Nota de premsa

CaixaBank celebra a Sevilla una jornada de formació per accionistes d’introducció a l’operativa a borsa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jornada Aula a Sevilla

• Enrique Castellanos, director de l'Institut BME, ha impartit la sessió, a la qual han assistit un centenar d’accionistes.

• A través d'aquest seminari, els assistents han obtingut coneixements bàsics sobre com operar en el mercat borsari i sobre quines són les principals eines i mètriques que s’utilitzen per valorar una inversió.

• Aquest curs forma part del programa de formació Aula, que té l'objectiu de difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l'economia.

CaixaBank ha celebrat al CaixaForum Sevilla una jornada de formació per a accionistes sobre la introducció a l'operativa en borsa. Enrique Castellanos, director de l'Institut BME, ha impartit la sessió, on ha compartit amb els assistents coneixements bàsics sobre com operar en el mercat borsari i aprofundir tant en els productes existents i les principals operacions financeres, com en els horaris, les regles bàsiques o els tipus d'ordre existents.

En el seminari, al qual han assistit un centenar d’accionistes, Castellanos ha parlat sobre els mecanismes que regeixen el comportament de la borsa i dels mercats de valors per poder prendre les decisions d'inversió de forma més fonamentada.

La sessió, organitzada per Relació amb Accionistes de CaixaBank, forma part del programa de formació per a accionistes Aula, que té com objectiu difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l'economia. Enguany, l'entitat impartirà 11 cursos presencials per tot el territori espanyol en ciutats com Burgos, Pamplona, Tenerife, València o Bilbao, entre altres. Amb el llançament en 2010 del programa Aula, CaixaBank va ser la primera entitat de l'Ibex 35 a oferir formació als seus accionistes.

A més, CaixaBank va llançar a finals de 2018 el programa Webinars Aula, per oferir seminaris de formació online als accionistes minoristes. Aquestes sessions virtuals complementen els esdeveniments de formació financera que CaixaBank imparteix de manera periòdica i presencial per tota Espanya. Enguany, l'entitat té programats 10 Webinars Aula, que se celebraran en l'àgora de l'oficina “all in one” Barcelona, on a més de retransmetre's de manera virtual, hi podran acudir accionistes presencialment.

L'entitat ha consolidat el 2019 el Programa Aula de formació financera per a accionistes gràcies a la seva aposta per les noves tecnologies i ha superat els 12.000 inversors minoristes formats des de 2011.

A Andalusia, CaixaBank compta amb 57.200 accionistes, el 9,7% del total de l’entitat.

Trobades corporatives

A més de les sessions formatives, CaixaBank també realitza de manera periòdica trobades corporatives amb l'objectiu d'estar prop dels seus accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i donar resposta als seus dubtes i consultes.

Al llarg de 2019, l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar ha organitzat un total de 28 Trobades Corporatives amb els seus accionistes. CaixaBank ha duplicat les trobades que duu a terme a les principals ciutats espanyoles, on explica i analitza de primera mà als seus inversors minoristes els últims resultats obtinguts i el seu Pla Estratègic 2019-2021.

Gràcies a aquestes sessions, CaixaBank es manté prop dels seus accionistes, posa a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i dona resposta als seus dubtes i consultes. Aquest tipus de programa es fonamenta en els principis de transparència i rigor que sustenten la relació entre la companyia i els accionistes.

CaixaBank, una banca socialment responsable

Aquestes iniciatives formen part del Pla de Cultura Financera de CaixaBank, un projecte dissenyat per ajudar els ciutadans a prendre millors decisions en termes financers. CaixaBank té el compromís de promoure la inclusió financera, d'afavorir que els seus productes i serveis siguin comprensibles i estiguin a l'abast del major nombre de persones perquè entén que és una condició bàsica per aconseguir la igualtat d'oportunitats i lluitar contra l'exclusió social.

CaixaBank és un banc de referència en responsabilitat corporativa, compromès amb el benestar dels territoris en els quals opera. De fet, un dels objectius principals del seu Pla Estratègic 2019-2021 és la gestió responsable i el seu compromís amb la societat. Les iniciatives en aquest àmbit promouen la transparència amb els clients; la cultura i la inclusió financera; l'acció social i el voluntariat; i el finançament sostenible.

Per l'entitat, fomentar el coneixement financer, l'estalvi i la previsió social contribueix a construir una societat més justa. En aquest sentit, l'educació financera és un pilar fonamental de la seva activitat en Responsabilitat Social Corporativa. L'entitat s'ha reafirmat com un banc diferent i transformador i s'ha esforçat per posicionar-se i potenciar el seu model de banca socialment responsable.

CaixaBank busca una rendibilitat sostenible i una gestió coherent amb la seva cultura i els seus valors corporatius centenaris: qualitat, confiança i compromís social. El model de l'entitat està enfocat a ajudar a superar els objectius més urgents en matèria econòmica, social i ambiental i respon als reptes globals de la societat actual.