Nota de premsa

CaixaBank Asset Management, reelegida com a ‘Líder europeu en diversitat de gènere’, per Citywire

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank AM

• La gestora del Grup CaixaBank destaca en els “Premis de Diversitat de Gènere” de la revista especialitzada Citywire, amb l’obtenció dels guardons ‘Líder europeu en diversitat de gènere 2021’ i ‘Millor representació de gènere 2021’ en la seva categoria.

• CaixaBank AM és l'única gestora de fons espanyola premiada en aquests guardons internacionals.


CaixaBank Asset Management, gestora de fons del Grup CaixaBank, ha estat guardonada com a ‘Líder europeu en diversitat de gènere’ per segon any consecutiu, i com a ‘Gestora amb millor representació de gènere’ per primera vegada, a la categoria d’entitats d'entre 20 i 50 gestors dels ‘Premis a la diversitat de gènere (Gender Diversity Awards)’, de la revista Citywire.

Els guardons, que celebren enguany la seva segona edició, destaquen aquelles gestores internacionals compromeses amb la diversitat de gènere per les seves millors pràctiques en la matèria, i per com incorporen aquesta qüestió a les seves decisions d'inversió, segons les dades recopilades per la revista Citywire al seu informe anual Alpha Female 2021, i els qüestionaris enviats als nominats en cada categoria.

El jurat dels premis, format per set directius, analistes i experts del sector de la gestió d'actius, va atorgar a CaixaBank AM dos guardons, reconeixent els esforços de l'entitat per avançar en la diversitat de gènere i posicionant-la com la gestora de fons europea líder a Europa en aquest àmbit, i com l'única gestora de fons espanyola premiada en aquests guardons internacionals.

Segons la base de dades emprada, CaixaBank AM és l’entitat amb el percentatge més gran de dones gestores de fons, amb un 48% del total, molt per sobre del següent competidor, amb un percentatge del 35%. A més, el jurat dels premis va valorar, entre altres qüestions, que CaixaBank sigui l'entitat número u mundial en l'Índex d'Igualtat de Gènere (Gender-Equality Index) de Bloomberg, i l'impuls de les iniciatives del programa Wengage, compromès amb la promoció de la diversitat i la igualtat d'oportunitats.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la diversitat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses, treballa amb el compromís de ser un referent pels seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant a la companyia com al conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,4% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, dirigides a impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.

A més, CaixaBank compta, des de gener del 2020, amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Des del 2018, CaixaBank està adherida al Codi d’EJE&CON de Bones Pràctiques per la Gestió del Talent i la Millora de la Competitivitat de l'Empresa, comprometent-se a fomentar la presència de la dona en llocs directius, i treballa de manera activa per impulsar la seva difusió internacional. També és part de l'Aliança STEAM pel talent femení “Nenes en peus de ciència”, una iniciativa liderada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional per  impulsar les vocacions STEAM en les nenes i les joves. També participa en el programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures anti discriminatòries.

Reconeixements a la diversitat

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank ha estat reconeguda com l'entitat #1 del món en igualtat de gènere, segons l'índex internacional de Bloomberg 2021, i ocupa la primera posició a nivell espanyol en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB. A més, forma part del nou índex IBEX Gender Equality Index.

L'entitat compta amb altres distincions en aquest àmbit com el Distintiu d'Igualtat en l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR sent la primera entitat financera espanyola a obtenir el nivell d'excel·lència A (Empresa Familiarment Responsable).

A aquests reconeixements, se sumen el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries) o la distinció al programa Wengage, com a “Millor pràctica d'una gran empresa 2020” de la Fundació per la Diversitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES