Nota de premsa

CaixaBank celebra el centenari de la seva presència a la ciutat de Manresa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Antiga oficina de CaixaBank a Manresa.

L’oficina 0017-Manresa, la primera que l’entitat va obrir a la ciutat, compleix enguany els cent anys. CaixaBank ho celebra el dilluns 19 de juny, amb un acte institucional al Teatre Kursaal.

Cent anys després d’obrir portes, l’oficina s’ha transformat en una oficina de nou model i ha passat a anomenar-se Store Passeig Pere III.

CaixaBank celebra enguany el centenari de la seva presència al municipi de Manresa. L’oficina 0017-Manresa de CaixaBank, ubicada avui al Passeig Pere III, 17-19, va obrir les seves portes al públic el 9 d’abril de 1917. El primer punt d’atenció al municipi es va situar als baixos de la casa Gomis, al carrer el Born, 11. El 1924 l’oficina es va traslladar a un edifici propi projectat per l’arquitecte Enric Sagnier a la Muralla Sant Domènech, 24, xamfrà amb el carrer Àngel Guimerà. El 1975 va obrir portes al seu emplaçament actual del Passeig Pere III.

Amb l’objectiu de commemorar el centenari amb clients i institucions, CaixaBank ha organitzat una sèrie d’actes que es duran a terme en els propers mesos. La celebració s’inicia dilluns 19 de juny, amb un acte institucional que tindrà lloc al Teatre Kursaal, al qual assistirà el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

L’acte comptarà amb la presència de Marta Casals Istomin, vídua de Pau Casals i vicepresidenta cofundadora de la Fundació Pau Casals, que enguany commemora el 140 aniversari del naixement de l'artista, que pronunciarà el parlament “Pau Casals. El compromís amb les persones”. L'acte, que presentarà l'actuació musical de Mariona Camats (cello) i Yoko Suzuki (piano), finalitzarà amb la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec de l'Orfeó Manresà.

A més d’aquest acte institucional, la celebració del centenari de CaixaBank a Manresa comptarà amb una proposta cultural com un concert participatiu que tindrà lloc el 22 de novembre al Teatre Kursaal amb l'actuació de reconeguts solistes, l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Salvador Brotons i la participació de diverses corals locals. Plegats interpretaran algunes peces musicals de les bandes sonores més conegudes del cinema de Hollywood.

CaixaBank, present a la comarca des del 1916

Cent anys després de l’obertura del primer punt d’atenció, CaixaBank disposa avui al Bages de 29 oficines, en les quals treballen 148 empleats. A més, CaixaBank té a Manresa un centre d’empreses i un centre de Banca Privada.

L’entitat ha segmentat en els darrers anys els seus negocis per tal d’oferir un servei més especialitzat als clients des de la xarxa d’oficines, els centres d’Empreses, centres de Banca Privada, centres d’Institucions i els serveis de banca online, entre d’altres. El 2014, CaixaBank posa en marxa els programes CaixaNegocis, amb l’objectiu de reforçar la relació amb comerços, autònoms, professionals i microempreses i  AgroBank, una nova línia de negoci creada per reforçar el creixement en el sector agrari amb l’especialització de prop de 880 oficines a Espanya.

CaixaBank transforma la 0017 en una oficina del nou model Store

Cent anys després de la seva obertura, CaixaBank ha transformat l’oficina 0017-Manresa en una oficina del seu innovador model Store, amb l’objectiu de reforçar el seu posicionament a la ciutat. CaixaBank està estenent per tot el territori espanyol el nou model d’atenció personal que es va iniciar el 2013.

CaixaBank aspira amb aquestes noves oficines a reforçar el vincle i la proximitat amb els seus clients de Banca de Particulars, Banca Premier i Privada i Negocis mitjançant un nou model de relació que fomenta la innovació, la transparència i la proximitat.

A les oficines Store es potencia l’atenció personal i la gestió de l’autoservei; s’acompanya i ajuda al client en l’ús dels caixers d’última generació situats a l’oficina i en l’ús dels dispositius amb accés a Línia Oberta per a que els empleats es centrin en la gestió de les operacions de valor. A més, l’eliminació de les barreres físiques permet millorar la transparència en la relació client/empleat, ja que es comparteixen continguts entre ambdós, augmentant la proximitat entre ells. Així mateix, per a l’atenció personalitzada i especialitzada que requereixen els clients de Banca Premier i Banca Privada, l’oficina disposa de zones diferenciades que permeten una major privacitat.

El projecte d'oficines Store ha estat guardonat amb el Premi DEC al Millor Projecte de Customer Journey lliurat per l'Associació per al Desenvolupament de l'Experiència de Client (DEC). Aquest premi ressalta l'experiència diferencial que viuen els clients de les oficines Store i que reforça els principis i valors de proximitat, transparència, confiança, qualitat i compromís social de CaixaBank.

La Store Passeig Pere III compta amb una superfície aproximada de 1.000 m2 útils,14 empleats i gestiona més de 9.000 clients.

A més, CaixaBank va obrir el passat 26 d’abril una segona oficina de nou model, la Store Bonavista, ubicada al Passeig Pere III, 96, amb l’objectiu de reforçar el seu posicionament a la ciutat.

CaixaBank renova el seu compromís social a Manresa

L’Obra Social “la Caixa” ha mantingut durant els darrers cent anys el seu compromís amb Manresa i el Bages en els camps social, educatiu, mediambiental i cultural.

La lluita contra la pobresa i l’exclusió és actualment una línia d’actuació prioritària per a l’entitat financera. L’objectiu és donar resposta a les necessitats socials més urgents. A Manresa això es concreta en accions com el suport al Banc d’Aliments de la Fundació Rosa Oriol, al programa Invulnerables d’atenció a nens en risc de pobresa i als programes d’atenció social de Càritas, Creu Roja Manresa i el Casal de les Escodines, entre d’altres entitats.

En el camp de la integració social i laboral destaquem la col·laboració, a través d’Incorpora, amb el projecte Mosaïc, que facilita una feina a persones amb malaltia mental. L’Obra Social “la Caixa” dóna suport també a altres entitats com la Fundació Ampans o ARANS, entre d’altres.

El suport a les persones grans ha estat una línia d’actuació destacada. L’Obra Social “la Caixa” disposa de 7 centres de gent gran, propis o en conveni amb altres administracions, a la comarca. Concretament als municipis de Manresa (2), Monistrol de Montserrat, Súria, Sant Vicenç de Castellet, Navarcles i Cardona. També s’ha col·laborat amb la Fundació Sociosanitària de Manresa, en l’adquisició d’una furgoneta adaptada per al transport dels usuaris del Hospital de dia de Sant Andreu.

El compromís de l’Obra Social amb l’educació i la formació a la comarca del Bages és d’important rellevància. A Manresa això es concreta en accions com la col·laboració amb el programa de beques de la Fundació Universitària del Bages i el suport als cursos de formació professional i a les pràctiques d’empresa de la Fundació Privada Lacetània.

També es treballa en favor del patrimoni arquitectònic de la comarca del Bages. En el marc del programa Patrimoni en Acció, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, s’han dut a terme treballs de restauració pictòrica a les pintures murals de la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona.

L’Obra Social “la Caixa” ha donat també el seu suport a la cultura i a la conservació del patrimoni cultural col·laborant, entre d’altres, amb la fira Mediterrània, amb el projecte Manresa 2022 amb l’objectiu de donar a conèixer el camí ignasià, la restauració de la capella de la Cova, i donant suport a la programació d’espectacles adreçats a la gent gran i als joves del Teatre Kursaal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES