15 països i l'excel·lent qualitat del llibre amb el 95% col·locat entre fons d'inversió i companyies d'assegurances.

L'emissió comptarà amb la qualificació de BBB- /Ba2/BBB-/ BBB per part de les agències S& P/Moody 's/Fitch/DBRS, respectivament.

CaixaBank, HSBC, Morgan Stanley, Nomura i SG CIB han estat els bancs col·locadors d'aquesta emissió.

D'aquesta manera, CaixaBank completa la seva quarta emissió de deute institucional al 2018 després d'haver emès cèdules hipotecàries a 10 i 15 anys, deute sènior a 5 anys i participacions preferents eventualment convertibles en accions (AT1).

 

NOTÍCIES RELACIONADES