Nota de premsa

CaixaBank avança el pagament de la prestació per desocupació al 3 de maig

L'entitat ja va avançar l'abonament d'aquesta prestació l'abril passat a més de 635.000 persones

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank

• Un procediment tecnològic especial durant el pont de l'1 i 2 de maig permetrà que els clients puguin disposar de la bestreta des de la primera hora de diumenge.

• L'avançament del pagament és una mesura per ajudar a les persones sense treball a afrontar les despeses de principi de mes, a la vegada que contribueix a reduir l'afluència de visites a les oficines.

• La mesura s'emmarca dins la iniciativa #AmbTuMésQueMai, impulsada per CaixaBank per donar suport als seus clients, empleats i societat en general davant la pandèmia del coronavirus.

CaixaBank avançarà el pagament de la prestació per desocupació al 3 de maig, set dies abans de l'habitual. L'entitat financera desenvoluparà un procediment tecnològic especial durant el pont de l'1 i 2 de maig per facilitar que els clients disposin dels diners des de primera hora de diumenge 3 de maig.

El mes d'abril passat, l'entitat presidida per Jordi Gual i del qual conseller delegat és Gonzalo Gortázar va ser una de les primeres que va decidir avançar al dia 3 el pagament de la prestació per desocupació. En total, van ser 635.000 els prestataris que van rebre aquesta bestreta a través de CaixaBank.

La mesura compleix un doble objectiu: d’una banda, suposa donar suport a les persones sense feina, moltes d'elles afectades per la suspensió d'activitat derivada de la situació de l'estat d'alarma per l'epidèmia de COVID-19, per afrontar les despeses de principi de mes; d’altra, contribueix a reduir i esglaonar l'afluència de clients a les oficines físiques, ja que es redueixen les incidències amb les domiciliacions de rebuts bàsics. A més, en cas que el client vulgui disposar en efectiu de part de la seva prestació, hi ha un marge més ampli des dies per desplaçar-se al caixer a fer el reintegrament.

Com el mes anterior, l'avançament del pagament serà automàtic i els clients no hauran de fer cap tipus de tràmit per sol·licitar-ho. Així mateix, podran disposar de la prestació per endavant aquells clients que ja l'hagin rebut l'abril. Els nous perceptors la podran cobrar a mesura que les autoritats remetin la informació necessària per al pagament.

Iniciatives per estar #AmbTuMésQueMai

L'avançament del pagament de les prestacions per desocupació s'emmarca en la iniciativa #AmbTuMésQueMai, impulsada per CaixaBank per estar al costat dels seus clients, accionistes, empleats i societat en general davant la pandèmia del coronavirus. Aquesta iniciativa recull a més, entre altres accions, avançar el pagament de les pensions, la condonació de lloguers, l'ampliació de la moratòria hipotecària i els 25.000 milions en una línia de préstecs preconcedits per a pimes i autònoms.

Així mateix, CaixaBank també s'ha unit a les entitats integrades en la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA) per no cobrar comissions en els caixers automàtics mentre duri l'estat d'alarma, i ha implementat la pujada de vint a cinquanta euros del límit per no haver d'introduir el PIN en els pagaments amb targeta, evitant qualsevol contacte amb superfícies físiques gràcies a la tecnologia contactless.

 

NOTÍCIES RELACIONADES