Nota de premsa

CaixaBank busca els millors projectes d'autoocupació creats per dones a Espanya amb el ‘Premi A Dona Professional Autònoma’

Amb l'objectiu de contribuir a fomentar la igualtat de gènere en la societat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Sandra Yubero, fundadora de SYL Jewels, una de les guanyadores del Premi A Dona Professional Autònoma en 2022.

• Aquests guardons es dirigeixen a dones treballadores per compte propi, de tots els sectors, amb un negoci d'almenys dos anys en el mercat.

• Les interessades a participar poden presentar la seva candidatura a la pàgina web www.caixabank.es/premioA fins al 17 de març, quan finalitzarà el termini d'inscripció.

• Es premiaran els millors projectes procedents de les diverses comunitats autònomes i, posteriorment, es triarà la guanyadora nacional.

 

CaixaBank convoca per tercer any consecutiu el Premi A Dona Professional Autònoma amb el qual reconeix l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi a Espanya. Aquests guardons es dirigeixen a dones professionals, treballadores per compte propi, de tots els sectors.

Les interessades a participar poden presentar la seva candidatura a la pàgina web www.caixabank.es/premioA fins al 17 de març, quan finalitzarà el termini d'inscripció. Per a participar, han d'emplenar un formulari d'inscripció. Els requisits que s'han de complir són tenir la residència fiscal en el territori nacional i almenys dos anys d'activitat empresarial.

Els premis s'organitzen en dues fases. D'una banda, hi haurà una fase territorial, on es premiaran els millors projectes procedents de les diverses comunitats autònomes, amb 13 guanyadores (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank). Les seleccionades a nivell regional optaran al guardó nacional.

Excel·lència empresarial de les candidates

Per a triar els millors projectes, el jurat, integrat per directius i directives de CaixaBank i experts independents, valorarà l'excel·lència empresarial de les candidates, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial com de la seva trajectòria professional. Entre els aspectes que es consideren, es troben el grau de desenvolupament i èxit del negoci, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre altres.

La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per a destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

D’altra banda, entre les guanyadores de la fase territorial, se seleccionarà a una d'elles perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

Reconèixer l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu

Amb aquests premis, CaixaBank pretén reconèixer i donar suport a la labor i l'aportació a la societat del col·lectiu de treballadores per compte propi, que és una peça clau en l'economia.

Els guardons busquen reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com de la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn de ‘L‘informe Dona Autònoma 2021’, elaborat per l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha 1,2 milions de dones autònomes, que representen el 36,6% del total del col·lectiu. El comerç és sector triat majoritàriament per les autònomes (24,8%).

L'informe posa de manifest que l’any 2021 es va tancar amb un increment de dones del 2,8%, el doble que el creixement dels autònoms homes, que va ser de l’1,1%. En l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 14,6% respecte a l'increment del 3,5% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per a fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions.

Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank), a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44%, amb més de 1,47 milions de clients.